Поруке: 2,881
Теме: 6
Придружен: Jun 2016
Углед:
609
А како је Ватхра успео овде код вас на форум да се инфилтрира?Још сте са њим на ви!Једино ако је Дементан,онда у реду!
(Последња измена: 25-06-2018, 07:11 PM од
Милош Шарац.)
Поруке: 16,999
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,870
Овде је у питању слобода говора, не државна ствар.
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
Велико дело за српство и православље, свака част. Штета је што о једном овако великом човеку јако мало знамо. Ове заслуге дугујемо комунистима који су сваку своју жртву убијали два пута. Први пут ликвидација па након тога униште лик и дело жртве. Њихов рад буде тако темељан и делотворан да се у већини случајева унуци жртве слабо сећају а праунуци је и начисто забораве.
Сам до скоро нисам ни чуо за поручника Ђерића а моја породица води порекло из његовог родног места.
Још један велики и заслужан човек из поменуте породице доживео је идентичну судбину. О њему је остало доста више писаних речи и фотографија али, нажалост, не зна се где су га бацили нити му је подигнут споменик. Реч је о војводи Милану Ђерићу, команданту Рогатичког среза.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Поруке: 4,401
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
648
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
459
(25-06-2018, 10:03 PM)Мића Адмирал Пише: (25-06-2018, 09:32 PM)Перун Пише: Велико дело за српство и православље, свака част. Штета је што о једном овако великом човеку јако мало знамо. Ове заслуге дугујемо комунистима који су сваку своју жртву убијали два пута. Први пут ликвидација па након тога униште лик и дело жртве. Њихов рад буде тако темељан и делотворан да се у већини случајева унуци жртве слабо сећају а праунуци је и начисто забораве.
Сам до скоро нисам ни чуо за поручника Ђерића а моја породица води порекло из његовог родног места.
Још један велики и заслужан човек из поменуте породице доживео је идентичну судбину. О њему је остало доста више писаних речи и фотографија али, нажалост, не зна се где су га бацили нити му је подигнут споменик. Реч је о војводи Милану Ђерићу, команданту Рогатичког среза.
Да ли је тачно да је убијен на Божић 1946. у с.Жљебови ?
Тако каже његов унук. Миланов отац, иначе Солунац, прикупио је 300 потписа локалних муслимана који су гарнтовали да његов син није починио никакав злочин. Али џаба...
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Углед:
459
Да, има доста фотографија код Момира Крсмановића.
Поруке: 14
Теме: 0
Придружен: Feb 2018
Углед:
13
Не треба аборавити чињиницу да је народни херој Авдо Хумо инсистирао да се као почетак устанка у Југославији узме 24 јун 1941. када су су српски устаници напали усташки гарнизон у Невесињу.