Погледи форум

Пуни Облик: Ове године на Равној Гори ?
Тренутно прегледате lite облик форума. Погледајте пуни облик са одговарајућим обликовањима.
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8
Прво:

Равна Гора се мора ослободити партијског и политичког утицаја. Забранити заставе политичких странака.

Равна Гора припада искључиво и једино родољубивом народу Србије а не ПОКС-у, ДВЕР-ма, СПО-у, ДСС-у итд...

Скинути ону налепницу са споменика да је СПО изградио споменик. Народ је изградио.

Вук и Даница нису приложили ни динар.

2. Изградити објекте на Равној Гори.

Део објеката које је Здравко навео, горе нема ништа. Ливада.

Потребан је музеј, свечана сала, хотел, меморијална соба, ресторан и многих других пратећих објеката.

3. Установити институцију која ће доживотно бити организатор Равне Горе.

Сваке друге године нови организатор

Ваљало Би се знати које "Домаћин куће Равне Горе".

То треба бити институција од великог угледа то је СПЦ и Карађовећи јер је дража њима служио.

3.  Направити садржајнији и квалитетнији пратдћи програм.

Програм Равне Горе мора бити садржајан. Од научног скупа о ЈВуО до представа, биоскопа, изложби, презентација, предавања, културно уметничког програма, радионица итсл..

Људи горе оду и сатима се смарају по оној ливади јер нема никаквог програма.

Шатру строго забранити или је изместити 20-30 км од Равне Горе.
(18-05-2024, 02:05 PM)ZdravkoR Пише: [ -> ]Ове године био је бољи програм од претходних неколико година.
Прошле године није било никаквог разгласа, озвучења на централноиј бини код споменика није било прошле године, људи ту и тамо, можда сам избројао 20 так.
Ове године (а наравно није то ни налик оним годинама нпр. 2001 када је Кент долазио) , али шта је ту је. То 2001 кад је Кент био мисим да је био највеећи скуп икада, у животу нисам присуствовао већем, до раскрснице сам пешачио 10 км, игла није могла да падне, а било хладно, киша, скоро снег....
Било је ове године више људи него у претходних 5-6 година сигурно.
Озвучење добро, музика код споменика коначно после неколико година, наше четничке песме Геџине и Мићине, срце ми било пуно.
Дакле има помака и то озбиљног, обновљена је скроз она шумарска кућица, а која је била скоро пред саморушењем, што је такође за похвалу.
У дому улаз наплаћивали момак и девојка (унуци чика Владана Радосављевића, мислим да Бенито напред рече да он више није управник дома него Немања Девић, мени тако чика Владан није рекао, питао сам га да ли је то тачно, рекао је да није.
Штета што и спомен дом пропада и што изложба није обогаћена годинама, исте слике и спискови већ 20 година, али шта је ту је.
Све у свему било је много боље него раније. Боже здравља да ПОКС освоји власт у Новом Саду сад на изборима па догодине да буде опет 50 бусева као некад кад кренусмо из Радничке улице.

Синовац, који бре ПОКС који бакрачи? Што се тиче броја посетилаца... највише је било од 1995 - 1998 године. Више него 2021.
Не бих да лицитирам бројевима, али што се тиче атмосфере, мени је остала у сећању 2000. година, пар месеци пре пада Милошевића, која је оно сила људи била.
(18-05-2024, 02:27 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Прво:

Равна Гора се мора ослободити партијског и политичког утицаја. Забранити заставе политичких странака.

Равна Гора припада искључиво и једино родољубивом народу Србије а не ПОКС-у, ДВЕР-ма, СПО-у, ДСС-у итд...

Скинути ону налепницу са споменика да је СПО изградио споменик. Народ је изградио.

Потребан је музеј, свечана сала, хотел, меморијална соба, ресторан и многих других пратећих објеката.

То треба бити институција од великог угледа то је СПЦ и Карађовећи јер је дража њима служио.

Програм Равне Горе мора бити садржајан. Од научног скупа о ЈВуО до представа, биоскопа, изложби, презентација, предавања, културно уметничког програма, радионица итсл..

Заборавио си на почетку да ставиш:
"Другарице и другови...."
И на крају обавезног:
"Ми то морамо и можемо...."
(20-05-2024, 10:43 AM)Бенито Пише: [ -> ]
(18-05-2024, 02:27 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]Прво:

Заборавио си на почетку да ставиш:
"Другарице и другови...."
И на крају обавезног:
"Ми то морамо и можемо...."
Кул си,  ко и она шатра.

Него,

Дај ми Име и Презиме оног "начитаног" соколара треба ми за нешто..
Не могу да се сетим имена, већ сам написао. Да знам, сигурно би написао.
Дал сам кул не знам, али ЈУЛ нисам сигурно. 
Нити си долазио почетком 1990-их, нити знаш на шта је то личило. Нити знаш ко је шта тамо платио, и коме, и како.... Дошао си два пута горе, и сад хоћеш да одређујеш ко ће шта да ради.
То су само комунисти радили.
(18-05-2024, 02:05 PM)ZdravkoR Пише: [ -> ]Ове године био је бољи програм од претходних неколико година.
Прошле године није било никаквог разгласа, озвучења на централноиј бини код споменика није било прошле године, људи ту и тамо, можда сам избројао 20 так.
Ове године (а наравно није то ни налик оним годинама нпр. 2001 када је Кент долазио) , али шта је ту је. То 2001 кад је Кент био мисим да је био највеећи скуп икада, у животу нисам присуствовао већем, до раскрснице сам пешачио 10 км, игла није могла да падне, а било хладно, киша, скоро снег....
Озвучење добро, музика код споменика коначно после неколико година, наше четничке песме Геџине и Мићине, срце ми било пуно.
Дакле има помака и то озбиљног, обновљена је скроз она шумарска кућица, а која је била скоро пред саморушењем, што је такође за похвалу.
У дому улаз наплаћивали момак и девојка (унуци чика Владана Радосављевића, мислим да Бенито напред рече да он више није управник дома него Немања Девић, мени тако чика Владан није рекао, питао сам га да ли је то тачно, рекао је да није.
Штета што и спомен дом пропада и што изложба није обогаћена годинама, исте слике и спискови већ 20 година, али шта је ту је.
Све у свему било је много боље него раније. Боже здравља да ПОКС освоји власт у Новом Саду сад на изборима па догодине да буде опет 50 бусева као некад кад кренусмо из Радничке улице.
Ово што се тиче Владана Радосављевића чуо сам од људи из РГ. Ако су они слагали мене....
Мени ни у џеп, ни из џепа.
Уосталом, и Владан и Девић се одликују сличним ставовима према Калабићу. Поставка тзв музеја је катастрофално погрешна, а ако дође Девић једва да ће бити нешто боља.
Другим речима, "овде Дидо - тамо Ђидо".
(20-05-2024, 01:10 PM)Бенито Пише: [ -> ]
Ово што се тиче Владана Радосављевића чуо сам од људи из РГ. Ако су они слагали мене....
Мени ни у џеп, ни из џепа.
Уосталом, и Владан и Девић се одликују сличним ставовима према Калабићу. Поставка тзв музеја је катастрофално погрешна, а ако дође Девић једва да ће бити нешто боља.
Другим речима, "овде Дидо - тамо Ђидо".
Да, тај негативан став Владана Радосављевића о Калабићу, вероватно је последица Калабићевог сукоба са Милошем Радосављевићем и оног шамара који му је наводно опалио.
Слажемо се да је поставка лоша, и Девић није баш за управника дома, мислим требао би неко стално да буде горе и одржава то.
Надам се Бенито да нисте погрешно схватили моје речи, само сам пренео шта ми је Владан рекао о новом управнику, не мислим да сте слагали нешто, не дај боже, можда је и он слагао мене, а можда није обавештен да више није управник Blush ко зна.
Све ОК. Није само Вама то рекао. Више њих га је питало око тога и дао им је идентичан одговор као и Вама.
Он мора, по природи ствари, са 85 година старости, да оде са тог места. Али, изгледа да он има свог кандидата да га замени. Изгледа да је то у питању.
Али, без обзира на то, поставка је ту главни проблем.
И то се неће променити док на то место не дође неко ко има квалификације музејског радника, а тек и да познаје саму тематику. А то нећемо скоро дочекати.
(20-05-2024, 02:55 PM)Бенито Пише: [ -> ]Све ОК. Није само Вама то рекао. Више њих га је питало око тога и дао им је идентичан одговор као и Вама.
Он мора, по природи ствари, са 85 година старости, да оде са тог места. Али, изгледа да он има свог кандидата да га замени. Изгледа да је то у питању.
И то се неће променити док на то место не дође неко ко има квалификације музејског радника, а тек и да познаје саму тематику. А то нећемо скоро дочекати.

Ми се несмо школовали али неко ко се води под звањем Историчара требало би да зна да не  постоји квалификовани музејски радник" или музејски радник са квалификацијама.

Квалификовани музејски радник  Тужан Тужан

Кукууу и лелеее

Човек није чуо да у српском језику постоји звање музејскиг радника које се зове 

К У С Т О С !

Значи није водоинсталатер, него квалификовани радник за мокри чвор...
(20-05-2024, 01:07 PM)Бенито Пише: [ -> ]Нити си долазио почетком 1990-их, нити знаш на шта је то личило. Нити знаш ко је шта тамо платио, и коме, и како.... Дошао си два пута горе, и сад хоћеш да одређујеш ко ће шта да ради.

Баш тако! Киза ти је регионални државни службеник Овај. Он је био на Равној Гори можда у вр' главе два трипут и то у задњих 10 - ак година и то је цело његово искуство. Зато он сад пискара по компу или телефону на радном месту како је на Равној Гори....
(20-05-2024, 04:56 PM)Mekenzi Пише: [ -> ]
(20-05-2024, 02:55 PM)Бенито Пише: [ -> ]Све ОК. Није само Вама то рекао. Више њих га је питало око тога и дао им је идентичан одговор као и Вама.

Ми се несмо школовали али неко ко се води под звањем Историчара требало би да зна да не  постоји квалификовани музејски радник" или музејски радник са квалификацијама.

Квалификовани музејски радник  Тужан Тужан

Кукууу и лелеее

Човек није чуо да у српском језику постоји звање музејскиг радника које се зове 

К У С Т О С !

Значи није водоинсталатер, него квалификовани радник за мокри чвор...

Браво, геније! Ајде ми сад наведи остала звања свих квалификованих музејских радника.! По реду....
Другим речима, не лупетај!
(20-05-2024, 07:05 PM)Шумадинац Пише: [ -> ]
(20-05-2024, 01:07 PM)Бенито Пише: [ -> ]Нити си долазио почетком 1990-их, нити знаш на шта је то личило. Нити знаш ко је шта тамо платио, и коме, и како.... Дошао си два пута горе, и сад хоћеш да одређујеш ко ће шта да ради.

Баш тако! Киза ти је регионални државни службеник Овај. Он је био на Равној Гори можда у вр' главе два трипут и то у задњих 10 - ак година и то је цело његово искуство. Зато он сад пискара по компу или телефону на радном месту како је на Равној Гори....

Ми смо се пењали кад је требало и кад је било вруће...

Послен када су се квалификовани проучаваоци прошлости кренули да пењу и када су се појавиле многе аномалије и тако то ми смо дигли руке..

Има на Равној Гори и добријих страна није све црно али је многооо мање..а и времени се мењају ондак били ратови било напето и пуно патриотизма..

Данас је то све некако другачије...

Ускоро креће хотел горе да се гради. Биће са 5*.

Оно што фали Равној Гори јесте ДОМАЋИН- ЈАК АУТОРИТЕТ

ПАТРИЈАРХ- ПРИНЦ.

Тако да док се неки сеоски ликови шепуре у официрским униформама изгледају к'о Лакеји што би рек'о госн. Јеремија, горе не вреди ићи.

Прави честити четници су помрли ови наследници углавном нису достојни те традиције...

Равна Гора ће постатити а и већ јесте туристичка атракција.

Но Нас једно jако брине на Сувобору и у околини Спомен комплекса битанге и српски непријатељи Rio Tinto  врше бушења у потрази за Рудама и озбиљно угрожава тај предео.

Томе треба стати на пут.
Стручњак, сазнаде ли звања музејских радника?
Страница: 1 2 3 4 5 6 7 8