Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Требињска бригада - Владо Милојевић

Да ли ми неко може нешто више рећи од требињској бригади и њиховом командату поручнику Влади Милојевићу.
Одговори

Знам да је убијен 1947. године а рођена сестра му је била у партизанима и пјевала ко ће кога ја ћу прва брата свога.
Одговори

(11-12-2013, 04:41 PM)Син Херцеговине Пише:  Знам да је убијен 1947. године а рођена сестра му је била у партизанима и пјевала ко ће кога ја ћу прва брата свога.

Та несрећница се звала Јела и одиграла је кључну улогу у братовљевој погибији.
рез. пеш. п.поручник Владимир Милојевић Влада - геометар, рођ. 1915 г. у с.Грбешина, засеок Дријен.
Настрадао у једној пећини код манастира Тврдош.
Одговори

Да ли можда имате неку његову фотографију, мој деда-ујак је био код њега у штабу, да ли ћато или заменик не знам тачно, Шакотић Александар Ацо или Алекса....иначе има мало података о требињској бригади....мислим да му је сестра Јела још жива.
Одговори

Требињска бригада - Горски штаб бр. 251

Командант поручник Владо Милојевић

Батаљони:

Шумски батаљон (Џиварско - површки) - командант поручник Кокошар Ристо - Бајро
Чете:
Шумска чета, командир Ђоко Савовић;
Подбрдска чета, командир Данило Вукасовић;
Површка чета, командир Симо Укропина;
Бобанска чета, командир Ђоко Ружић.
Шумски батаљон имао је и двије посадне чете, у Подоброманима и Зачули.
Прва посадна чета - Подобромани, командир наредник - водник Младен Пендо;
Друга посадна чета - Зачула, командир Данило Путица.
Вардишки батаљон - командант Шћепо Јокановић
Зубачки батаљон - командант поручник Душан Вучковић, потом потпоручник Милош Риђешић
Требињски батаљон - командант Милан Грубач

Kомандант среза: жандармеријски поручник Пејановић Радован, професор Петар Бубрешко
Одговори

Четници Требињске бригаде

[Слика: 20150419123734.jpg]
[Слика: 20150419123748.jpg]
[Слика: 20150419123759.jpg]
[Слика: untitled2.png]
Одговори

Брате Вуче, да ли можеш да ми пошаљеш слике четмика требињске бригаде. Хвала
Одговори

Да ли неко зна нешто више о Бладу Милојевићу (кад и гдје је рођен, ожењен, има ли потомака итд.)?
Одговори

(11-09-2018, 04:33 PM)luka.luke Пише:  Да ли неко зна нешто више о Бладу Милојевићу (кад и гдје је рођен, ожењен, има ли потомака итд.)?
рез.пеш.п.поручник Владимир П.Милојевић, рођ.1914. у с. Грбешина, засеок Дријен, од оца Пера.
Геометар.
Не знам да ли је имао порода.
Одговори

(11-09-2018, 05:40 PM)Мића Адмирал Пише:  
(11-09-2018, 04:33 PM)luka.luke Пише:  Да ли неко зна нешто више о Бладу Милојевићу (кад и гдје је рођен, ожењен, има ли потомака итд.)?
рез.пеш.п.поручник Владимир П.Милојевић, рођ.1914. у с. Грбешина, засеок Дријен, од оца Пера.
Геометар.
Не знам да ли је имао порода.

Имао је сина (жив је), познајем му унука, носи његово име. Ријетко га виђам. Кад га видим питаћу га детаљније.
Одговори

Нисам разумео, да ли питаш за Владу Милојевића, команд.Требињске бригаде ?
Одговори

(11-09-2018, 07:42 PM)Мића Адмирал Пише:  

Нисам разумео, да ли питаш за Владу Милојевића, команд.Требињске бригаде ?

Да, за Владу. (Штампарска грешка, (В)Бладу).
Него, ово сам тек сазнао, иако му познајем унука дуже вријеме. Нисам сазнао од њега, него од другог човјека. Чекам прилику да га питам, тј. провјерим тачност. Зато сам поставио питање.

И сина му познајем, из виђења, ако је тврдња тачна.
Одговори

Porucnik Vlado Milojević ima potomstvo. Sin Petar Milojević i unuk Vlado Milojević.
Одговори

Има,ли где књиге Билечки четници?Пре се нађе стари завет у оригиналу,него ова књига,није ми јасно зашто.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним