Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Српски грб

Зашто се наш српски грб (двоглави орао) променио у двоглавог папагаја? То су урадили и на застави.
[Слика: images.jpg]
screen capture program
[Слика: image.jpg]
image hosting 30 mb
Одговори

Зато јер идемо путем европских интеграција Јок

[Слика: grb-srbije.jpg]

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

Zato sto smo dobili po nosu od zapadnih "prijatelja".

[Слика: novi-grb-srbije.jpg]
Одговори

Баш дивно. А јел знаш зашто су слова промијењена ( четири С )? Чуо сам да је и то неко скрнављење. Чак је и круна другачија. Вјероватно Ивица Дачић зна најбоље какав је српски грб па га је таквог направио.
Одговори

Цитат:Баш дивно. А јел знаш зашто су слова промијењена ( четири С )? Чуо сам да је и то неко скрнављење. Чак је и круна другачија. Вјероватно Ивица Дачић зна најбоље какав је српски грб па га је таквог направио.

Наравно да је скрнављење, зато што то нису 4 С него 4 огњила која су много старија од оне изреке само слога србина спасава, а круна на грбу није ничија, на нашем грбу је стајала круна немањића и за време Обреновића и за време Карађорђевића. По мени ово су два најлепша српска грба, и један од њих би треба да буде на застави Србије:

[Слика: grb.jpg?w=300]

[Слика: Coat_of_Arms_of_the_Obrenovic_Royal_Family.png]

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

(01-02-2014, 08:10 PM)Романија1 Пише:  Баш дивно. А јел знаш зашто су слова промијењена ( четири С )? Чуо сам да је и то неко скрнављење. Чак је и круна другачија. Вјероватно Ивица Дачић зна најбоље какав је српски грб па га је таквог направио.

На новцу Ромејског Царста је био тетаграм бета са значењем:

Василеус Василеон Василеуон Василеуси, Цар Царева Царује над Царевима.

[Слика: 504px-Palaiologos_Flag_1250.svg.png]

Константинов Стег чини златни (Or) грчки крст на црвеном (Gules) пољу.

Према легенди цару Константину Великом се уочи битке са римским побуњеницима на небу указао крст и речи: „У овом знаку ћеш победити!“ Након тог провиђења цар је преко црвене квадратне заставе поставио златни крст и под њом повео војску у битку у којој је победио. То након тога постаје симбол Царства.

[Слика: 360px-Flag_of_Palaeologus_Dynasty.svg.png]

Након што је 1261. године никејски цар Михајло VIII Палеолог ослободио Цариград и победио Епирског деспота, сматрао је себе и своју државу за једине праве наследнике Византије што је показао и новим грбом Царства.
Грб обновљене Византије

Грб обновљене Византије чинио је златни (Or) грчки крст који на четири (Quarter) дела сече црвено (Gules) поље, док се у сваком делу налази златно (Or) грчко слово Β односно Б (која изгледају попут ћириличног В), окренуто ка споља.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

[Слика: traktor.gif]
Одговори

[Слика: rs_grb_prijedlog_odbijeni.jpg]
picture sharing
A гледајте какве су грбове предлагали Републици Српској. Cваки је једногласно одбијен на српској страни, и уведен је овај
greenshot download
Одговори

(02-02-2014, 12:07 AM)Романија1 Пише:  [Слика: rs_grb_prijedlog_odbijeni.jpg]
picture sharing
A гледајте какве су грбове предлагали Републици Српској. Хвала Богу, сваки је једногласно одбијен на српској страни, и уведен је овај
greenshot download

Овај је највећа глупост, јер грб Републике Српске (и само име Република Српска иако мени јако драго је јако несрећно по српство) треба да буде:

[Слика: Coat_of_Arms_of_Bosnia_and_Herzegovina_%...998%29.svg]

При томе људи гријеше када стављају љиљане у први план. Хералдички љиљани су овдије само украс, а греда је носилац грба. Да не буде забуне, љиљан је у хералдици хришћанско знамење, цвијет Пресвете Богородице.

Док краљ Стефан Твртко I Котроманић као своје узима:

http://img687.imageshack.us/img687/8571/...tvrtko.gif

Глупошћу своју историју предајемо другом.

Узгред краљ Стефан I Котроманић је био Православац.

„Грађанска“ демократија отуда нуди избор свега и свачега, али себе а приори изузима од тог правила; она не допушта могућност избора између ње и ма ког алтернативног концепта.

Одговори

(02-02-2014, 01:27 AM)херцеговац Пише:  При томе људи гријеше када стављају љиљане у први план. Хералдички љиљани су овдије само украс, а греда је носилац грба. Да не буде забуне, љиљан је у хералдици хришћанско знамење, цвијет Пресвете Богородице.

U pravu si, ljiljani su nekada stajali na francuskom grbu, a i dan danas na zastavi i grbu francuskog dela Kanade - Kbebeka.

[Слика: 200px-Flag_of_Quebec.svg.png]
Одговори

Митоманија данашњих босанских 'историчара' о босанском ексклувизитету на љиљане може се огледати и у ријечима Имамовића: ''Велики печат бана Стјепана II важан је из разлога јер су на њему први пут приказани љиљани, којим је прекривен сав слободни простор печатног поља. Они ће у развојној линији постати основни елеменат босанске хералдике. Прве потпуне елементе државног грба који су постали стандардни, и као такви представљају препознатљива средњовјековна босанска обиљежја, налазимо на средњем печату краља Твртка I. Овај печат је важан из разлога што је на њему први пут такођер представљен потпуни грб владарске династије Котроманића.''

[Слика: %D0%9A%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%...8%2006.jpg]

Печат бана Стефана II показује да љиљани немају хералдичко значење, они представљају чист декоративни елемент. Љиљани на печату нису ни у каквој вези са грбом који се налази на штиту. Слично су приказивани и на одеждама чланова династије Немањића као и њиховог високог племства.
Дубравко Ловреновић тврди да љиљан у грбу Котроманића води порекло од круне Немањића.

Застава Српске Босне и Херцеговине

[Слика: 31027_vest_%D0%9A%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B...%D0%B0.jpg]

[Слика: 180049_177384962299060_2537525_n.jpg]

На царском грбу су редом приказани грбови: Македоније, Славоније, Босне, Бугарске, Далмације, Србије, Хрватске, Рашке и Херцеговине; те грбови двеју српских династија – Немањића и Котроманића.

Одговори

Нисам љубитељ овог "грба". И он је, као и двоглави папагај, само производ страног утицаја и ништа друго него подсјетник да смо још увијек под страном окупацијом...

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

По мени, није обавезно да се стављају љиљани. Само ми је жао што су нам га преузели муслимани, па сад то испада ко да је неки исламски грб. А што се тиче овог сада грба - боље је и обична тробојка него шаховница. Smile
Одговори

Шаховница је била саствани дио грба цара Стефана Душана.

Да љиљани су неопходни, једнако као и грб Стефана Твртка I Котроманића.

И треба једном за сва времена разлучити да постоје Славонија, Далмација и Хрватска, што нипошто није једна цјелина кроз историју. Како сада учимо имамо захвалити накарадној германској школи историје, пиздама од данашњих званичних историјских писаца и наравно бечких Јевреја који су створили усташку идеологију за рачун бечког двора.

Одговори

Тако је Херцеговац, не постоји никаква Република Српска, постоје: Србска Босна, Српска Херцеговина, Српска Босанска Крајина, Српска Далмација, Српска Лика, Српски Кордун, Српска Банија, Српски Горски Котар, Српска Славонија, Српска Барања, Српски Срем, а који су најбољи најјуначкији и најпоносније део једне, јединствене и недељиве државе Србије, кад-тад.

ЗА ВАСКРС И СЛАВУ СРПСКИХ ЗЕМАЉА!!!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним