17-05-2019, 06:57 PM
(16-05-2019, 09:23 PM)Јуришлија Пише: Кад неко прича нешто о чему благе представе нема, или је добио паре од НАТО и Сороша да лупета.Почетак обећава...
(16-05-2019, 09:23 PM)Јуришлија Пише: Где су то званично призната два авиона?"Губитак признаје" страна која га је претрпела.
Шта значи то "призната авиона", ко признаје?
Да НАТО призна да су неспособне будале?
Ја сматрам да је број оборених авиона већи, као и оштећених и отписаних. Нпр Ф-15 који је слетео у Сарајеву и Ф-117 који се вратио у Немачку.
(16-05-2019, 09:23 PM)Јуришлија Пише: Онај горе списак је отприлике 100% тачан, али сигурно није потпун. ВЈ је уништила око 300 авиона и хеликоптера НАТО, око 70 (мислим 69) је пало код нас, преко 180 ван наших граница, а 70ак је расходовано због превеликих оштећења по слетању.Знам људе из Музеја ваздухопловства, и људе који су током рата тражили олупине авиона, и стварно не знам да ико спомиње да је код нас пало 69 авиона.
(16-05-2019, 09:23 PM)Јуришлија Пише: Ту су урачунати и уништени у 5 акција наше авијације ван СРЈ, сем у једном много крупном случају.Ух, 5 акција и још једна крупна. Толико ни Лазански није лупао.
(16-05-2019, 09:23 PM)Јуришлија Пише: Иначе ВЈ је изнела податак о 60 палих код нас, али су и пре Куманова прећутали хеликоптере и велике авионе. Иначе ВЈ није никада демантовала саму себе, а пискарања генерала који нису завршили у Хагу су за паре. Па само смо 80 живих пилота вратили НАТО у јуну 1999. док је број испалих куд и камо већи. Јер су много користили двоседе, а кукавице су па су и на сваку глупост искакали.После рата је ВЈ изнела податак о 30ак БПЛ које су оборене (за већину постоје материјални докази), и о преко 30 авиона који су погођени (за само два постоје материјални докази да су пали код нас). Подаци су добијени упоређивањем података о дејству.
(16-05-2019, 09:23 PM)Јуришлија Пише: А кад смо већ код објективности, истина је и да смо сами себи оборили 2 мига 29 и још један оштетили и много шта друго.Нетачно.
Времена и места дејства ПВО су позната. Није оборен МиГ-29.
Од литературе, имаш следеће књиге:
- "ВЈ у одбрани од НАТО агресије 1999."
- Спасоје Смиљанић "Агресија НАТО"
- Ђорђе Аничић "Смена"
- Драганић и Димитријевић, "Ваздушни рат над Србијом 1999. године"
Ако ти смета иједан од наведених официра, можеш да се распиташ шта мисле њихове колеге о њима.