Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Је л' ово Дража?
[Слика: 93013506_722753265155329_856483291333656...e=5EBCB3EB]
Одговори

Видех и на ФБ да се дискутује о томе да ли је то Дража. Мени личи,штета што се не види цела еполета да видимо чин..

[Слика: image.jpg]
Одговори

Ево и слике последњег високог официра коју нисмо имали. Био је мајор, можда је 1944. унапређен у потпуковника 1944. Командант корпуса и после целе једне области. Како се звао?

[Слика: 111.jpg]

П.С.
Марио, можеш ли да попрваиш слику... треба на дсесној страни да стоји само позадина, и да се изоштри ако може.
Слика је из 1932.
Одговори

(18-04-2020, 12:09 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ево и слике последњег високог официра коју нисмо имали. Био је мајор, можда је 1944. унапређен у потпуковника 1944. Командант корпуса и после целе једне области. Како се звао?

П.С.
Марио, можеш ли да попрваиш слику... треба на дсесној страни да стоји само позадина, и да се изоштри ако може.
Слика је из 1932.

мајор Ранко Стошић.
Објављена је њег.слика, али не овде.
Одговори

Има ли неко фотографију ппук. Ивана Павловића, ком. Београда?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

(18-04-2020, 12:09 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ево и слике последњег високог официра коју нисмо имали. Био је мајор, можда је 1944. унапређен у потпуковника 1944. Командант корпуса и после целе једне области. Како се звао?

П.С.
Слика је из 1932.

Изволите Smile
[Слика: 1111111.jpg]

Одговори

Mario cenim tvoj rad,a imam jednu primedbu!Suvise izostravas slike kada radis crno bele kao ova!Kvari se sken i dodje tamno isuvise.
Одговори

Да се поправити Smile Затамни се због додавање контраста,па црна постаје тамнија,а бела светлија. Ево појачао сам светлост Smile
[Слика: 11111112.jpg]

Одговори

E sad je super!|Pazi na Kontrast uvek!Smile
Одговори

(18-04-2020, 12:27 PM)Мића Адмирал Пише:  

П.С.
Слика је из 1932.

мајор Ранко Стошић.

Промакло ми. Да немаш неке његове биографске пдоатке? Знам само да је рођен у Врању.
Одговори

(18-04-2020, 04:26 PM)Милослав Самарџић Пише:  
(18-04-2020, 12:27 PM)Мића Адмирал Пише:  

П.С.
Слика је из 1932.

мајор Ранко Стошић.

Промакло ми. Да немаш неке његове биографске пдоатке? Знам само да је рођен у Врању.

Из старе врањанске породице, од оца Мијалка, имућног абаџије.
Носио је надимак Јежа, као сви Стошићи.
Завршио НШВА 1925.год.
1.априла 1944. унапређен у чин акт.пеш.п.пуковника.
Судбина непозната.
Два рођена брата су су се презивали Јовановић :
Др Тома ( 1899-1987 ), познати предр. малариолог, Париски ђак.
Ђорђе ( деда кошарк.репрезентативца Зорана Јовановића ).
Одговори

Није сигурно унапређен 1.априла 1944. године, у чин потпуковника. Евентуално, касније, крајем године.
За остало-свака част!
Ово око судбине-99% је био у краљевским командосима.
Одговори

Зна ли неко ко је на слици?

Ево још, из истог серијала

Одговори

Зна ли се из ког краја Југославије потичу фотографије? Источна Србија?

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним