Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

Да ли имаш неки текст који иде уз ову фотографију? Ово су вероватно Италијани.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

http://www.pogledi.rs/wp-content/uploads...zani-1.jpg

Можда су слике повезане?
Одговори

(26-02-2014, 06:40 PM)Felix Пише:  Да ли имаш неки текст који иде уз ову фотографију? Ово су вероватно Италијани.
Слика је тако потписана.Партизани у разговору са Немачким војницима.Скоро је била у продаји на Немачком ебај.Сада и мени је чудно.Не личе ми ови на партизане .Могуће да су швабе провалиле да јуримо слике везане за сарадњу Партизана и Немаца па их намерно тако потписују да би их боље продали.Надам се да ће се ускоро појавити нека права заједничка слика ових зликоваца.

(26-02-2014, 07:00 PM)Захумље Пише:  http://www.pogledi.rs/wp-content/uploads...zani-1.jpg

Можда су слике повезане?

Баш личе!
Одговори

Јел може неко да постави слике Италијана где се јасно виде капе?
Одговори

Ове капе су Хрватске Титовке.Видео сам их много пута на сликама Хрватских партизана.Једино што им се невиде никакве ознаке јер су окренути леђима.
Одговори

Онда су партизани.
Одговори

Не мора да значи. Треба проверити барем годину јер је ово што Четнички курир каже тачно али претежно за период након капитулације Италије (јесен 43), када су комунисти поред наоружања добили и италијанске униформе.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

"Četnici igraju kolo oko poginulih bokeljskih ilegalaca (комуниста) u Herceg Novom 22.1.1943."
[Слика: 10914.jpg]
grab screenshot
Јел зна неко нешто о овоме?
Одговори

На Крстарици сам прочитао да су ово заправо комунисти.

Ако идем напријед, пратите ме...ако се повучем, убијте ме...ако умрем, осветите ме.
-Анри де ла Рошжаклен
Одговори

[Слика: 1_aea55ca618bab2193b42c9955298ff60.jpg]
Ко је на слици сем Драже?Кад и где је слика настала?
Одговори

Одлична! То је из оне серије кад се Дража враћао из Црне Горе, пролећа 1943. Поред њега, десно, седи Бејли.
Одговори

Слика је била у продаји на ебај још пре 7 или 8 година.Штета што није боље резолуције.Само не могу да прежалим један сет слика Војводе Радомира Ђекића са његовим четницима,који сам изгубио не знам ни сам како,а биле су исто на ебај у продаји 2005 године.
Одговори

Да ли неко зна ко је на овим сликама?

Слике 1 и 2, снимљено у Београду пре 7-8 година, био је београдски илегалац:
[Слика: nepoznati-1.jpg]
[Слика: nepoznati-1-ponovo.jpg]

Слике 3 и 4, снимљено у исто време, био је Рачићев четник, вероватно је из Завлаке али није сигурно:
[Слика: nepoznati-2.jpg]
[Слика: nepoznati-2-a.jpg]
Одговори

Из Завлаке сам чуо само за Драгутина Богићевића комаданта места?!!
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним