Оцена Теме:
  • 18 Гласов(а) - 4.33 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

КО ЈЕ ОСОБА СА СЛИКЕ?

(10-07-2021, 10:31 PM)Милослав Самарџић Пише:  Или, можда, што је ову грану неспретно ставио као камуфлажу?

То, браво. Заузео је положај на прозору стамбене зграде, а "замаскирао" се откинутом граном од дрвета. Ако овај није погинуо тог дана, онда не знам кад је.

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(11-07-2021, 06:30 AM)Николај Пише:  
(10-07-2021, 10:31 PM)Милослав Самарџић Пише:  Или, можда, што је ову грану неспретно ставио као камуфлажу?

То, браво. Заузео је положај на прозору стамбене зграде, а "замаскирао" се откинутом граном од дрвета. Ако овај није погинуо тог дана, онда не знам кад је.

Личи да је замислио то грање као Хибискус који стоји на прозору!Има цвећа и код нас држе људи на прозорима одавнина.Али баш Хибискус ,е то још нисам видео!Има и Немачки шлем маскиран,можда је нека шала .
Одговори

https://katera.news/uploads/zAzucpKnrf83...p_800.jpeg
Одговори

Зна ли неко поводом чега је одржан овај скуп у Сарајеву?
Одговори

Освећење храма 1940, било је преко 50.000 људи.
Одговори

[Слика: IMG-20220106-211503185.jpg][Слика: HJHBYbfb]
Одговори

чувени археолог
Одговори

Приступио им је, највероватније, у августу 1944. године. Убијали Немце фолксдојчере у јесен 1944. године.
Одговори

(06-01-2022, 11:12 PM)levac Пише:  [Слика: IMG-20220106-211503185.jpg][Слика: HJHBYbfb]

Pisao sam ovde o njemu, na temi Ko je otkrio Lepenski vir.
Одговори

Уз ову фотку је ишао потпис да грађани Софије поздрављају немачку посаду заплењеног LT vz.35 1944. године. 
На предњој страни тенка пише ћириличним словима "Митровица". Шта би могло то да буде?

[Слика: citizens-of-Sofia-greeting-a-captured-LT...n-1944.png]

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

То би требао да је бугарски тенк који је „прешао“ на совјетску страну (не што су хтели него што су совјети стигли у Бугарску). Тенк је припадао оклопној бригади коју су Немци, раније, успоставили у Бугарској.

Натпис је вероватно правац дејства у наступању у Југославији јер су припадници те оклопне бригаде учествовали у дејствима у Југославији у саставу совјетских јединица.
Одговори

Ослободили Косовску Митровицу!
Одговори

Анекс:
Свако ослобођено место или пак град, они су гравирали на тенковима или оклопним возилима.
Одговори

Је л' Марисав Петровић на овој слици? 
[Слика: Screenshot-20230123-210846-com-google-an...outube.jpg]
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 7 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним