Поруке: 14,504
Теме: 307
Придружен: Aug 2013
Углед:
3,044
Дочекасмо 80 година од Другог заседања тзв АВНОЈ-а, који се догодио 29. новембра 1943. године. Ултра-левичарски РТС посветио је овом "јубилеју" дужну пажњу, па смо сведоци да читавог дана можемо гледати различите емисије посвећене овом историјском догађају.
Занимљиво је да ниједна од држава коју своју конститутивност вуку из АВНОЈ-а, готово да нису ни поменули да је њихова државност створена бољшевички револуцијом у Другом светском рату, нити на било који начин обележавају овај датум.
Са друге стране, у Србији, матичној држави српског народа, коме су у Авноју одузете многе историјске земље и додељене неким другима који до тада, а неки ни доцније нису постојали као државне нације, АВНОЈ се обележава са нескривеном емпатијом.
Поруке: 14,439
Теме: 346
Придружен: Feb 2015
Углед:
875
Било је и на другим ултра-левичарским телевизијама N1 и Nova S. А вероватно и на Линку, Првој и B92.
Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.
Д М
Углед:
3,044
Онај Жарковић је Црногорчина комунистичка,и то права бољшевичка, као да гледа човек седницу ЦК СКЦГ из 1964. године када су забранили да било ко осим митрополита црногорско-приморског носи мантију на улици. Кадар данашње другосрбијанштине и њеног гуруа Дуде Стојановић.
Гулић представник 7. банијске хрватске бригаде, у данашњој стварности.
Вукадиновић, иначе син Ђорђа Вукадиновића, исти као отац у данашњој политичкој стварности. "У праву сте, другови. Али, требало би уважити и интересе грађана Србије. Јер, ако дозволите...."
Страшно је где ми Срби живимо.
Апсолутно ниједна земља у Европи нема толико антинационалну државну и интелектуалну елиту као што је то случај у Србији!
(Последња измена: 29-11-2023, 08:11 PM од
Бенито.)
Поруке: 1,273
Теме: 1
Придружен: Nov 2019
Углед:
299
Ови су толико забраздили да није ни изненађење куда се ова земља креће. С обзиром на њихове године, боље рећи да неће бити изненађење куда ће се ова земља тек кретати.
Да је Чича кокнуо Броза четреспрве (Струганик или Брајићи) као и све његове чауше другачије би се ствари одвијале.
Преговори са терористом који је дошао из три лепе у Србију да диже револуцију не бива. Чича се два пута преварио и...
Оде глава, а оде и Србија!
Јајце, заседање и све остало вуче последице управо што није урађено оно што је требало урадити.
Изгледа да је Данков "капетан Живковић из друге чете" био потпуно у праву.
..." И знај да Срби више никада неће да понове наш Текериш... Изгубили смо се у овом пишљивом миру"...
Од Струганика до данас дан није се ништа изменило. Јашу нас ко марву и нико да бекне. Или се то мени само чини?
Шташ, оматорио сам па трабуним.
Поруке: 1,098
Теме: 11
Придружен: May 2021
Углед:
245
Не знам каква је стартешка ситуација тада била али штета што Дреновић у садејству са Динаром није пробао да разјури екипу из Јајца 1943.
Углед:
3,044
Овде није тема Друго заседање АВНОЈ-а 1943, него како оно изгледа у данашњој Србији, 80 година касније.
(Последња измена: 30-11-2023, 09:39 PM од
Бенито.)
Поруке: 161
Теме: 0
Придружен: Feb 2015
Углед:
19
Све ми се чини да је то са ове тачке гледишта делује као прави потез па чак као и неопходан.
А да се светска политика није умешала и довела их на власт знате колико би се пажње посветило састанку терориста у пећини некој....
Шта мислите колико се данас организује историјских састанака где се доносе важне одлуке од стране Хамаса, Украјинаца.... Сигурно је и Азов батаљон имао своје Јајце па ево колико је то битно.