Оцена Теме:
  • 2 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Поплаве у Србији и Р. Српској

За сада су поплаве однијеле осам живота (три у РC и пет у Србији). У најтежој ситуацији је Шабац, гдје преко ноћи пријети највећи поплавни талас. Tакође је критично и у Обреновцу.
http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/...rbiji.html
У Српској најтежа ситуација у Добоју гдје је поплављен читав град, и водостај је 670цм што је за 220 цм изнад коте за ванредно стање. Чак је и на Романији поплава, на Сокоцу.
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/rep...-Bijeljini
Ријека Студеница
[Слика: STUDENICA_Reka_Studenica.jpg]
Пут Шабац - Ваљево
[Слика: put_sabac_valjevo.jpg]
Шабац
[Слика: poplave_bujice_rod_sa_njiva_1328585176_37757.jpg]
Бања Лука
[Слика: d0afbeed694fadd81728c70be8049eb6.jpg]
Одговори

Помози Боже!

"Нису Срби кано што су били.
Лошији су него пред Косовом,
На зло су се свако измијенили.
Ти им даде земљу и слободу,
Ти им даде славу и побједу,
И државу већу Душанове,
Ал даром се твојим погордише,
Од тебе се лицем окренуше,
Господа се српска изметнула,
На три вјере оком намигују,
Ал ниједну право не вјерују,
Православље љуто потискују.
Одрекли се српскога имена.
Одрекли се својих крсних слава,
Свеце своје љуто увриједили.
А ко диже цркву задужбину,
Не диже је теби него себи.
Цркве дижу да их виде људи,
Цркве дижу, Богу се не моле,
Нит Божији закон испуњују
Великаши правду погазили
Богаташи милост оставили
И Србима док их Саво води.
Не поштује млађи старијега,
Но се млађи паметнији гради,
Нит нејаког јаки подржава,
Већ га ломидок га не саломи,
Нит сусједа сусјед оправдава,
Већ се куне криво за неправду
Због блатњаве земље од аршина.
Свештеници вјером ослабили,
Калуђери посте оставили,
Нит дјевојке држе дјевојаштво,
Свилу носе, гријехом се поносе,
Млади момци поштењу се смију,
А свој разврат ни од ког не крију,
Нити народ за недјељу мари,
Ни за празник ни обичај стари,
Нит празником цркве испуњује,
Празне цркве ко пећине пусте,
Празне душе, па празне и цркве,
Свуд се црни црно безакоње,
Стид ме једе и стид ме изједе,
Због гријеха народа мојега,
Што и мене држиш близу себе.
Зато плачем, мој предраги Спасе,
Вјечност ми је кратка за плакање,
Волио бих и у паклу бити,
Само Срби Богу да се врате."
8. Мирно Господ саслушао Саву,
Па подиже своју свету главу;
И мислима небеса потресе.
Заблисташе муње и громови,
Надуше се гарави облаци,
Лед се просу о Петрову дану,
Сва побијеле земља Србинова,
Ка од губе губава грешница.
Закукаше Срби у невољи,
Ал се живог Бога не сјетише,
Нити Бога ни својих гријеха.
А све Саво на кољена клечи,
Блиједо му лице од ужаса.
Одговори

Амин
Одговори

Бања Лука, ул. Илије Гарашанина
[Слика: bl_ul_ilij_gar.png]
Живинице
[Слика: image.png]
Бијељина
[Слика: Tan2014_5_15_213645267_0.jpg]
Зворник
[Слика: zvornik_1.jpg]
Топчидерска ријека, Београд.. Иначе ову "ријеку" можеш прескочити.
[Слика: Bnr08_Y1_IQAA2_Aou.jpg]
Чачак
[Слика: poplave_u_srbiji_mondo_22.jpg]
Лучани
[Слика: Tan2014_4_18_225359_51.jpg]
Прокупље
[Слика: 415878_poplave_prokuplje_maj_2014_groblje_foto.jpg]
Одговори

Шабац се дави, а општина се чешља (ВИДЕО)

http://srbinaokup.info/?p=37718

http://www.youtube.com/watch?v=3I_U1-X3wUI

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Много људи и из Вишеграда, Фоче, С.Сарајева је отишло у Бијељину и Шабац да помогну.
На гријех и овим што дижу цијене и овим што искориштавају у политичке сврхе
Ваљево цијена гумених чизама скочила са 1.700 на 3.200.
Лозница балон воде 160 динара, уместо 60.
Бањалука флаша воде са 1КМ, на 3КМ.

Коцељева
[Слика: 1897782_224250891119298_9152963705776566044_n.jpg]

[Слика: 10294445_570360143085164_7176091447052009743_n.jpg]
Одговори

POMOZIMO, humanitarni SMS broj za pomoć ugroženima od poplava!
Ako ste iz Srbije -> SMS na 1003
Ako ste iz Crne Gore -> SMS na 14543
Ako ste iz Republike Srpske -> SMS na 1458

[Слика: 10307414_258379501012216_5864081334257972793_n.jpg]
Одговори

http://www.istinoljublje.co.nr/
Одговори

http://www.smederevskapalanka.rs/index.p...7-08-34-43
Одговори

Синоћ сам био у Шапцу. Мало је рећи да је оно тамо била катастрофа. Хиљаду људи им лута градом јер једноставно немају шта да раде, на насипима само сметају јер не може механизација да пролази од гужве. Кад смо стигли истоваре нас код "Зорке" - нигде никог. Они портири немају појма ни да долазимо, сви у чуду. Ту насип од 200 метара брани 1500 људи, као мравињак али без организације. Нигде ланца, нигде некога да преузме то. Војници се шетају, пандури нас питају шта да раде. Хаос. Камион истоваримо за три минута па чекај следећи пола сата. Нигде лопата, џакова, песка. После сам отишао одатле и покушавао да сазнам где још има места да се брани али нико појма тамо није имао.
Иначе је синоћ тамо било мирно и локалци нам се реално смеју. Није никоме јасно шта су нас довлачили кад су и њих враћали са насипа јер су били непотребни. После су затворили "Зорку" и нико није могао да уђе тамо.
На крају, врхунац глупости. Пуни тротоари народа који лута лево десно тражећи нешто да ради, а стиже 50 аутобуса полиције. Таблице ПО, НС, СО. Чуваре из Забеле су тамо довукли.И сви су они стајали по паркинзима и киснули целу ноћ.
Не желим да поверујем да је то опет била нека политика где нас шаљу да буквално сметамо локалном становништву док бране своје домове све под утиском да је Шабац на ивици катаклизме.
Драго ми је што се Бг одазвао у толиком броју али на крају 80% тих људи тамо ништа није радио и само су профитирале пумпе по којима су људи седели да се склоне са пљуска.
На крају нас неки саобраћајац упути да ће код Интерекса да нас скупљају бусеви за назад. Дође Икарбус са све Бус-плус апаратима, поседамо по поду, једни другима на главама и ај кући.
Мислим, нисам боље ни очекивао ал у дубини душе сам се надао...
Одговори

Направљен је сајт на коме можете сваког тренутка гледати стање у Србији и Републици Српској.
poplave.rs
Ево један призор из Федерације БиХ гдје мост удара у мост.
https://www.facebook.com/photo.php?v=102...=2&theater
Одговори

Момак из БГ-а који је отишао синоћ у Шабац:
E moj Vucicu banditu jedan..U Sapcu sam,pokusavam da pomognem svom narodu i svom gradu. Upravo sam se vratio sa Starog grada(prostor izmedju 2 mosta na Savi kod Sapca),a bio sam i kod splavova.U prethodna 3-4 sata tamo je doslo verovatno vise od 10 000 ljudi,ali su se vratili svojim kucama JER NEMAJU STA DA RADE!!!NA 5.KM UZVODNO OD SAPCA SE PRAVE NASIPI,ALI SAMO TU!SA OVOLIKIM LJUDIMA MOGLO BI 10KM NASIPA DA SE IZGRADI I DA SE VEC DO JUTRA OBEZBEDI GRAD.NIGDE DZAKOVA SA PESKOM,NIGDE KAMIONA,NIGDE TESKE MEHANIZACIJE,NIGDE NADLEZNIH ORGANA...NEMA CAK NI LOPATA,OSIM ONIH KOJE SU LJUDI PONELI OD KUCA!!! SAMO SAPCANI,MACVANI ,BEOGRADJANI,LJUDI IZ CELE SRBIJE!!! GOSPODINE PREMIJERU,REPUBLICKA VLADO,UPRAVO GRADA SAPCA,MINISTRI,POLITICARI I SVI OSTALI - NI SABAC NI SRBIJA SE NECE ODBRANITI NI VASIM RECIMA,NI SLIKAMA,NI GOLIM RUKAMA LJUDI IZ CELE SRBIJE KOJI VEC SATIMA STOJE NA KISI,STOJE I CEKAJU! SRAM VAS BILO ZA OVOLIKU DEZORGANIZACIJU U PRESUDNIM TRENUCIMA,SRAM VAS BILO ZA PRAZNE PRICE,SRAM VAS BILO AKO GRAD SUTRA BUDE POD VODOM.
Одговори

Одговори

(17-05-2014, 12:00 PM)Pavle Пише:  Синоћ сам био у Шапцу. Мало је рећи да је оно тамо била катастрофа. Хиљаду људи им лута градом јер једноставно немају шта да раде, на насипима само сметају јер не може механизација да пролази од гужве. Кад смо стигли истоваре нас код "Зорке" - нигде никог. Они портири немају појма ни да долазимо, сви у чуду. Ту насип од 200 метара брани 1500 људи, као мравињак али без организације. Нигде ланца, нигде некога да преузме то. Војници се шетају, пандури нас питају шта да раде. Хаос. Камион истоваримо за три минута па чекај следећи пола сата. Нигде лопата, џакова, песка. После сам отишао одатле и покушавао да сазнам где још има места да се брани али нико појма тамо није имао.
Иначе је синоћ тамо било мирно и локалци нам се реално смеју. Није никоме јасно шта су нас довлачили кад су и њих враћали са насипа јер су били непотребни. После су затворили "Зорку" и нико није могао да уђе тамо.
На крају, врхунац глупости. Пуни тротоари народа који лута лево десно тражећи нешто да ради, а стиже 50 аутобуса полиције. Таблице ПО, НС, СО. Чуваре из Забеле су тамо довукли.И сви су они стајали по паркинзима и киснули целу ноћ.
Не желим да поверујем да је то опет била нека политика где нас шаљу да буквално сметамо локалном становништву док бране своје домове све под утиском да је Шабац на ивици катаклизме.
Драго ми је што се Бг одазвао у толиком броју али на крају 80% тих људи тамо ништа није радио и само су профитирале пумпе по којима су људи седели да се склоне са пљуска.
На крају нас неки саобраћајац упути да ће код Интерекса да нас скупљају бусеви за назад. Дође Икарбус са све Бус-плус апаратима, поседамо по поду, једни другима на главама и ај кући.
Мислим, нисам боље ни очекивао ал у дубини душе сам се надао...
Најбољи је био коментар данас у Новостима, рубрика Трн: Да ли смо сада спремнији за одбрану од поплава? Да, сада имамо више камера!
Дакле, не изливају се реке које су уређене. Да би се уредиле треба пара, а паре појела маца...
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним