Оцена Теме:
  • 4 Гласов(а) - 4 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Косово и Метохија

КиМ: Забрањено истицање српске заставе у Грачаници током прославе Видовдана. Основни суд у Приштини: Истицања заставе друге државе се може схватити као симболички чин двоструког суверенитета, чиме се крши уставни поредак
http://www.nspm.rs/hronika/kim-zabranjen...redak.html

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Од „најјачих гаранција“ до потернице – шта је остало од Вучићевог обећања да „зечеви постају вукови“?

https://radiokontaktplus.org/vesti/od-na...vi/103715/
Одговори

У јутарњем програму Радио Гораждевца, по први пут, гости су били студенти у блокади – конкретно студенти Факултета ветеринарске медицине који су део ширег студентског протеста у Србији. Разговарало се о разлозима протеста, порукама које шаљу јавности, али и о недавној хуманитарној акцији помоћи мештанима Осојана.

https://www.gorazdevac.com/2025/07/15/st...-politiku/

https://radiokim.net/vesti/drustvo/24294...-politiku/
Одговори

КиМ: По налогу „косовске агенције за приватизацију“, а уз асистенцију „косовске полиције“, у северном делу Косовске Митровице у току исељавање породице Јанићијевић. Током јучерашњег дана исељена још једна српска породица

http://91.222.7.144/hronika/kim-po-nalog...odica.html
Одговори

Куд год да кренем теби се враћам поново....  Хармоника

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

(23-07-2025, 02:00 PM)Митић Пише:  КиМ: По налогу „косовске агенције за приватизацију“, а уз асистенцију „косовске полиције“, у северном делу Косовске Митровице у току исељавање породице Јанићијевић. Током јучерашњег дана исељена још једна српска породица

http://91.222.7.144/hronika/kim-po-nalog...odica.html

Не брини ништа Митке.

Студенти са Ректором враћају Косово војним путем у пун састав Србије, Вучић издао они га враћају, тако рекли, мајке ми.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(23-07-2025, 09:05 PM)Mekenzi Пише:  Не брини ништа Митке.

Студенти са Ректором враћају Косово војним путем у пун састав Србије, Вучић издао они га враћају, тако рекли, мајке ми.

У овом тренутку је тешко вратити Косово и Метохију у пун састав наше државе, али мислим да би будуће генерације могле да га врате назад.

А шта је Србија радила поводом Космета, ево шта је рекао Тома Николић крајем 2014. године:

"Ви сте у праву да Србији у овоме часу нико не тражи признање Косова, али у тим флоскулама, ми мало по мало чинимо ствари које ће довести до де факто признавања. Мене грађани нису бирали да причам бајке, већ да говорим истину", рекао је Николић."

https://www.rtv.rs/sr_ci/politika/nikoli...52534.html
Одговори

(24-07-2025, 09:39 AM)Митић Пише:  
(23-07-2025, 09:05 PM)Mekenzi Пише:  Не брини ништа Митке.

У овом тренутку је тешко вратити Косово и Метохију у пун састав наше државе, али мислим да би будуће генерације могле да га врате назад.

А шта је Србија радила поводом Космета, ево шта је рекао Тома Николић крајем 2014. године:

"Ви сте у праву да Србији у овоме часу нико не тражи признање Косова, али у тим флоскулама, ми мало по мало чинимо ствари које ће довести до де факто признавања. Мене грађани нису бирали да причам бајке, већ да говорим истину", рекао је Николић."

https://www.rtv.rs/sr_ci/politika/nikoli...52534.html

О томе сам и ја причао, на другој теми. Данљс је немогуће вратити косово јер је држава окупирана, све док се не ослободимо окупатора "кад се војска на косово врати" је информеросвко хепијевска празна прича. Александар вучић је главни продавач косовске земље и народа, и једини начин да га повратимо је скидање њега са власти, што ће можда и успети будућим генерацијама.
Али, то се не може објаснити овим партизанима, што су им дедови и очеви уз кочину слику играли карте и дочекивали хрватске делегације.
Одговори

За годину дана 20 одсто Срба напустило Косово и Метохију

Протеклих годину и више дана преко 20 одсто Срба напустило је Космет услед систематског притиска, институционалне дискриминације и директних безбедносних претњи режима Аљбина Куртија, изјавила је председница Одбора за Косово и Метохију Данијела Николић.

Николићева је навела да се на терену свакодневно погоршава општа безбедносна и институционална ситуација, што се огледа у бројним примерима угрожавања основних права српског народа, али и другог неалбанског становништва.

Тема састанка било је и проблем отимања имовине где су власници Срби, као и забрана коришћења српске валуте.

Председница Одбора посебно је нагласила све чешћи проблем сексуалног узнемиравања жена, нарочито на северу покрајине, који указује на угрожену безбедност, ограничен приступ јавним службама, институционалну дискриминацију и повреде основних људских права и слобода.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=132...5747794223

Извор: Восток
Одговори

Српски симболи су уклоњени са нових званичних симбола у четири општине са већинском српском популацијом на северу Косова.

https://x.com/kos_data/status/1959279404636643452

Сутра или прекосутра, Милица Ђурђевић, Иван Ивановић, Миша Вацић и остали организују највеће масовне протесте у одбрани Космета. Наравно, ова реченица је иронична.
Одговори

(24-08-2025, 03:10 PM)Митић Пише:  Српски симболи су уклоњени са нових званичних симбола у четири општине са већинском српском популацијом на северу Косова.

https://x.com/kos_data/status/1959279404636643452

Сутра или прекосутра, Милица Ђурђевић, Иван Ивановић, Миша Вацић и остали организују највеће масовне протесте у одбрани Космета. Наравно, ова реченица је иронична.

Митићу, верујемо искрено да те је то јко погодило и да си спреман да продаш сву своју имовину и одеш да купиш кућу на Косову и тамо почнеш
живот.

Оваквих текстова су Срби масовно псали,  и мислимо да смо их за 30 година прочитали бар 10 хиљада.

Штасе крије у тим текстовима о Косову?

Шиптари су нешто урадили, и онда углавном београдска елита, пиждри над другом елитом. Оптужујући их за Косово. Трагикомедија.

Митић оптужује Мицу Бундицу, Ивана Ивановића и Мишу Вацића да су издали Косово. Само мени није јасно какве везе они имају са Косовом?

Но, то београдско елиташко левичаско комунистичко баљезгање "ти си крив" "ти, ви, ми, они су, сте издали Косово? То су дневно политичка ријалити препуцавања за жуту штампу. ..Неозбиљно. 

Што се нас тиче, Косово се враћа оног тренутка када га Срби пожеле да га врате.

Међутим лаћијато по екслузивним кафићима, тржни центри, Ада Циганлија, културни и брз живот престонице, спортски догађаји, базени, теретане, спа центри, слане собе, центри за јогу, медитације, релакс итд  или живот у Зубином Потоку, Лепосавићу, Звечану, Косовској Митровици?

Шта мислите шта бирају Срби?

Зате колико се Митић и остали грађани потресли што су са зграде у општине Зубин Поток скинути симболи Србије?...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Србија није могла да спречи окупацију Косова и Метохије нити заштити своју територију ни у Првом а ни у Другом светском рату, као што није могла спречити анексију Босне и Херцеговине почетком прошлог века. Исти је случај и крај прошлог, односно миленијума... Сила је била јача а сила не познаје право. Да се не би надмудривали око КиМ-а треба бити јасан, одрођени Срби (налик овој "ђеци што трче код Пицуле) дали су Косово и Метохију као и Јужну Србију, Војводство Сербско без да питају народ.
1999 године Косово и Метохија су отети ратом и само тако се могу вратити! Папири и разне резолуције ту не помажу што се може видети у случају Русије и обећања које су дали западни државници.
Одговори

Koсово ће се вратити оног тренутка када крену Срби да напуштају Београд.

Србину је драже да плати 3,4,5 хиљада евра квадратни метар у Београду, него да купи кућу са 12-15 ари у Рашкој или доле негде на Југу Србије.

Срби не желе да живе на југу Србије. Они масовно продају своја имањам не на Косову, него у Србији и долазе да живе у Београду.

У Београду, без проблема налазите посао у Вашој струци. Да ли сте медицинар, правник, економиста, обичан радник без проблема налазите посао, и то добро плаћен посао. Док на пример у Куршумлији, Рашки или тако тим местима можете да радите као таксиста, пекар у пекари, у неком кафићу и тако те обичне слабо плаћене послове, чак и испод минималца. Причам о средњем слоју. 

У Београду кога год знамо, ко је отишао са средњом школом, одмах је нашао посао који жели. Одмах. 

Економске прилике су такве, да Београд има оогггрооомнне могућности за економски напредак, док остатак Србије, поготово јужни део ближе Косову је апсолутна пропаст, напуштене куће, села опустела, пропаст жива, доле нико не живи више. Стоке ни на видику. Рачунамо и Општину Рашка и села око Краљева.

Сва села у копненој зони безбедности са српске стране су Албанска. Чисто албанска. Без иједне српске главе. У дубини од око 50 км све су албанска села. 

Тамо само пролази војска и жандармерија и нико више.

Србија је опустела. Југ Србије поготово. Београд се економски убрзано развија. Потреба за радном снагом у Београду никад већа, а радника нема. Сад те, на добар дан запосле да радиш. У клиничком центру спремачице кинескиње. Београду овог тренутка фали 2500 медицинских сестара. Да имаш било коју средњу медицинску школу и да одеш у било коју болницу у Београду, и само куц, куц, добијаш посао одмах. Плата око 100 хиљада са свим бенефитима и бонусима + ако хоћеш и приватно да радиш.

Према томе, Срби иду тамо где су паре, а паре су у Београду. Знаш како сад кад су Срби осетили паре, како им пуца она ствар за Косово. 

Прича о Косову се свела на жуту штампу ко Митић што пише о некој мици бундици, несрећном телетабису миши вацићу....и онда мица бундица и миша вацић прозивају ове анархисте и тако београдска елита се спрда са светом српском земљом Косовом и Метохијом, а нико да помисли да живи на косову, сви ти који спомињу Косово да ли са ове или оне стране београдске политичке елите имају станчуге од по 400-500 хиљада евра по центру Београда, Београду на води, итд.

Свако ко данас спомиње Косово тај живи у Београду и дебело је осигуран политички.

То Вам је оно што ође један вели ћаци-наци. Обоје комунисити, јалове патриоте

Свако ко у мислима миру и тишини држи Косово у срцу и души, е тај.

А, они, ускоро стижу БЕЛИ Хришћански коњаници и једини они када успоставе влас', а при томе изведу бескрвни тих пуч, укину демонкратију и комунизам јер су то два иста пута ка истом бездану, и успоставе белог српског витеза као мјастобљуститеља, којем ће се испод мача закелти да ће свој живот дати у одбрани Србије и хришћанске вере и када тада постану безтелесни и тада када се окупе коњаници, па када топо коња опет загрми испод Маглич тврђаве, а шиптарија има у бег да се да...

Дотле ће неки ко Митић да пиждре или као Шумадинац крива је јелена карлеуша, северина, цеца, цакана, аца лукас и шта ће...тако ти опскурни ликови да кажу...

Ми бирамо пут вечни, а тај пут је безтелесни пут, пут одрицања и пут спремности као Господу.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Кизо царе, ако ниси знао, ја живим на југу Србије и Космет ми је много близу. У Београду сам био једном током ове године и то на један дан.

Не мораш да продаш имовину и да се преселиш на Космет да би решавао питање Космета, него треба политичка елита да направи програм за повратак изгубљене територије. Да ли су се Краљ Петар Први и Краљ Александар Карађорђевић прво преселили на Космет, па су га тада ослободили? Наравно да нису.

О данашњој политичкој елити нећу да трошим речи, показали су се сви данашњи политичари. Само је остао јадан Вучић, јер не може да постигне све сам, пошто се увек жали да му функционери стално иду на летовања и да забушавају у послу, па онда Вучић мора да буде министар за сваки ресор, судија, тужилац, лекар, пекар, апотекар итд. Најгори су мангупи у нашим редовима.

А друга ствар иде овако: Ако се велике силе реше да окупирају нечији део територије, онда ће га окупирати, али ће тражити од било које српске власти кооперацију да потврде стање на терену. И у томе им је помагала свака власт у последњих 25 година.

Сад ти прозиваш Милицу као бундицу и Вацића као телетабиса који тренутно подржавају актуелни режим, а ја их само прозивам пошто су они своје политичке и животне идеје ставили у одбрани Космета.

А Космет је све даље и даље.

И Кизо, можда ја пиждрим, али ни ти не заостајеш у томе.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним