Оцена Теме:
  • 8 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Дражина рехабилитација - утисци

Био.
Комунисти били тачно 1 сат. За толико су били плаћени. Нема сад много, Хрвати имају доста трошкова у ЕУ. Било их је 14 из скоја и 20-субнороваца, као и 5-6 жентурача у црном. Међу њима био је и наш другар са форума.Читај
Комунисти, као и у рату, обични позери. Дошли су уз пратњу полиције и ...чили се иза кордона. Све направљено да би тв станице јавиле да су постојале "две стране".
Ових наших око 300. Доста је успело да уђе унутра, тако да је вероватно било и више.
Исход очекиван, као што сам овде пре неки дан и написао.
Шешељ је по узласку дао кратку и тачну изјаву, коју ћете видети на средствима информисања.
Одговори

Куј бре то наш другар са форума....дал' није Ватхра? Јок

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

ваљда ће га рехабилитовати на стогодишњицу смрти..
Одговори

(27-02-2015, 04:07 PM)Романија1 Пише:  ваљда ће га рехабилитовати на стогодишњицу смрти..

Можда наше...
Одговори

(27-02-2015, 04:03 PM)Шумадинац Пише:  Куј бре то наш другар са форума....дал' није Ватхра? Јок

Није,вероватно је Еутропије у питању . . .

''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)

Одговори

Браћо, запамтите....док је год Пинк антикултура на сцени и у свести овога народа...нема нам опоравка,
нити васкрсења националне свести, нити повратка правих вредности!

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

Судија је најавио да би овај процес могао да траје још два до три рочишта и да се оконча завршним речима предлагача рехабилитације.
По закључењу расправе, суд ће писаним путем донети своју одлуку у року од 30 дана.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/...D0%B0.html

ДРАЖИН УНУК: Осудили су га у име идеологије, чекамо суд у име чињеница и историјске истине

ИЗЈАВА ВОЈИСЛАВА МИХАИЛОВИЋА, ЧЛАНА НАЈУЖЕГ РУКОВОДСТВА СНП

„РЕХАБИЛИТАЦИЈА Драгољуба Драже Михаиловића је пут ка остварењу националног помирења на бази историјских чињеница, на бази истине“, рекао је Војислав Михаиловић, члан Председништва Српске народне партије, и унук Драгољуба Михаиловића, поводом одлуке београдског Вишег суда да одложи доношење одлуке о Михаиловићевој рехабилитацији.

Он је истакао да је Драгољуб Михаиловић био „први герилац у поробљеној Европи који се борио против фашиста и за то био одликован од француског генерала Шарла Де Гола и америчког председника Харија Трумана највишим одликовањима“.

„Четрдесет шесте Михаиловићу су судили на бази политике и идеологије, а сада очекујемо одлуку независног суда на основу историјских чињеница и истине“, рекао је Михаиловић и истакао да „нема сумње да ће историјска неправда која је нанета његовом деди, после овог процеса, бити исправљена“.

Процес рехабилитације Драгољуба Драже Михаиловића покренуо је 2006. године пред, Вишим судом у Београду, његов унук Војислав Михаиловић, са захтевом да се поништи судска пресуда београдског процеса из 1945. године, којом је Драгољуб Михаиловић осуђен као сарадник окупатора и ратни злочинац.
http://fakti.org/serbian-point/drazin-un...ske-istine

Vučić o rehabilitaciji Mihailovića: Interesuje me budućnost, a ne prošlost

Tanjug | 27. 02. 2015. - 15:28h | Foto: Tanjug | Komentara: 10
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, povodom ponovnog početka procesa rehabilitacije komandanta Jugoslovenske kraljevske vojske u otadžbini Dragoljuba Draže Mihailovića, da ga ne interesuje prošlost, već budućnost.

- Sud neka radi svoj posao. Očekujem da donese odluku u skladu sa zakonom, ali u političkom smislu više me interesuje budućnost, nego prošlost - poručio je Vučić novinarima na Bežanijskoj kosi.
http://www.blic.rs/Vesti/Politika/538341...e-proslost
Одговори

С оваки судски вандализми Вучићу, неће си можеш у Јевропу! Јок
Одговори

Типичан изговор! Јер ако га не интересује прошлост, онда је будућност неизвесна, дакле, нема
континуитета, нема корена, остаје само интерес и лицемерје. Окретати главу насупрот историјске
неправде и истине...значи прихватати послератну историјску ''правду'' и лаж. Што вели Просветар-
Паметном доста!

Д М
Одговори

Istoričarka Branka Prpa kaže za RSE da su ovaj sukob, koji se odvijao i ispred Palate pravde, i tekući proces bespotrebni, jer je istorija jasna i neumoljiva.

“Ako sud donese presudu da je Draža Mihailović nevin čovek i antifašista, a ja, kao istoričar, tvrdim da je Draža Mihailović kolaboracionista i fašista, šta ćemo onda. Da li to znači da će sud ili nekakva privatna osoba imati pravo da mene, kao istoričara, tuže zbog toga što ja u arbitraži u istoriji uzimam činjenice koje ja kao istoričar smatram relevantnim.”
http://www.slobodnaevropa.org/content/po...73339.html

ШЕШЕЉ О РЕХАБИЛИТАЦИЈИ ДРАЖЕ:
https://www.youtube.com/watch?v=ypV-xTSvcYg
Одговори

(27-02-2015, 08:33 PM)Ратко Пише:  Istoričarka Branka Prpa kaže za RSE da su ovaj sukob, koji se odvijao i ispred Palate pravde, i tekući proces bespotrebni, jer je istorija jasna i neumoljiva.

“Ako sud donese presudu da je Draža Mihailović nevin čovek i antifašista, a ja, kao istoričar, tvrdim da je Draža Mihailović kolaboracionista i fašista, šta ćemo onda. Da li to znači da će sud ili nekakva privatna osoba imati pravo da mene, kao istoričara, tuže zbog toga što ja u arbitraži u istoriji uzimam činjenice koje ja kao istoričar smatram relevantnim.”

Могу да се кладим да ова "историчарка" не зна ни основне ствари о Другом светском рату.

Уосталом, ако је могла да изјави да је Карађорђе злочинац, шта онда да "очекује" Дража.
Одговори

(27-02-2015, 08:39 PM)Николај Пише:  
(27-02-2015, 08:33 PM)Ратко Пише:  Istoričarka Branka Prpa kaže za RSE da su ovaj sukob, koji se odvijao i ispred Palate pravde, i tekući proces bespotrebni, jer je istorija jasna i neumoljiva.

Могу да се кладим да ова "историчарка" не зна ни основне ствари о Другом светском рату.

Уосталом, ако је могла да изјави да је Карађорђе злочинац, шта онда да "очекује" Дража.
Бранкино познавање историје Другог светског рата не треба коментарисати. Глупости које изговара по себи су довољне.

Један од учесника поступка, саветник председника Србије Оливер Антић подсетио је да се поступак води већ осам година и да је његово одуговлачење потпуно бесмислено, јер је маса доказа потпуно непотребна.

– У овом поступку су најбитнија правна, а не чињенична питања. Битно је да ли је суђење Драгољубу Дражи Михаиловићу било по свим правним правилима цивилизованих држава или није. Кад се само каже да није било права на жалбу, да није видео писане доказе, већ само то је довољно да суд закључи да то није било у реду и да суђење мора да се поништи. Оволико одуговлачење поступка је повреда уставног и законског правила о разумном року суђења. Ово није кривични поступак, већ ванпарнични поступак и тужиоцу зато није место у овом поступку. Могло би да се деси да рехабилитација ипак буде на рочишту 3. априла, али то зависи од председника судског већа – подсећа Антић.

Јуче је требало завршити суђење, истиче Александар Недић, генерални секретар Српског либералног савета, једног од предлагача рехабилитације и програмског наследника СЛС-а, наводећи да сада очекује још најмање три рочишта, што се све неће завршити пре краја године. Правни заступник СЛС Зоран Живановић напомиње да је његово мишљење да постоји страх код оних који воде поступке, јер не смеју да донесу одлуке по својој савести плашећи се реакције која може да уследи.
http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/I...ca.sr.html
Одговори

О томе да "Бранке, Латинке и Дубравке" воде главну ријеч по питању "историје" у Србији, довољна је слика жалосног стања на свакоме нивоу.
И још триста њима слични.

И још стотине "академика", "професора", "доктора" без иједног научног рада.Јок

Када виђех витешку невољу
забоље ме срце, проговорих:
"Што, погани, од људи чините?
"Што јуначки људе не смакнете?
"Што им такве муке ударате?"
Одговори

Извештај B92 са изјавом Антића и Шешеља:
http://www.b92.net/video/vesti.php?yyyy=..._id=962950
Одговори

Скочи на Форум: