21-04-2017, 10:33 PM
Анализа стања у Србији ..
27-04-2017, 09:48 AM
Суд у Колмару донео је данас одлуку да не изручи бившег лидера ОВК Рамуш Хараданија Србији.
Харадинај, некадашњи вођа ОВК а данас на челу Алијансе за будућност Косова, ухапшен је 4. јануара на граници Швајцарске и Француске по Интерполовој потерници коју је за њим расписала Србија.
Министарство правде Србије је потом упутило Француској захтев за његово изручење уз сву пратећу документацију о истрази која је против њега у току.
Харадинај је недељу дана након хапшења пуштен да одлуку суда о захтеву Србије за екстрадицију чека на слободи, али му је одузет пасош и забрањено да напушта територију Француске.
haradinaj ramusИстрага против Харадинаја у Србији је покренута 2004. године, а у јануару је проширена новим оптужбама и новим доказима који су прослеђени суду у Колмару.
Харадинају је суђено у Хашком трибуналу за ратне злочине на КИМ, али је 2012. правоснажно ослобођен свих оптужби.
Србија тражи Харадинаја због сумње да је извршио кривична дела ратних злочина против цивилног становништва на КИМ у току 1998. и 1999. године, а реч је, како је Београд саопштио, о делима која нису била предмет суђења пред Хашким трибуналом.
Харадинај, некадашњи вођа ОВК а данас на челу Алијансе за будућност Косова, ухапшен је 4. јануара на граници Швајцарске и Француске по Интерполовој потерници коју је за њим расписала Србија.
Министарство правде Србије је потом упутило Француској захтев за његово изручење уз сву пратећу документацију о истрази која је против њега у току.
Харадинај је недељу дана након хапшења пуштен да одлуку суда о захтеву Србије за екстрадицију чека на слободи, али му је одузет пасош и забрањено да напушта територију Француске.
haradinaj ramusИстрага против Харадинаја у Србији је покренута 2004. године, а у јануару је проширена новим оптужбама и новим доказима који су прослеђени суду у Колмару.
Харадинају је суђено у Хашком трибуналу за ратне злочине на КИМ, али је 2012. правоснажно ослобођен свих оптужби.
Србија тражи Харадинаја због сумње да је извршио кривична дела ратних злочина против цивилног становништва на КИМ у току 1998. и 1999. године, а реч је, како је Београд саопштио, о делима која нису била предмет суђења пред Хашким трибуналом.
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
27-04-2017, 11:54 PM
Interesantno da je 2012 kada je Vučić preuzeo vlast Ramuš Haradinaj bio oslobođen u haškom sudu..
Danas pet godina posle on se kao nervira oko toga...
Danas pet godina posle on se kao nervira oko toga...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
28-04-2017, 06:02 PM
30-04-2017, 10:17 AM
Nije problem u Haradinaju, problem je u NAMA.
Albanci svuda u svetu pogotovo kod najjjmocnijih sila lobiraju za svoje interese.
Oni milione ulažu za svoje ciljeve. Najjodaniji partneri su im Amerika, Britanija, Nemačka, Kanada, Italija.. Itd..
A koga mi Srbi imamo. Nikog. Mene Srbi podsecaju na dete koje igra fudbal na poljančetu i svi ga šutiraju jel nema zaštitu.
Mi smo na vetrometini, bez ičije ozbiljne podrške. Ovo malo eu, malo Rusi malo Kinezi zavisi od dnevih potreba. Tako se politika ne vodi.
Srbija treba da restartuje odnose sa zapadaom pogotovo da pređe sa svime što je katastrofalno vođena politika protiv međunarodne zajednice do 1999 godine.
Srbija mora da ima zapadne bogate saveznike. Države u kojima se nalaze najjači četnički pokreti. Četnika nema ni u Kini ni u Rusiji ni u Siriji, Libiji itd.
Srbija je stradala 90-ih jel su svi od Slovenaca, Hrvata, Bosanaca, Albanaca i Crnogoraca odani i verni najjbogatijima državama sveta i članicama NATO pakta.
Prema tome nama kao jednom od najjstarijih naroda je budućnost sa državama u kojima živi naš četnička migracija, naši ljudi gde može da se lobira za Srbiju i srpstvo bez spominjanja 90-ih godina. Gledati u budućnist treba.
Albanci svuda u svetu pogotovo kod najjjmocnijih sila lobiraju za svoje interese.
Oni milione ulažu za svoje ciljeve. Najjodaniji partneri su im Amerika, Britanija, Nemačka, Kanada, Italija.. Itd..
A koga mi Srbi imamo. Nikog. Mene Srbi podsecaju na dete koje igra fudbal na poljančetu i svi ga šutiraju jel nema zaštitu.
Mi smo na vetrometini, bez ičije ozbiljne podrške. Ovo malo eu, malo Rusi malo Kinezi zavisi od dnevih potreba. Tako se politika ne vodi.
Srbija treba da restartuje odnose sa zapadaom pogotovo da pređe sa svime što je katastrofalno vođena politika protiv međunarodne zajednice do 1999 godine.
Srbija mora da ima zapadne bogate saveznike. Države u kojima se nalaze najjači četnički pokreti. Četnika nema ni u Kini ni u Rusiji ni u Siriji, Libiji itd.
Srbija je stradala 90-ih jel su svi od Slovenaca, Hrvata, Bosanaca, Albanaca i Crnogoraca odani i verni najjbogatijima državama sveta i članicama NATO pakta.
Prema tome nama kao jednom od najjstarijih naroda je budućnost sa državama u kojima živi naš četnička migracija, naši ljudi gde može da se lobira za Srbiju i srpstvo bez spominjanja 90-ih godina. Gledati u budućnist treba.
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
30-04-2017, 11:50 AM
(30-04-2017, 10:17 AM)Mekenzi Пише: A koga mi Srbi imamo. Nikog.
Нама и не треба нико. Тутори су потребни вештачким нацијама као што су те које си навео изузев Словенаца. Ми једноставно не можемо да се решимо багре у институцијама које су окупирали. Ови представници западних организација су проваљени одавно и на њих нико ни пет пара не даје. Уз њих овде егзистира такође једна антисрпска групација која 27 година по јутарњим програмима и разним политичким емисијама прича о томе како САД и Европа само што нису пропали, сваког тренутка, и како ће нам сванути чим дође империја са истока. Док такви малоумници окупирају медијски простор биће овако како јесте и неће се променити ништа.Често поменем једног београдског докторчића наука кога су представници империје са истока провозали мало бродићем по Волги и дали му да одржи пар предавања на једном руском универзитету који није ни близу московског и тај ти је сад много велики Рус. Ситна душа је ситна душа мој Мекензи.

30-04-2017, 11:56 PM
Крагуј, у праву си. Али ово што си написао не коси се уопште са оним што је навео Мекензи.
Иначе, ово је најбољи Мекензијев пост на сајту.
01-05-2017, 11:56 AM
(30-04-2017, 11:56 PM)Бенито Пише: Крагуј, у праву си. Али ово што си написао не коси се уопште са оним што је навео Мекензи.
Како се не коси ? Можда само делимично.
Иначе не знам да ли си видео.Нема везе са овим што причамо али знам да си поштовалац професора Протића.
Обрати пажњу на коментаре испод линка, просто се запиташ колики је степен дебилизације овог народа. Мислим баш требаш да будеш или мајмун или потомак комуниста да пишеш за Протића да је издајник. Што каже једна песма Делија "Јадна ли је ова Србија,колико је пуна комплекса...".
02-05-2017, 08:42 AM
Не коси се зато што озбиљне и старе нације не показују такве осцилације у односу са великим силама, као што смо ми показивали и за време Милошевића и после њега. Политика наше елите, у задње три деценије, је и неозбиљна и антинационална. Понекад је то било због дилентатизма, а понекад су и намерно провоцирали зарад идеолошких илузија или себичних интереса.
У том смислу, Мекензи је био у праву. Ни велесиле, ни империје не дозвољавају себи луксуз да немају традиционалне пријатеље.
Нисам гледао, хвала ти што си поставио. Иначе, Протић није професор. Није то ни Милош, још је доцент.
Не обраћај пажњу на коментаре.
У том смислу, Мекензи је био у праву. Ни велесиле, ни империје не дозвољавају себи луксуз да немају традиционалне пријатеље.
(01-05-2017, 11:56 AM)ЈВуО-КГ Пише:(30-04-2017, 11:56 PM)Бенито Пише: Крагуј, у праву си. Али ово што си написао не коси се уопште са оним што је навео Мекензи.
Како се не коси ? Можда само делимично.
Иначе не знам да ли си видео.Нема везе са овим што причамо али знам да си поштовалац професора Протића.
Обрати пажњу на коментаре испод линка, просто се запиташ колики је степен дебилизације овог народа. Мислим баш требаш да будеш или мајмун или потомак комуниста да пишеш за Протића да је издајник. Што каже једна песма Делија "Јадна ли је ова Србија,колико је пуна комплекса...".
Нисам гледао, хвала ти што си поставио. Иначе, Протић није професор. Није то ни Милош, још је доцент.

Не обраћај пажњу на коментаре.
02-05-2017, 09:51 AM
Бенито, имамо ми традиционалне пријатеље тј. имали смо их до пре две деценије. Моје мишљење неко, не мора да значи да је тачно.
Протић ваљда јесте био професор , само је предавао у иностранству.
Протић ваљда јесте био професор , само је предавао у иностранству.
02-05-2017, 10:34 AM
Пријатељи мора да се гаје. Знамо шта је све било, да не детаљишемо.
Милан никад није био професор, ни овде ни напољу. Он је завршио права у Београду, а специјализирао је историју. Докторирао је историју на универзитету Санта Барбара у Калифорнији, где је предавао академик Димитрије Ђорђевић. Тема докторске тезе била је Народна Радикална странка. Димитрије Ђорђевић је био негде генерација Стојана Протића, Милановог оца. По повратку у Београд, Милану је помогао Радован Самарџић, који га је запослио код себе у Балканолошком институту САНУ, прво као секретара, а касније научног саветника. То радно место Протић није никад мењао, осим што је имао залеђени статус у тренуцима кад је био градоначелник или амбасадор.
Милан никад није био професор, ни овде ни напољу. Он је завршио права у Београду, а специјализирао је историју. Докторирао је историју на универзитету Санта Барбара у Калифорнији, где је предавао академик Димитрије Ђорђевић. Тема докторске тезе била је Народна Радикална странка. Димитрије Ђорђевић је био негде генерација Стојана Протића, Милановог оца. По повратку у Београд, Милану је помогао Радован Самарџић, који га је запослио код себе у Балканолошком институту САНУ, прво као секретара, а касније научног саветника. То радно место Протић није никад мењао, осим што је имао залеђени статус у тренуцима кад је био градоначелник или амбасадор.
07-05-2017, 03:49 PM
Балкан инфо лагано постаје канал за полумозгаше. Очекујеш неки интервју а они окаче предавање параноидног шизофреничара Мирољуба Петровића на тему "Како обновити Душаново царство". У временима кад ти се теме саме по себи намећу ти се одлучиш за неког дунстера и његово предавање.

09-05-2017, 06:45 PM
(30-04-2017, 11:56 PM)Бенито Пише: Крагуј, у праву си. Али ово што си написао не коси се уопште са оним што је навео Мекензи.Чуди ме и то много та похвала поста тог несрећника.
По мени то од њега је најобичнија прича у стилу: "све је у лобирању, није крив Запад, за све смо криви ми што нисмо лобирали"...
Хрвати, Пољаци, Албанци то су сви природни савезници за Запад.
Ови не требају много да се труде да буде тако.
Запад у продору на Исток се увек ослонио на римо-католицизам као геополитички фактор.
Пољаци нису дали паре, него су их добили.
Сад и Ватикан су у своје време финансирали синдикат Солидарност, као и неке друге обојене револуције.
09-05-2017, 07:28 PM
Лука, све је то тачно. Нисам то негирао уопште.
Написао сам горе шта је проблем, да не понављам. У оквиру тога је био Мекензијев пост и зато је био добар.
Мислим, сигуран сам, да је изузетно опасно остати без икаквих " пријатеља". Имали смо у блиској историји два очигледна таква случаја, режиме краља Александра Обреновића и Слободана Милошевића. То су тешке и јасне лекције. Да не говорим да нисам сагласан са тим да на Западу нема простора да уклопимо наше интересе.
Написао сам горе шта је проблем, да не понављам. У оквиру тога је био Мекензијев пост и зато је био добар.
Мислим, сигуран сам, да је изузетно опасно остати без икаквих " пријатеља". Имали смо у блиској историји два очигледна таква случаја, режиме краља Александра Обреновића и Слободана Милошевића. То су тешке и јасне лекције. Да не говорим да нисам сагласан са тим да на Западу нема простора да уклопимо наше интересе.
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 2 Гост(а)