(03-05-2017, 10:26 AM)Бенито Пише: Код:
Ако се ово односи на 1990. годину , ту делегацију су чинили Вук Драшковић и Милослав Самарџић. Па, ето, имамо непосредног сведока који нам може рећи да ли је ово истина или није. :)
Не помиње се датум. Да, ишли смо Вук и ја марта 1990. Колико ми је познато, Вук и Даница никад нису ишли заједно у Лондон. Прилично сам сигуран у то, да не кажем 100%, али 99% ниу ишли заједно у то прво доба. После, октобра исте године, ишли смо Даница и ја.
Дакле, сакупили смо 1.500 фунти Вук и ја. Кад смо се вратили, то је био први новац у фонду за покретање ''Српске речи''.
Кад смо ишли Даница и ја, нисмо сакупљали новац. Али ишли смо у најскупље радње, у Оксфорд стриту. То је као Кнез Михаилова. Само што испред стоје неки лакеји и не дају ти да уђеш ако процене да немаш новца. То на почетку улице, а тамо на дну су робне куће где имају кожне јакне за 30 фунти рецимо. Овамо су кожне јакне 3-4.000 фунти. Хтео сам да купим једну, али нисам имао толико пара код себе (иначе сам имао, тада је тираж ''Погледа'' био огроман, ''Српске речи'' такође, и имао сам велику плату, тј. две велике плате). Али Даница је имала на картици и то би било решено тад. Међутим, била је то прва радња, па рекосмо, ајде у следећој биће нешто боље. И тако одосмо до краја, кад смо схватили да морамо хитно на авион. И ништа од јакне.
Погодило се да смо ускоро прекинули сарадњу и они ми остадоше дужни неке паре. Тако да бих том јакном компензовао један део тих пара.

Иначе у радњама није било Срба. Причали смо на српском и по правилу би нам се јављали Срби, рецимо јави се конобар из Београда кад чује да причамо шта ли значи назив тог и тог јела.