Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Крвави март

1997 godina, zima, januar, kordoni policije, represija, studentski protesti.
Zoran Đinđić te godine u izbornoj kampanji obilazi Mladenovac.
Uzima samo jednog dečaka iz mase i slika se sa njim.

14 godina posle atentata na Zorana , taj isti dečak anonimus iz Mladenovca 12.3.2017 podnosi kandidaturu za predsednika.

Ostalo je istorija.

[Слика: 2d6wnfa.jpg]

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Срећан рођендан Генерале!
Одговори

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори

Код:
Ако се ово односи на 1990. годину , ту делегацију су чинили Вук Драшковић и Милослав Самарџић. Па, ето, имамо непосредног сведока који нам може рећи да ли је ово истина или није. :)
Одговори

Интересантно да кад год Вук објави неку књигу која се тиче распада Југославије и служби, моментално се појављује читав низ испушених удбашких лула са новим анегдотама. Ових дана сам чуо бар 10 њих како кењају нешто у вези њега. Ако се узме да тај човек никада није био водећи ни у једној власти поставља се питање шта је мотив ових фосила да наглабају о њему на дневној бази. Очигледно исти мисле да људи у Србији немају ни очи ни уши па не могу да виде све што их је снашло под удбашким кишобраном од давнина до дан данас.

Претпостављам да је разлог препричавања ових анегдота уз саму књигу и гостовање Вука, Протића и Тешића у Ћирилици.

Србијо земљо да ли ћеш се икада отарасити комуниста ? Тешко.
Одговори

(03-05-2017, 11:12 AM)ЈВуО-КГ Пише:  Србијо земљо да ли ћеш се икада отарасити комуниста ? Тешко.

Прoпустили смо шансе и 1941. и 1991. и 2000.

Ко нас јебе кад смо глупи.

Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
Одговори

(03-05-2017, 12:44 PM)Громовник Пише:  Ко нас јебе кад смо глупи.

Једино што је успело на националном нивоу у претходних 27 година је ослобађање Касандре из венецуеланског казамата. Имао је ко да чује вапаје из Србије.
Одговори

(03-05-2017, 10:26 AM)Бенито Пише:  
Код:
Ако се ово односи на 1990. годину , ту делегацију су чинили Вук Драшковић и Милослав Самарџић. Па, ето, имамо непосредног сведока који нам може рећи да ли је ово истина или није. :)
Не помиње се датум. Да, ишли смо Вук и ја марта 1990. Колико ми је познато, Вук и Даница никад нису ишли заједно у Лондон. Прилично сам сигуран у то, да не кажем 100%, али 99% ниу ишли заједно у то прво доба. После, октобра исте године, ишли смо Даница и ја.
Дакле, сакупили смо 1.500 фунти Вук и ја. Кад смо се вратили, то је био први новац у фонду за покретање ''Српске речи''.
Кад смо ишли Даница и ја, нисмо сакупљали новац. Али ишли смо у најскупље радње, у Оксфорд стриту. То је као Кнез Михаилова. Само што испред стоје неки лакеји и не дају ти да уђеш ако процене да немаш новца. То на почетку улице, а тамо на дну су робне куће где имају кожне јакне за 30 фунти рецимо. Овамо су кожне јакне 3-4.000 фунти. Хтео сам да купим једну, али нисам имао толико пара код себе (иначе сам имао, тада је тираж ''Погледа'' био огроман, ''Српске речи'' такође, и имао сам велику плату, тј. две велике плате). Али Даница је имала на картици и то би било решено тад. Међутим, била је то прва радња, па рекосмо, ајде у следећој биће нешто боље. И тако одосмо до краја, кад смо схватили да морамо хитно на авион. И ништа од јакне.
Погодило се да смо ускоро прекинули сарадњу и они ми остадоше дужни неке паре. Тако да бих том јакном компензовао један део тих пара. Smile
Иначе у радњама није било Срба. Причали смо на српском и по правилу би нам се јављали Срби, рецимо јави се конобар из Београда кад чује да причамо шта ли значи назив тог и тог јела.
Одговори

Ето. Smile
Одговори

Ајде плиз избриши те атрибуте, пошто ипак ја пишем по имену и презимену, па ми је мало анпријатно. Smile
Одговори

(03-05-2017, 07:49 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Ето. Smile

Сад ћу ти дам плусеве за ове постове. Прозвао сам Милослава да ово прокоментарише, да би људи који читају овај сајт видели како се праве лажне приче да би се неко опањкао.
Међутим, грешиш што мислиш да иза ове приче стоји удба. Они су је само искористили. Вук је, сигурно због непознавања ситуације, погрешио што је у Лондону хвалио Чичу. Ту причу нису тада слушали бивши четници, него крџалије. Лондон можда није био њихово главно стециште, али је без сумње, био њихов најбогатији центар . Љотани стоје иза овог опањкавања, јер то је иста матрица како су они четнике олајавали и у рату. А љотићевци су, без икакве сумње, најпрецизнији пример малограђанског духа склепаног у политичку групу у српској новијој историји.Удба је дуго након рата користила њихове квалификације и приче о четницима, које су објављиване за време рата. Тако је било и овај пут. Дакле, љотани су измислили причу, а удба је "весла" готово три деценије касније.
Одговори

(03-05-2017, 09:52 PM)Бенито Пише:  Сад ћу ти дам плусеве за ове постове. Прозвао сам Милослава да ово прокоментарише, да би људи који читају овај сајт видели како се праве лажне приче да би се неко опањкао.
Међутим, грешиш што мислиш да иза ове приче стоји удба. Они су је само искористили. Вук је, сигурно због непознавања ситуације, погрешио што је у Лондону хвалио Чичу. Ту причу нису тада слушали бивши четници, него крџалије. Лондон можда није био њихово главно стециште, али је без сумње, био њихов најбогатији центар . Љотани стоје иза овог опањкавања, јер то је иста матрица како су они четнике олајавали и у рату. А љотићевци су, без икакве сумње, најпрецизнији пример малограђанског духа склепаног у политичку групу у српској новијој историји.Удба је дуго након рата користила њихове квалификације и приче о четницима, које су објављиване за време рата. Тако је било и овај пут. Дакле, љотани су измислили причу, а удба је "весла" готово три деценије касније.

О Вуковим грешкама можемо посебан пдф да отворимо. Smile Од стављања четника и усташа у исту реченицу па до дана данашњег.

Љотићевцима и комунистима се све приче поклапају.Ово је сад супер турбо комбинација црвеног и црног у новом миленијуму. Љотићевци имају пар радио станица, портала,издавачких кућа на којима често гостују и пишу коминтерновци па је на моменте тешко ухватити одакле која прича креће.

Такве људе нећу никада разумети али мислим да си их ти поприлично тачно описао "малограђански дух склепан у политичку групу".
Одговори

(03-05-2017, 09:52 PM)Бенито Пише:  
(03-05-2017, 07:49 PM)ЈВуО-КГ Пише:  Ето. Smile

Сад ћу ти дам плусеве за ове постове. Прозвао сам Милослава да ово прокоментарише, да би људи који читају овај сајт видели како се праве лажне приче да би се неко опањкао.
Да, кад смо то први пут ишли, дочекали су нас љотићевци, браћа Лукићи, хотелијери, јер смо ми у ствари ишли код престолонаследника Александра, а испоставило се да су љотићевци у његовом окружењу.
То јест, на аеродрому су нас дочекали синови четника, али су нас прво одвезли код љотићеваца, тј. престолонаследника.
А говорили смо код четника, у Лондону, Лестеру и Лидсу, имам чак снимак, видео снимак, једног од тих говора (Лестер).
Одговори

Колико се тада возом путовало од Лондона до Лидса???
Неки другар се, пре десетак година, колико се сећам , преселио из Лондона у Лидс. И даље ради у Лондону и путује возом свако јутро. Разлог је једноставан, кућу у којој живи у Лидсу, у Лондону не би могао да приушти себи и породици.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним