Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

Мислим да је та слика од Банета Јевтића.
Одговори

Јесте, ја сам је добио од Банета и овде објавио.Мислим да је објављена у његовој књизи Наоружање ЈВуО.
Одговори

(26-04-2018, 07:47 PM)Pravda Пише:  Јесте, ја сам је добио од Банета и овде објавио.Мислим да је објављена у његовој књизи Наоружање ЈВуО.
Јел можеш поново да је објавиш, да је син преузме?
Одговори

Ево:
[Слика: gojko_vujacic.jpg]
Одговори

Ја је поставио још на претходној страни Smile

"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Одговори

(26-04-2018, 07:02 PM)Мића Адмирал Пише:  
(26-04-2018, 06:45 PM)Николај Пише:  Предах после победоносних борби у Топлици. Сликано 17. јула 1944. године на Копаонику, борци из корпуса мајора Војислава Туфегџића. Седи први с лева, поручник Слободан Ковачевић, до њега у белом џемперу Сретен Живановић, први с десна, Велизар Тешић, Јово Врачар (држи цигарету у левој руци), наредник Милан Милошевић, Бора Нецић...

[Слика: image.jpg]

Слободан Ковачевић је погинуо неср.случајем, када је његов " пикавац ", услед труцкања аутомобила , опалио и смртно га ранио, у повлачењу, на Јаворцу, окт.1944. Тада, поред њега био је Драг.Рачић. Сахрањен је на лицу места.
Из с. Липолист.

Може ли шта ближе о Слободану Ковачевићу?
Одговори

(26-04-2018, 07:02 PM)Мића Адмирал Пише:  
(26-04-2018, 06:45 PM)Николај Пише:  Предах после победоносних борби у Топлици. Сликано 17. јула 1944. године на Копаонику, борци из корпуса мајора Војислава Туфегџића. Седи први с лева, поручник Слободан Ковачевић, до њега у белом џемперу Сретен Живановић, први с десна, Велизар Тешић, Јово Врачар (држи цигарету у левој руци), наредник Милан Милошевић, Бора Нецић...

[Слика: image.jpg]

Слободан Ковачевић је погинуо неср.случајем, када је његов " пикавац ", услед труцкања аутомобила , опалио и смртно га ранио, у повлачењу, на Јаворцу, окт.1944. Тада, поред њега био је Драг.Рачић. Сахрањен је на лицу места.
Из с. Липолист.

Други с десна горе,изнад Јове Љубан Зарић.
Одговори

Али ово није Сретен Живановић. Знаш ли Петре нешто више о томе? То треба да је један од три Рачићева пратиоца, из Босне је, а био је под псеудонимом ту.
Одговори

Да ли може неко прецизније да напише легенду ове фотографије? Шта " први лева, други здесна..."????
Или с лева , или с десна. Први ред, средњи ред, горњи ред.
Одговори

Ево поручниче, ексклузивно:
Удба је после рата погрешно записала Сретен Живановић Жућа или Ћућа, како где. Па се то ширило од књиге до књиге. Тако пише у Инвентарном списку у архиву у Шапцу, па сам одатле и ја преузео за Албум 4.
То је у ствари поднаредник Јездимир Ракић, користио је ратно име Војин. Рођен у селу Залазје у Босни. Одликован Карађорђевом звездом. Један од три стална пратиоца мајора Рачића (поред Веле и Вујице). Јездимир и Вела су погинули заједно са Рачићем. Зна се њихов гроб.
Ово је утврдио, поредећи Јуришићеву и Трбојевићеву књигу, Зарија Васић из Љубовије. Уз помоћ Јездимировог сина, који је ''пљунути'' отац.
Одговори

Браво, хвала.
Али како се зове овај официр што личи на Калабића, што седи поред хармоникаша?
Одговори

(26-04-2018, 10:18 PM)Бенито Пише:  Браво, хвала.
Али како се зове овај официр што личи на Калабића, што седи поред хармоникаша?

Јово Врачар.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Аха,
Петре, ако си ту,
Да ли си сигуран да је изнад Јове, тачно , Љубан Зарић?
Одговори

Ево једне слике са Јездимиром Дангићем
Први са леве стране до Дангића је његов ађутант поручник Добрица Ђукић.

Приложених Датотека Изведена сличица(e)

Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 14 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним