RE: Квиз- Српска историја -
Andrejevic - 07-03-2017
(07-03-2017, 09:07 PM)Перун Пише: Намерно нисам поменуо временски период. То се могло закључити читањем између редова. Ево помоћ за тебе. Отац је живео крајем 19-ог и део 20-ог века, син у 20-ом.
Нико ми непаде на памет.

Вероватно или нисам истраживо о њима или просто нисам могао да се сетим па то ти је.
Баш ме занима,да видим,да ли сам о њима истраживао или нисам.Ако јесам,а нисам успео да се сетим,да се утепам
Перун - 07-03-2017
Отац учествовао у оба рата и још неким побунама а син у ДСР.
Бенито - 07-03-2017
Милан и Никола .
Перун - 07-03-2017
(07-03-2017, 10:33 PM)Бенито Пише: Милан и Никола . 
Нек Андрејевић погоди како се презивају.
Јеси знао од почетка? Мало сам нафиловао да се теже погоди. Ајде даље.
Andrejevic - 07-03-2017
Ха !
Сад ми је јасно зашто нисам знао,нисам ништа истраживао о њима,ама ич нисам
Уф.....
КАЛАБИЋИ ! Намучисте ме са њима.
Још сам пре 10 минута набасао на нету слику Николе са својом децом,и буљим у твој аватар,онако замишљен и ништа ми на памет не паде.
То су добра питања,а не ко ја што ставим и домах из прве поготите.Морам мало песнички да се изражавам у будуће,ки госн Бенито са својим госпођама пре пар десетина страна
Бенито - 07-03-2017
Знамо да је Гете упознао Вука Караџића. Међутим, заборављено је да се дружио са још једним великим Србином и о њему написао неколико похвалних страница.
Ко је он?
Перун - 07-03-2017
(07-03-2017, 10:53 PM)Andrejevic Пише: Ха !
Сад ми је јасно зашто нисам знао,нисам ништа истраживао о њима,ама ич нисам 
Уф..... КАЛАБИЋИ ! Намучисте ме са њима. 
Још сам пре 10 минута набасао на нету слику Николе са својом децом,и буљим у твој аватар,онако замишљен и ништа ми на памет не паде.
То су добра питања,а не ко ја што ставим и домах из прве поготите.Морам мало песнички да се изражавам у будуће,ки госн Бенито са својим госпођама пре пар десетина страна 
Милан је био Недићевац за време ДСР. Када су црвени са свих страна кренули на Равну гору, Никола је отишао да тражи помоћ од оца. Овај га ,, замало није убио " кад је видео да је и он у шуми. Наравно, сажалио се на своје дете и дао четницима помоћ. Наставио је да им помаже, што у материјалној помоћи, што у информацијама, и због тога је надрљао. Стриц му је било шифровано име (то сам навео под наводницима у првој реченици). Иначе, водило се да је погинуо у ПСР.
Је ли Сима Милутиновић?
ЈВуО-КГ - 07-03-2017
(07-03-2017, 10:55 PM)Бенито Пише: Знамо да је Гете упознао Вука Караџића. Међутим, заборављено је да се дружио са још једним великим Србином и о њему написао неколико похвалних страница.
Ко је он?
Сима Милутиновић Сарајлија ?
Перун - 07-03-2017
(07-03-2017, 11:24 PM)ЈВуО-КГ Пише: (07-03-2017, 10:55 PM)Бенито Пише: Знамо да је Гете упознао Вука Караџића. Међутим, заборављено је да се дружио са још једним великим Србином и о њему написао неколико похвалних страница.
Ко је он?
Сима Милутиновић Сарајлија ?
Тачно. Ајде даље.
Бенито - 07-03-2017
Ајде, Крагуј.
ЈВуО-КГ - 07-03-2017
„Србин је извесно, од свих народа на Истоку, најмање склон мржњи. Не мрзи ниједан народ око себе. Ако уопште кога мрзи, то је онда свог суседа, каквог свог брата Србина преко улице, или оног Србина на горњем спрату, или оног Србина на доњем спрату."
Ко је написао ово и у ком делу ?
Перун - 07-03-2017
Дучић, Јутра са Лeутaра. Боља је она о Хрватима.
Бенито - 07-03-2017
Свака част за питање. Ти си се , изгледа, спремио?

Ај, да лупим- Драгиша Васић.
ЈВуО-КГ - 07-03-2017
(07-03-2017, 11:34 PM)Бенито Пише: Ај, да лупим- Драгиша Васић.
Тешко да би ја Драгишу цитирао.
Ужички корпус терај даље.