Оцена Теме:
  • 16 Гласов(а) - 4.19 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Квиз- Српска историја

(07-03-2017, 09:07 PM)Перун Пише:  Намерно нисам поменуо временски период. То се могло закључити читањем између редова. Ево помоћ за тебе. Отац је живео крајем 19-ог и део 20-ог века, син у 20-ом.
Нико ми непаде на памет. Сирома' Тужан
Вероватно или нисам истраживо о њима или просто нисам могао да се сетим па то ти је.
Баш ме занима,да видим,да ли сам о њима истраживао или нисам.Ако јесам,а нисам успео да се сетим,да се утепам табаџија

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Отац учествовао у оба рата и још неким побунама а син у ДСР.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Милан и Никола . Smile
Одговори

(07-03-2017, 10:33 PM)Бенито Пише:  Милан и Никола . Smile

Нек Андрејевић погоди како се презивају. Smile

Јеси знао од почетка? Мало сам нафиловао да се теже погоди. Ајде даље.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Ха !
Сад ми је јасно зашто нисам знао,нисам ништа истраживао о њима,ама ич нисам Сирома'

Уф..... КАЛАБИЋИ ! Намучисте ме са њима. Кез

Још сам пре 10 минута набасао на нету слику Николе са својом децом,и буљим у твој аватар,онако замишљен и ништа ми на памет не паде.

То су добра питања,а не ко ја што ставим и домах из прве поготите.Морам мало песнички да се изражавам у будуће,ки госн Бенито са својим госпођама пре пар десетина страна Smile

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

Знамо да је Гете упознао Вука Караџића. Међутим, заборављено је да се дружио са још једним великим Србином и о њему написао неколико похвалних страница.
Ко је он?
Одговори

(07-03-2017, 10:53 PM)Andrejevic Пише:  Ха !
Сад ми је јасно зашто нисам знао,нисам ништа истраживао о њима,ама ич нисам Сирома'

Уф..... КАЛАБИЋИ ! Намучисте ме са њима. Кез

Још сам пре 10 минута набасао на нету слику Николе са својом децом,и буљим у твој аватар,онако замишљен и ништа ми на памет не паде.

То су добра питања,а не ко ја што ставим и домах из прве поготите.Морам мало песнички да се изражавам у будуће,ки госн Бенито са својим госпођама пре пар десетина страна Smile

Милан је био Недићевац за време ДСР. Када су црвени са свих страна кренули на Равну гору, Никола је отишао да тражи помоћ од оца. Овај га ,, замало није убио " кад је видео да је и он у шуми. Наравно, сажалио се на своје дете и дао четницима помоћ. Наставио је да им помаже, што у материјалној помоћи, што у информацијама, и због тога је надрљао. Стриц му је било шифровано име (то сам навео под наводницима у првој реченици). Иначе, водило се да је погинуо у ПСР.

Је ли Сима Милутиновић?

Одговори

(07-03-2017, 10:55 PM)Бенито Пише:  Знамо да је Гете упознао Вука Караџића. Међутим, заборављено је да се дружио са још једним великим Србином и о њему написао неколико похвалних страница.
Ко је он?

Сима Милутиновић Сарајлија ?
Одговори

(07-03-2017, 11:24 PM)ЈВуО-КГ Пише:  
(07-03-2017, 10:55 PM)Бенито Пише:  Знамо да је Гете упознао Вука Караџића. Међутим, заборављено је да се дружио са још једним великим Србином и о њему написао неколико похвалних страница.
Ко је он?

Сима Милутиновић Сарајлија ?

Тачно. Ајде даље.Smile

Одговори

Ајде, Крагуј.
Одговори

„Србин је извесно, од свих народа на Истоку, најмање склон мржњи. Не мрзи ниједан народ око себе. Ако уопште кога мрзи, то је онда свог суседа, каквог свог брата Србина преко улице, или оног Србина на горњем спрату, или оног Србина на доњем спрату."

Ко је написао ово и у ком делу ?
Одговори

Дучић, Јутра са Лeутaра. Боља је она о Хрватима.

Одговори

Свака част за питање. Ти си се , изгледа, спремио?Smile
Ај, да лупим- Драгиша Васић.
Одговори

(07-03-2017, 11:34 PM)Бенито Пише:  Ај, да лупим- Драгиша Васић.

Тешко да би ја Драгишу цитирао. Smile

Ужички корпус терај даље. Smile
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 32 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним