RE: Документарац ''Краљевина ЈУ у 2. св. рат'' на РТ РС -
Милослав Самарџић - 14-12-2014
А јел си гледао ову епизоду? Какав је утисак, филм као филм и прича као прича?
мунгос - 14-12-2014
Погледаћу.
Не свиђа ми се никако концепт "Југославија у ДСР", више би волио видити "Срби у ДСР". Прије неки дан сам био са ђедом, Ђујићев гардиста, деведесет и неку годину.
Ја мислим да му кажем да је био "југословенски четник" а не српски, мислим да би ме пљуно у лице.
Вели да му се вратити у то вријеме кад је био двајест и неку, да баца бомбе и туче митраљезом, не знам шта би да. Вели више вриједи тих пет година, него осталих 90 све заједно.
Милослав Самарџић - 14-12-2014
Тачно сам знао да критикујеш а ниси гледао.

Није концепт ''Југославија у Другом светском рату'' - то је била серија из 1991.
Концепт је ''Краљевина Југославија...'' просто јер се тако звала земља.
Snake - 14-12-2014
(14-12-2014, 07:24 PM)Милослав Самарџић Пише: Тачно сам знао да критикујеш а ниси гледао. 
Није концепт ''Југославија у Другом светском рату'' - то је била серија из 1991.
Концепт је ''Краљевина Југославија...'' просто јер се тако звала земља.
То му ја кажем за војску да је војска такође била Југословенска. Ја знам да Срби нису били сви за Југославију. Дефакто и дејуре од 1918 до 1945 били смо део Краљевине Југославије.
Романија - 14-12-2014
Свакако да је правилан и добар назив серије. Сваким другим називом, Самарџић би порицао легалност четника. Зато данас комунисти Дражи и не могу ништа, јер је он само радио по закону.
Вукашин Петковић - 14-12-2014
Управо сам одгледао...
Утисак после гледања епизоде, стих из песме Радише Урошевић: "Да не беше проклетог Черчила..."
Громовник - 15-12-2014
Сјајан интервју и сјајна епизода, честитке с моје стране! Пре ове епизоде, одгледао сам једино премијерну, али ова ми се чини бољом и комплетнијом, посебно због појављивања и интервјуисања актера догађаја.
Могли су мало боље да спреме водитеља за интервју, ако ништа, оно бар да му кажу како му се звала држава када је ушла у рат, али добро шта је ту је

Ту си ти да поправиш ситуацију и објасниш неке ствари. Само једна мала исправка - либератори и тврђаве су два различита модела авиона
(14-12-2014, 06:57 PM)Игмански Четник Пише: Стаљин је исто дио те игре и отворено се каже како је уцјенио Черчила да не подржава Чичу већ броза да би постали савезници
Они су савезници од 1941. односно Немачког напада на СССР, ко је са ким требао 1943. да постане савезник?
јашадр - 15-12-2014
Ја сам одгледао на ДВД-у првих 6 епизода тако да сам одушевљен са серијалом и једва чекам , колико сам разумео , осталих 12 епизода . Свака част господину Самарџићу за овакав подухват ! Надам се да ће се ускоро појавити читав серијал и да ће РТРС приказати све епизоде а ја ћу да , надам се , имати и у мојој архиви у виду ДВД-а .
Само је жалосно што се неће приказивати на Србским електронским медијима са националном фреквенцијом . Надам се да ће се и то врло брзо променити !
Романија - 15-12-2014
(15-12-2014, 01:33 PM)јашадр Пише: Само је жалосно што се неће приказивати на Србским електронским медијима са националном фреквенцијом
РТРС је телевизија са националном фреквенцијом
Сипуљац - 15-12-2014
Браво!
Јасно се види огроман напредак у односу на првих шест епизода у техничком смислу. Квалитет слике и тона је неупоредиво бољи, а морам да похвалим и уклањање оне црвене завесе иза госп. Самарџића и пуковника Крсмановића (ово не говорим због боје

).
Током гледања ове епизоде мислио сам да ћу имати примедбу на сценарио, али ме је наратор разуверио задњом реченицом, тако да једва чекам наставак.
Још једном све похвале за огроман труд уложен у овај серијал.
Ратко - 15-12-2014
Честитам на великом успеху!
јашадр - 16-12-2014
(15-12-2014, 03:57 PM)Романија1 Пише: (15-12-2014, 01:33 PM)јашадр Пише: Само је жалосно што се неће приказивати на Србским електронским медијима са националном фреквенцијом
РТРС је телевизија са националном фреквенцијом 
Верујем да јесте али немају сви РТРС у Србији ту телевизију а ја је омам али нажалост понеке емисије преко ИПТВ Телекома су често скрембловане и само је у том периоду плав екран и ништа нема
Златко - 16-12-2014
Све честитке
Зар нису енглези запленили авионе које су амери поклонили и уврстили их у своје јединице? Ставили своје ознаке уместо југословенских?
Милослав Самарџић - 16-12-2014
(16-12-2014, 02:54 PM)Златко Пише: Све честитке 
Зар нису енглези запленили авионе које су амери поклонили и уврстили их у своје јединице? Ставили своје ознаке уместо југословенских?
Хвала!
Нису. Запленили су конзерве са храном за четнике.