RE: Квиз- Српска историја -
Бенито - 28-01-2017
Дакле, ђенерали:
Живојин Мишић
Милош Васић
Божа Јанковић
Божидар Терзић
(28-01-2017, 12:27 AM)Милослав Самарџић Пише: (27-01-2017, 08:23 PM)Живојин Мишић Пише: Ајде смислите нешто занимљиво из средњовековне историје.
Јел био неко на месту где је пао и умро деспот Стефан? Дал још има онај споменик?
Мислим да има. Ови гаје успомену на њега
Вукашин Петковић - 28-01-2017
Nije Bozidar Terzic nego Mihailo Rasic, ostale si pogodio. Daj sledece pitanje...
Бенито - 28-01-2017
Ко је био најомраженији опозиционар чувеног министра финансија др Лазе Пачуа?
Овако с ногу једно питање.
Перун - 28-01-2017
Је ли и он био министар финансија у некој другој влади?
Бенито - 28-01-2017
Да.
И пре и после Пачуа.
Перун - 28-01-2017
Стојан Протић. На њега сам и малопре мислио.
Бенито - 28-01-2017
А како је то Стојан Протић опозицион Лази Пачуу, кад су у истој странци?

И то два од четири дугогодишња првака НРС.
Размисли мало.
Перун - 28-01-2017
(28-01-2017, 04:03 PM)Бенито Пише: А како је то Стојан Протић опозицион Лази Пачуу, кад су у истој странци?
И то два од четири дугогодишња првака НРС.
Размисли мало.
Знам, али Протић је напустио Пашића па сам због тога сам мислио да није био у добрим односима са Протићем. Војислав Вељковић?
Бенито - 28-01-2017
Протић није напустио ништа, него га је странка у којој је провео скоро пола века једноставно избацила. Од тога се није опоравио и умро је.Иначе, био је фантастичан парламентарац, па те можда то повукло.
Воја Вељковић је тачан одговор.Пачу је напуштао седнице скупштине када би Вељковић узимао реч да критикује државни прорачун, илити буџет. Кажу да је Пачу имао нападе због њега. Воја Вељковић је вероватно најталентованији економиста кога смо имали. А конкуренција није ни мала, ни једноставна.
Дакле, Жућо, изволте!
Перун - 28-01-2017
Политика ти је јача страна. Занимљивије кад нас има бар троје. Морамо још мало завршавати циклус, да прогласимо победнике и поделимо награде.
Познато је да војска КС ,у Велико рату, није поседовала ПВО. Међутим, ипак је оборен један немачки авион. На који начин и где?
Raka Ljutovac, Kragujevac, modifikovanim turskim topom, zaplenjenim od Turaka 1912. godine.
Перун - 28-01-2017
Тако је. Ово је било лако. Било је и сличних топова и у КГ и у одбрани Београда. Занимљиво да је оборени авион пао у близини објекта у коме се налазио краљ Александар.
Ko je bio komandant Kraljeve garde u vreme Aleksandra Obrenovica, do 1900. godine?
Бенито - 28-01-2017
Унук Књаза Милоша?