RE: Видео интервју са престолонаследником Александром -
Милослав Самарџић - 10-05-2026
(10-05-2026, 07:20 AM)milan Пише: И није толики проблем што смо били у Југославији,колики је проблем што смо ушли у то,без да смо омеђили наше границе....Него смо,за време Краља,ушли у нову државу,а да нисмо омеђили Србију,са свим територијама,које смо ослободили,а за Југославију после Другог рата,не да смо дали некима државу,а своју скратили,већ смо и постали Југословени,док су други остали,што и јесу били....
А бре колико пута треба поновити: краљ је омеђио српске територије на западу, 1929, до Уне и Неретве.
То није било могуће раније.
А 1945. наравно ништа нисмо дали. Осим ако се рачунаш у црвене? Гледано из те секте, може се рећи "дали смо половину српских територија из Краљевине".
milan - 10-05-2026
Колико ја знам ,1929 је значајна јер наш ваљни краљ направио Југославију,коју је поделио на Бановине,ни једна није носила префикс Српска,што је још горе ,и прогласио диктатуру,распустио парламент,укинуо странке,увео цензуру,забранио скупове,синдикате,прогласио идеологију интегралног југословенства,променио назив држави у Југославију...шта ће странке када имамо Краља....Ко смо ми да уопште дискутујемо о политици,милина једна....Комунисти када су правили Југославију,бар су једној републици дали име Србија,додуше осакаћеној,и подељена на покрајина,ал је бар била Србија....Краљу то не треба,шта ће му да правимо раздор према Хрватској браћи,која ће му и сама доћи главе.... А да не причам о његовом другару Мештровићу,који је све споменике правио по Београду,Калемегдану,Авали....Не знам јел тада било тендера,али ко смо ми да уопште коментаришемо то....
Филип Ђукић - 10-05-2026
Краљевина Југославија је била Србија. Буквално у сваком смислу. Од формално-правног до историјског. Континуитет државе је постојао од 1804. до 1945. То што се држава од 1929. звала другим именом не значи ништа. И Краљевина Црна Гора се није звала Србија, па је опет била српска држава.
(10-05-2026, 07:10 PM)milan Пише: Колико ја знам ,1929 је значајна јер наш ваљни краљ направио Југославију,коју је поделио на Бановине,ни једна није носила префикс Српска,што је још горе ,и прогласио диктатуру,распустио парламент,укинуо странке,увео цензуру,забранио скупове,синдикате,прогласио идеологију интегралног југословенства,променио назив држави у Југославију...шта ће странке када имамо Краља....Ко смо ми да уопште дискутујемо о политици,милина једна....Комунисти када су правили Југославију,бар су једној републици дали име Србија,додуше осакаћеној,и подељена на покрајина,ал је бар била Србија....Краљу то не треба,шта ће му да правимо раздор према Хрватској браћи,која ће му и сама доћи главе.... А да не причам о његовом другару Мештровићу,који је све споменике правио по Београду,Калемегдану,Авали....Не знам јел тада било тендера,али ко смо ми да уопште коментаришемо то....
Па не знаш баш. Није завео диктатуру, то су тако 1945. назвали они који су заиста завели диктатуру.
Узми Глигоријевићеву књигу о кеаљу Александру, не иде да је сад неко овде целу цитира због тебе.
Човек је објаснио све то што те мучи.
milan - 10-05-2026
Повлачим све...За то време је било све идеално,а демократија на врхунцу....Занимљиво је да за краља имају исто мишљење и Милослав и Вук....Само Вук то уме боље....
(10-05-2026, 10:15 PM)milan Пише: Повлачим све...За то време је било све идеално,а демократија на врхунцу....Занимљиво је да за краља имају исто мишљење и Милослав и Вук....Само Вук то уме боље....
Није реч о мишљењу, већ о чињеницама.
Узми књигу...
Mekenzi - 10-05-2026
Ми смо пре неки дан, јако дуго размишљали о Краљу Александру, и схватили смо да без обзира на књиге,и ово што нуди госн Самарџић и те романсијере, Краљ је направио грешку, што је имао државу огромну, коју није никако могао контролисати, и та држава није се звала ни Србија, ни источнославија, него Југо-славија...
Поред тога кардиналне грешке око Бановине, укидање странака, немогућности да исконтролише нарастајући усташизам, јачање комуниста и њихових ћелија..И још мноогих погрешних корака, то јест нису погрешни кораци, него немање храбрости да се донесу одлучне националне одлуке зарад опстанка српског народа и јачање српског јединства и стварање српске државе.
Краљу Александру није био битан народ, већ територија Југославије до словеначких Јесеница коју није контролисао. Српска војска је била до Далмације, онај народ који је остао у "Бановини" Хрватској је касније пострадао од усташког ножа....
Овде испаде да су и Краљ и Дража и Броз били за Шугославију и касније сви, сви на политичкој сцени Србије су били за Шугославију...
А што је најјгоре испаде да је код Броза била осакаћена територија која се звала Србија, док у Краљевини Србије није било...
Све у свему ми и даље стојимо на становништву да Србија никако, није смела да уђе у Југославију, а ако већ улази онда је морала да уђе у онај део територије где је имала суверенитет, интегритет, легитимитет и где је имала народ свој који је био за Краља, а не правиш неку непријатељску Бановину и јачаш сепаратистичке и терористиче снаге...
То је исто Броз радио са Српским Косовом, јачао је албанске сепаратисте и терористе кроз економски развој, изградњу Косова где је све отишло албанцима у руке...
Да ли је Александар био просрпски настројен? Можда, ми ипајк неверујемо, јер је Александар као и сви Карађорђевићи до дана данашњег су Југословенски настројени и они су Југословенско прозападна династија...
пек. - 11-05-2026
Морао је да укине странке кад су почели да се убијају у скупштини. А бановину Хрватску су направили кнез Павле и Драгиша Цветковић пет година после његовог убиства.
Ђорђе - 11-05-2026
Мора да одради сатницу, не труди се узалуд.
Милослав Самарџић - 11-05-2026
(10-05-2026, 10:52 PM)Mekenzi Пише: Ми смо пре неки дан, јако дуго размишљали о Краљу Александру, и схватили смо да без обзира на књиге,и ово што нуди госн Самарџић и те романсијере, Краљ је направио грешку, што је имао државу огромну, коју није никако могао контролисати, и та држава није се звала ни Србија, ни источнославија, него Југо-славија...
Поред тога кардиналне грешке око Бановине, укидање странака, немогућности да исконтролише нарастајући усташизам, јачање комуниста и њихових ћелија..И још мноогих погрешних корака, то јест нису погрешни кораци, него немање храбрости да се донесу одлучне националне одлуке зарад опстанка српског народа и јачање српског јединства и стварање српске државе.
Краљу Александру није био битан народ, већ територија Југославије до словеначких Јесеница коју није контролисао. Српска војска је била до Далмације, онај народ који је остао у "Бановини" Хрватској је касније пострадао од усташког ножа....
Овде испаде да су и Краљ и Дража и Броз били за Шугославију и касније сви, сви на политичкој сцени Србије су били за Шугославију... 
А што је најјгоре испаде да је код Броза била осакаћена територија која се звала Србија, док у Краљевини Србије није било...
Све у свему ми и даље стојимо на становништву да Србија никако, није смела да уђе у Југославију, а ако већ улази онда је морала да уђе у онај део територије где је имала суверенитет, интегритет, легитимитет и где је имала народ свој који је био за Краља, а не правиш неку непријатељску Бановину и јачаш сепаратистичке и терористиче снаге...
То је исто Броз радио са Српским Косовом, јачао је албанске сепаратисте и терористе кроз економски развој, изградњу Косова где је све отишло албанцима у руке...
Да ли је Александар био просрпски настројен? Можда, ми ипајк неверујемо, јер је Александар као и сви Карађорђевићи до дана данашњег су Југословенски настројени и они су Југословенско прозападна династија...
Чуј, размишљао си...
Па како без информација?
Живојиновић - Петар Први.
Гавриловић - Александар Први
Слободан - сабрана дела, тимови 11 и 12.
milan - 11-05-2026
А Петар Други Дража Михаиловић,и онда остаје Александар Други,то ће Милослав....
Ко си ти да размишљаш,Кизо?За време Александра си могао да кажеш шта хоћеш....То су уџбеници за историју писани,о том времену,као велика демократија...
Шумадинац - 11-05-2026
(10-05-2026, 10:30 PM)Милослав Самарџић Пише: (10-05-2026, 10:15 PM)milan Пише: Повлачим све...За то време је било све идеално,а демократија на врхунцу....Занимљиво је да за краља имају исто мишљење и Милослав и Вук....Само Вук то уме боље....
Није реч о мишљењу, већ о чињеницама.
Узми књигу...
Ћацад да узму књиге?
milan - 11-05-2026
Опа...ко то нама дошао...Јел има неки видео са Равне Горе?Каква ракија била,колико гради?Јел био студентски штанд?
Филип Ђукић - 11-05-2026
(11-05-2026, 05:38 PM)milan Пише: Опа...ко то нама дошао...Јел има неки видео са Равне Горе?Каква ракија била,колико гради?Јел био студентски штанд?
Није то за наше нобеловце. Они шире братство и јединство и трчкарају код Доланцове љубавнице Марте Кос.