Ми смо пре неки дан, јако дуго размишљали о Краљу Александру, и схватили смо да без обзира на књиге,и ово што нуди госн Самарџић и те романсијере, Краљ је направио грешку, што је имао државу огромну, коју није никако могао контролисати, и та држава није се звала ни Србија, ни источнославија, него Југо-славија...
Поред тога кардиналне грешке око Бановине, укидање странака, немогућности да исконтролише нарастајући усташизам, јачање комуниста и њихових ћелија..И још мноогих погрешних корака, то јест нису погрешни кораци, него немање храбрости да се донесу одлучне националне одлуке зарад опстанка српског народа и јачање српског јединства и стварање српске државе.
Краљу Александру није био битан народ, већ територија Југославије до словеначких Јесеница коју није контролисао. Српска војска је била до Далмације, онај народ који је остао у "Бановини" Хрватској је касније пострадао од усташког ножа....
Овде испаде да су и Краљ и Дража и Броз били за Шугославију и касније сви, сви на политичкој сцени Србије су били за Шугославију...
А што је најјгоре испаде да је код Броза била осакаћена територија која се звала Србија, док у Краљевини Србије није било...
Све у свему ми и даље стојимо на становништву да Србија никако, није смела да уђе у Југославију, а ако већ улази онда је морала да уђе у онај део територије где је имала суверенитет, интегритет, легитимитет и где је имала народ свој који је био за Краља, а не правиш неку непријатељску Бановину и јачаш сепаратистичке и терористиче снаге...
То је исто Броз радио са Српским Косовом, јачао је албанске сепаратисте и терористе кроз економски развој, изградњу Косова где је све отишло албанцима у руке...
Да ли је Александар био просрпски настројен? Можда, ми ипајк неверујемо, јер је Александар као и сви Карађорђевићи до дана данашњег су Југословенски настројени и они су Југословенско прозападна династија...