RE: Израел -
Авакс - 22-10-2023
(22-10-2023, 10:46 AM)Mitic Пише: ...
А сад ово, ако је неко циониста, онда је он необјективан. Ако је неко истраживач независно од ционизма, онда је он објективан.
...
Немам снаге ни воље (мада је снага пресудна*) да са вама дуже расправљам јер не читате између редова те ваше натписе које проучавате.
Ево вам друг из скоја (мислио сам да тога нема више) и Чеда је чак морао да га учи памети...а и јавност. Питање за вас (@Mitic)...мислите ли да тај скојевац може да другачије говори и појми, све док не добије други задатак (док му газде не окрену плочу). Тако је и са ционистима...или њиховим плаћеницима...или корисним идиотима који им верују и шире њихове приче и закључке, пре свега.
02:15 друг...ј'еоте...југословен...опет ј'еоте...СКОЈ...да не псујем даље...
*имао сам други мождани удар пре око 2 месеца...и стварно не могу да расправљам се неким ко не узима у обзир трговачке и банкарске интересе него се слепо држи образаца који се једноставно сервирају јавности (од водећих медија па до тих блогова).
ПС
О осталом не бих са вама расправљао јер се држите сервираних сувопарности које воде у ћорсокак...није Мосад свемогућ а у тесној је вези са CIA и осталим јаким западним службама. За то време гину деца и недужни цивили...или их протерају све до једног (ко преживи).
Кажем, одустајем...
Митић - 22-10-2023
Ви сте овде поставили Ивону Живковић. Шта је она, блогер? Инфлуенсер? Или професор и научник?
Наравно да не узимам у обзир банкарске и трговачке интересе, то је само други слој испод главног слоја. И многи истраживачи не наводе банкаре као играче који покрећу свет. Наводе неке друге играче који управљају светом, а банкари су подређени. Јел су и ти истраживачи корисни идиоти?
А везе са скојем имам колико сам директни наследник јапанског цара. Нити имам везе са скојем ни са пионирима. А и немам везе са корисним идиотима. Нити ме занимају ове квалификације које сте изрекли да сам корисни идиот и да имам другове скојевце. А јел ова тзв. организација спада у борце за слободу
https://n1info.rs/vesti/zene-u-crnom-protestovale-protiv-okupacije-palestine-tokom-festivala-fa-la-fel/
А Краљевина Србија је пре више од 100 година потписала Балфурску декларацију којом се признаје постојање Израела. Јел то традиција левице?
Још ово, Мосад није свемоћан, а у тесној вези је са ЦИА. Добро, ЦИА је знала за ову Хамасову операцију и није проследила Израелу. Укратко речено: ЦИА изазива ратове по свету. Може тако.
Не морате да се расправљате, нити то ико тражи од вас. Само покушавам да из различитих анализа извучем неке закључке. Јер из истих чињеница могу да се направе тотално супротне анализе.
И желим вам брз опоравак након можданог удара.
Авакс - 22-10-2023
Рекох да одустајем али сте ме приморали да се браним
(22-10-2023, 02:07 PM)Mitic Пише: А везе са скојем имам колико сам директни наследник јапанског цара. Нити имам везе са скојем ни са пионирима. А и немам везе са корисним идиотима. Нити ме занимају ове квалификације које сте изрекли да сам корисни идиот и да имам другове скојевце. А јел ова тзв. организација спада у борце за слободу
Одакле вама уопште замисао да сам ја вас повезао са скојевцима?...а тек са пионирима. Некада ми није било јасно зашто људи одмах прелазе на набеђивање...већ дуже време знам зашто то раде: уопште не разумеју о чему је реч и немају друге јасне разлоге (аргументе). И какве везе имају жене у црном... брате мили...
Моје речи о другу се односе на друга скојавца са снимка. И даље наводим да су то роботизовани ликови (образац скојеваца или циониста који су на задатку):
Zionism and Anti-Semitism
Ционизам и антисемитизам
https://www.truetorahjews.org/antisemitism
Why Israeli Propaganda Endangers Jews across the Globe
Зашто израелска пропаганда угрожава Јевреје широм света
https://www.truetorahjews.org/issues/france-denmark
Идемо даље (ако вам је претходно јасно)...Ивону Живковић нисам навео као неку утицајну величину (ауторитет) него сам лепо написао да је то занимљив напис за даље истраживање (ко жели да нађе праве разлоге догађаја...ко не жели да истражује ипак остаје корисни идиот). Ви сте, напротив „мишљење једног дугогодишњег истраживача и блогера који износи озбиљне ствари“ навели као неки озбиљан доказ и тиме неопозиву истину (тако мени звучи по вашем озбиљном „тону“).
А што се тиче корисних идиота, жао ми је ако сте се препознали. То је израз који се користи за неуке али који се праве паметни и није вама намењен ни у скривеној помисли.
(22-10-2023, 02:07 PM)Mitic Пише: Наравно да не узимам у обзир банкарске и трговачке интересе, то је само други слој испод главног слоја. И многи истраживачи не наводе банкаре као играче који покрећу свет. Наводе неке друге играче који управљају светом, а банкари су подређени. Јел су и ти истраживачи корисни идиоти?
„Наравно“ да не узимате у обзир банкарске и трговачке интересе...по вама они су други (или споредни) „ешалон“ у светској игри. А „неупућени“ Жак Атали каже да је све ово последњих деценија, победа трговаца и банкара (једно без другог не иде). Тако је – сматрам да су ти „истраживачи“ баш будале или добро плаћени да не наводе трговце и банкаре као играче који покрећу свет...тачније, сукобе и крвопролиће и друге кризе. Значи, има много плаћеника али има и корисних идиота међу „истраживачима“*
*један леп пример је емисија у којој новинар и публициста (значи, „озбиљан истраживач“) залуђује народ о масонима. И лепо „баја“ прича да нема писаних доказа да нпр Јосип Броз био масон (ееееј...озбиљан човек а тражи чланску карту за припадност некој служби стране силе)...а о масонима код нас говори о регистрацијама у АПР! Па има вероватно регистрација и у АПР али то је за залуђивање народа, односно бацање прашине у очи са стварним „масонима“ који су део страних служби...ови регистровани су поред бацања прашине у очи и вероватно „ситне друкаре“...
Човек је лепо то објасни, па да не дужим (масони=британска тајна служба, углавном британска, што не искључује и службе других држава):
(22-10-2023, 02:07 PM)Mitic Пише: Још ово, Мосад није свемоћан, а у тесној вези је са ЦИА. Добро, ЦИА је знала за ову Хамасову операцију и није проследила Израелу. Укратко речено: ЦИА изазива ратове по свету. Може тако.
Да ли CIA зазива сукобе и ратове може се погледати по суђењу Јовици Станишићу и хашким записима. Онда је јасно како су распиривали сукобе и ратове код нас преко својих људи. Тако раде свуда. А ако сте овом реченицом хтели да оставите утисак...па промашили сте „скроз на скроз“. Сви су они повезани и раде у корист трговаца и банкара (што ви одбацујете на основу „озбиљних истраживача“).
Иначе, и Мосад и CIA су врло добро знали шта се спрема...чак мислим да је било неког упозорења из Египта које су бацили „под тепих“.
(22-10-2023, 02:07 PM)Mitic Пише: Не морате да се расправљате, нити то ико тражи од вас. Само покушавам да из различитих анализа извучем неке закључке. Јер из истих чињеница могу да се направе тотално супротне анализе.
Слажем се да треба из „различитих анализа“ извлачити закључке...само, где сте узели „заинтересовану страну“ у сукобу као анализу, односно ционисте.
ПС
(22-10-2023, 02:07 PM)Mitic Пише: А Краљевина Србија је пре више од 100 година потписала Балфурску декларацију којом се признаје постојање Израела. Јел то традиција левице?
Не мислим да је Краљевина Србија признала постојање Израела. Рецимо да је то само подршка (1917. године) а јаку подршку је пружила Краљевина СХС а то није Краљевина Србија. Зато је краљу Петру I у част сарадње и подршке ционистима засађена маслинова спомен шума...коју су потом запустили и спомен плоча је скрљана...као и подршка Србима. То је та ционистичка захвалност: искористе некога и баце папир...
https://katera.news/memorijalne-sume-kralja-petra-i-i-kralja-aleksandra-i-karadjordjevica-u-izraelu
И нису могли признати постојање Израела јер је Израел настао 1948. године.
Захвалност припадника тог народа смо видели и у случају Олбрајтове и осталих...
И још нешто...не каже се Балфурска декларација јер није донета у некаквом месту „балфур“ него по творцу Алфреду Балфуру (Arthur James Balfour, 1st Earl of Balfour). Тако да мислим да треба рећи Балфурова декларација...само не знам зашто ту спомињете некакву традицију левице? Какве то везе има???
И хвала не лепим жељама за опоравак...
Митић - 22-10-2023
Овако, узели сте пример скојевца. Рекли сте, ево вам друг скојевац. Мој друг није. Уместо скојевца, могли сте да кажете роботизовани људи као што сте навели у претходном посту, невезано која им је идеологија.
Што се тиче Ивоне Живковић, раније сам читао њен сајт. Има добрих ствари, али неке ствари тотално промашује. А овај блогер, ког сам навео, није споменут као нека коначна истина или да је написао Свето Писмо, него човек једноставно износи озбиљне ствари.
Има истраживача који говоре другачије ствари о томе која је улога банкара. Трагови банкарства се могу наћи још у средњем веку, а прво банкарство су развили Темплари. Можда они владају из сенке. Наравно да је тај ред одавно укинут, али слушао сам неке истраживаче који говоре да су се неки Темплари извукли и наставили са радом.
Опет сам рекао, можда је ЦИА знала шта Хамас спрема и нису јавили Израелу. Хоће опет да отворе рат на Блиском истоку. А могу да наведем једног професора који говори да америчка политичка елита ради против Израела. И његово истраживање није за бацање
http://www.hirhome.com/israel/hirally.htm
Не знам ког је порекла Олбрајтова, и ту постоје разне шпекулације. У суштини, она је била део америчког естаблишмента.
И хвала на исправци, лоше сам написао. У праву сте, у питању је Балфурова декларација. Изражене су симпатије и подршка Србије и њеног народа оживљавању јеврејске државе и оснивању Израела.
http://telaviv.mfa.gov.rs/cir/ustext.php?subaction=showfull&id=1570895488&ucat=114&template=HeadlinesCir&
Авакс - 23-10-2023
(22-10-2023, 11:29 PM)Mitic Пише: Овако, узели сте пример скојевца. Рекли сте, ево вам друг скојевац. Мој друг није. Уместо скојевца, могли сте да кажете роботизовани људи као што сте навели у претходном посту, невезано која им је идеологија.
Ви овако а ја онако за тог скојевца. Не знам зашто пребацујете на лично и тиме на свађу. Није било вама лично упућено јер форум није место за ћаскање него се првенствено обраћамо и ширем скупу...шта да сам рекао ево вам господина скојевца? Шта би онда ви рекли – да нисте господин...опет понављам да је форум место шире расправе а не место где ћемо нас двојица да се надгорњавамо доскочицама (осим чињеницама). А уз то, прати се смисао написаног. Погледајте снимак и тај лик је изричито захтевао да је „друг“...зашто мислите да је само ваш друг?!
(22-10-2023, 11:29 PM)Mitic Пише: Што се тиче Ивоне Живковић, раније сам читао њен сајт. Има добрих ствари, али неке ствари тотално промашује. А овај блогер, ког сам навео, није споменут као нека коначна истина или да је написао Свето Писмо, него човек једноставно износи озбиљне ствари.
Њен сајт?...па читао сам и ја и нисам закључио да је то нека „она“ него група особа. Не ради се о промашивању ствари него о полазној основи да се истражује на основу написаног (тако ја радим а ви изгледа цените оно што вам се сервира). Иначе тај сајт, Ивона Живковић спада у оно што су будале прихватиле као „теорија завере“ (тако им казано)...али када истражујете на основу написаног, испада да је све тако: и да су будале које су то прихватили и да стварно има много истине...опет подвлачим и наглашавам истражујте на основу написаног и на том сајту.
А тај ваш блогер је циониста и...тачка. Неће ваљда као такав да буде објективан...
(22-10-2023, 11:29 PM)Mitic Пише: И хвала на исправци, лоше сам написао. У праву сте, у питању је Балфурова декларација. Изражене су симпатије и подршка Србије и њеног народа оживљавању јеврејске државе и оснивању Израела.
Подршка оживљавању јеврејске државе Израел. Ако је оживљавање онда је постојала раније...а када је то постојала јеврејска држава а када као Израел? Ту је постојала јеврејска држава пре око 2500* година. Па се они позивају (а и многи „научници“ то подржавају) на своје право (нама се слично право оспорава и исмејава).
(22-10-2023, 11:29 PM)Mitic Пише: А могу да наведем једног професора који говори да америчка политичка елита ради против Израела. И његово истраживање није за бацање
http://www.hirhome.com/israel/hirally.htm
Овај памфлет (који сте навели као истраживање) сам почео да читам и није вредан губљења времена. Кука се над судбином Јевреја и наводе неке године а не каже да је 1933. године Светски јеврејски конгрес објавио рат Немачкој („удружење грађана“ објавило рат сувереној држави...па где то има). Такође не говори како су неки представници изабраног народа черупали вајмарску Немачку па се десио Хитлер...односно одбрана од тог черупања.
Још каже да је САД пружила млаку подршку Израелу а САД су прве признале државу Израел 1948.
Зашто у некој загради не написа да је Стаљин „врело“ подржао (признао) државу Израел јер су такву државу хтели да му увале на Криму...и околини
(22-10-2023, 11:29 PM)Mitic Пише: Опет сам рекао, можда је ЦИА знала шта Хамас спрема и нису јавили Израелу. Хоће опет да отворе рат на Блиском истоку.
И ту је „млака“ подршка Израелу (како каже онај истраживач па још неки професор и др-мр)...стижу носачи авиона и новац и оружје из САД. А зашто хоће да отворе рат...немају друга посла...или је нешто друго? Кажем, налазишта гаса и појачано војно присуство САД у том смислу и због тога и мало расељавања Палестинаца да би Израел населио своје досељенике...а уз то избацио Палестинце из игре око трговине тим гасом (истражујте мало). Не избијају ратови због лепих жена (како говоре) или зато што је Гаврило убио Фердинанда (како уче децу у нашим основним школама...мени унука каже да је први светски рат избио због тог убиства – то уче децу од четвртог разреда па надаље).
Ако вам није јасно, војна сила пружа пуну подршку трговцима а тиме и банкарим јер они кредитирају ту производњу и трговину. Наравно, прода се нешто оружја и успут опљачкају сопствени грађани (буџет САД). Увек било и биће...
(22-10-2023, 11:29 PM)Mitic Пише: Има истраживача који говоре другачије ствари о томе која је улога банкара. Трагови банкарства се могу наћи још у средњем веку, а прво банкарство су развили Темплари. Можда они владају из сенке. Наравно да је тај ред одавно укинут, али слушао сам неке истраживаче који говоре да су се неки Темплари извукли и наставили са радом.
Ако се бавимо банкарством и улогом банкара у несрећама и ратовима на овај начин, онда је то погрешан воз (тиме су и остале станице погрешне). Што сада потежете причу о Темпларима? Какве то везе има? Немате неке чињенице о улози банкара у ратовима и несрећама па идете у безвезну причу о Темпларима?
*Набукодоносор осваја Јудеју у VI веку п.н.е. Управу над Јудејом поверава свом дворском управитељу. Тада је у Јудеји преостало око 100.000 Јевреја (неколико хиљада их је одвео у Вавилон где има се много допало у величанственом граду у односу на пустињу где су раније живели).
Од тих око 100.000 многи су се размилели у Египат, грчке градове, Рим Иран итд. Страбон каже (око 11 године н.е) да се Јевреји насељавају по скоро свим градовима и на целом свету. Данас није лако наћи место где нема припадника тог племена.
Када је основан град Александрија ту је дошло око 200.000 Јевреја. Више их је било у том граду него у целој Јудеји. Потом следе освајања Римљана...тиме и даља расељавања Јевреја.
И то је дошло дотле да један од најчувенијих вавилонских рабина, лекар и филозоф Моше бен Мајмон – Рамбам у писму свом сину каже да је у Јерусалиму нашао само двоје Јевреја. Разочаран, одлази у египатску престоницу Миср ал-Фустат да служи египатског султана.
Када се неки наши огласе о нашем историјском праву, онда следи општи напад и ругање: амебе па Срби и тако то. Па у тако шипци стари народ а ми (Срби) дошљаци које треба поново одјурити тамо одакле су дошли.
ПС
(22-10-2023, 11:29 PM)Mitic Пише: Не знам ког је порекла Олбрајтова, и ту постоје разне шпекулације. У суштини, она је била део америчког естаблишмента.
Чини ми се да је Блинкен дошао у Израел и као Јеврејин. Да ли мора то да наглашава када је он припадник естаблишмента САД.
https://n1info.rs/svet/blinken-u-izraelu-ovde-sam-dosao-i-kao-jevrejin/
Митић - 23-10-2023
Не занима ме скојевац ни као друг ни као господин. А не волим ни кад ми неко каже "господине".
И опет кажем, раније сам читао тај сајт Ивоне Живковић. И није ми био први сајт као полазиште за истраживање.
Обичан човек има све сервирано на интернету и у књигама, па нек чита и истражује. А ко хоће да буде историчар, нек иде у архиве и истражује. И наравно да не узимам ништа сервирано, јер више од 15 година слушам како Јевреји (или јеврејски банкари) владају светом, како Израел контролише свет итд. То се сервира у свакодневном животу. У кафану или кафић кад човек уђе, може у већини случајева да чује тако нешто. Ако је то неко њима сервирао, то је њихов проблем.
Ниједан човек није у потпуности објективан, без обзира да ли је циониста, овај онај итд. Нико није ни помињао да ратови избијају због лепих жена. Више фактора је ту у игри. Економија јесте један од тих фактора, али није ни пресудан ни одлучујући.
Јеврејска држава јесте постојала и њима данас то оспоравају радикални исламистички елементи. А тачно је да су се расељавали и да су их освајачи расељавали широм тада познатог света у старом веку.
А онај професор је урадио своје истраживање. Добро је урадио, као и онај блогер.
А изјаве политичара у јавности је најбоље упоређивати са изјавама које дају на затвореним састанцима (посао историчара). Узгред, кад је Олбрајтова бомбардовала Србију, могла је да каже да је живела у Београду. И њени родитељи су били католици.
Стаљин је подржавао стварање државе Израел, хтео је да има свог фаворита на Блиском истоку током Хладног рата и да истисне Британију са тог простора. Совјети су слали оружје Израелу да се одбрани од Арапа.
https://rs.rbth.com/istorija-rusije/80407-sssr-doprineo-stvaranju-izraela
Светски јеврејски конгрес је основан 1936. године
https://wienerholocaustlibrary.org/object/p03206/
Авакс - 23-10-2023
(23-10-2023, 02:18 PM)Mitic Пише: ...
Светски јеврејски конгрес је основан 1936. године
https://wienerholocaustlibrary.org/object/p03206/
Most people are not aware that in March, 1933, when Hitler became the undisputed leader of Germany and began restricting the rights of German Jews, the
American Jewish Congress announced a massive protest at Madison Square Garden and called for an American boycott of German goods.
On March 24, 1933, the London Daily Express published an article announcing that the Jews had already launched their boycott against Germany and described a forthcoming "holy war". The Express urged Jews everywhere to boycott German goods and demonstrate against German economic interests.
Већина људи није свесна да је у марту 1933. године, када је Хитлер постао неприкосновени лидер Немачке и почео да ограничава права немачких Јевреја, амерички јеврејски конгрес најавио масовни протест у Медисон Сквер Гардену и позвао на амерички бојкот немачке робе.
Лондонски Дејли Експрес је 24. марта 1933. објавио чланак у којем је објављено да су Јевреји већ покренули бојкот Немачке и описао предстојећи „свети рат“. Експрес је позивао Јевреје свуда да бојкотују немачку робу и демонстрирају против немачких економских интереса.
(Google превод)
Извињавам се моја ненамерна грешка. American Jewish Congress Амерички Јеврејски Конгрес. Али то не мења суштину...
https://www.truetorahjews.org/antisemitism
јашадр - 24-10-2023
https://odysee.com/@InfoTeam:d/SWorldControlIsraelLo:9?r=8rYBpKbjgUZfKfMfTFnb8Xyj6E69FSnG
Погледајте ово , хм , мада мислим да је мање више познато али вреди одгледати .
Митић - 26-10-2023
Расте број антисемитских инцидената у Сједињеним Државама
https://www.politika.rs/scc/clanak/580220/Raste-broj-antisemitskih-incidenata-u-Sjedinjenim-Drzavama
Шумадинац - 28-10-2023
Митић - 30-10-2023
"Хамас и Хезболах су друштвени покрети који су прогресивни и део су глобалне левице", тврди Џудит Батлер, америчка филозофкиња и научница родних студија чији је рад утицао на поља феминизма трећег таласа и квир теорије.
https://twitter.com/visegrad24/status/1718929521947099552
Извор: Вишеград24
Авакс - 31-10-2023
(30-10-2023, 12:54 PM)Mitic Пише: "Хамас и Хезболах су друштвени покрети који су прогресивни и део су глобалне левице", тврди Џудит Батлер, америчка филозофкиња и научница родних студија чији је рад утицао на поља феминизма трећег таласа и квир теорије.
https://twitter.com/visegrad24/status/1718929521947099552
Извор: Вишеград24
Шта је смисао ове објаве?
Митић - 31-10-2023
Сви су део глобалистичког система. Или свако може бити присвојен од стране глобалиста.
То је у овом случају везано за Хамас кога дефинишу такозвани прогресивни и напредни елементи.
Авакс - 31-10-2023
У овом случају данас или пре неких 17 година. Ово је изјава из 2006-те године.
Још мало па време за које је Менахем Бегин стигао од терористе до нобеловца...време тече и много тога се промени. Видели смо то код нас како УЧК од терориста постају „државници“. Ако није јасно шта хоћу да кажем: прво треба погледати „тарабу“ на којој нешто пише па објавити (проверити, наравно, шта је написано)...да се види неки смисао написаног.
Увек треба да имамо у виду те западњачке стандарде за друге у поређењу са нама...зато не треба „навијати“ за једну или другу страну о овом сукобу у Израелу – нити смо нешто подстакли нити можемо да променимо.
ПС
Тврди и тврдила је различито стање...разумем да је тако објављено од изора Вишеград24 али је то изјава од 2006-те године и какве везе има са садашњим догађајима осим што може бити предмет за даље залуђивање народа о некаквим идеологијама, односно ометању расуђивања зашто нпр Хамас изводи сулуди напад а знају да не могу да се носе са Израелом.
Такође се у накнадним расправама о овој изјави замагљује суштина постојања Хамаса, ко га је створио („помогао“ у стварању) како то да Хамас делује (врши терористичке напада) када то „некоме“ одговара а палестинском народу не...у чијем интересу раде и слично.
Овакве објаве не треба преносити...