Рекох да одустајем али сте ме приморали да се браним
(22-10-2023, 02:07 PM)Mitic Пише: А везе са скојем имам колико сам директни наследник јапанског цара. Нити имам везе са скојем ни са пионирима. А и немам везе са корисним идиотима. Нити ме занимају ове квалификације које сте изрекли да сам корисни идиот и да имам другове скојевце. А јел ова тзв. организација спада у борце за слободу
Одакле вама уопште замисао да сам ја вас повезао са скојевцима?...а тек са пионирима. Некада ми није било јасно зашто људи одмах прелазе на набеђивање...већ дуже време знам зашто то раде: уопште не разумеју о чему је реч и немају друге јасне разлоге (аргументе). И какве везе имају жене у црном... брате мили...
Моје речи о другу се односе на друга скојавца са снимка. И даље наводим да су то роботизовани ликови (образац скојеваца или циониста који су на задатку):
Zionism and Anti-Semitism
Ционизам и антисемитизам
https://www.truetorahjews.org/antisemitism
Why Israeli Propaganda Endangers Jews across the Globe
Зашто израелска пропаганда угрожава Јевреје широм света
https://www.truetorahjews.org/issues/france-denmark
Идемо даље (ако вам је претходно јасно)...Ивону Живковић нисам навео као неку утицајну величину (ауторитет) него сам лепо написао да је то занимљив напис за даље истраживање (ко жели да нађе праве разлоге догађаја...ко не жели да истражује ипак остаје корисни идиот). Ви сте, напротив „мишљење једног дугогодишњег истраживача и блогера који износи озбиљне ствари“ навели као неки озбиљан доказ и тиме неопозиву истину (тако мени звучи по вашем озбиљном „тону“).
А што се тиче корисних идиота, жао ми је ако сте се препознали. То је израз који се користи за неуке али који се праве паметни и није вама намењен ни у скривеној помисли.
(22-10-2023, 02:07 PM)Mitic Пише: Наравно да не узимам у обзир банкарске и трговачке интересе, то је само други слој испод главног слоја. И многи истраживачи не наводе банкаре као играче који покрећу свет. Наводе неке друге играче који управљају светом, а банкари су подређени. Јел су и ти истраживачи корисни идиоти?
„Наравно“ да не узимате у обзир банкарске и трговачке интересе...по вама они су други (или споредни) „ешалон“ у светској игри. А „неупућени“ Жак Атали каже да је све ово последњих деценија, победа трговаца и банкара (једно без другог не иде). Тако је – сматрам да су ти „истраживачи“ баш будале или добро плаћени да не наводе трговце и банкаре као играче који покрећу свет...тачније, сукобе и крвопролиће и друге кризе. Значи, има много плаћеника али има и корисних идиота међу „истраживачима“*
*један леп пример је емисија у којој новинар и публициста (значи, „озбиљан истраживач“) залуђује народ о масонима. И лепо „баја“ прича да нема писаних доказа да нпр Јосип Броз био масон (ееееј...озбиљан човек а тражи чланску карту за припадност некој служби стране силе)...а о масонима код нас говори о регистрацијама у АПР! Па има вероватно регистрација и у АПР али то је за залуђивање народа, односно бацање прашине у очи са стварним „масонима“ који су део страних служби...ови регистровани су поред бацања прашине у очи и вероватно „ситне друкаре“...
Човек је лепо то објасни, па да не дужим (масони=британска тајна служба, углавном британска, што не искључује и службе других држава):
(22-10-2023, 02:07 PM)Mitic Пише: Још ово, Мосад није свемоћан, а у тесној вези је са ЦИА. Добро, ЦИА је знала за ову Хамасову операцију и није проследила Израелу. Укратко речено: ЦИА изазива ратове по свету. Може тако.
Да ли CIA зазива сукобе и ратове може се погледати по суђењу Јовици Станишићу и хашким записима. Онда је јасно како су распиривали сукобе и ратове код нас преко својих људи. Тако раде свуда. А ако сте овом реченицом хтели да оставите утисак...па промашили сте „скроз на скроз“. Сви су они повезани и раде у корист трговаца и банкара (што ви одбацујете на основу „озбиљних истраживача“).
Иначе, и Мосад и CIA су врло добро знали шта се спрема...чак мислим да је било неког упозорења из Египта које су бацили „под тепих“.
(22-10-2023, 02:07 PM)Mitic Пише: Не морате да се расправљате, нити то ико тражи од вас. Само покушавам да из различитих анализа извучем неке закључке. Јер из истих чињеница могу да се направе тотално супротне анализе.
Слажем се да треба из „различитих анализа“ извлачити закључке...само, где сте узели „заинтересовану страну“ у сукобу као анализу, односно ционисте.
ПС
(22-10-2023, 02:07 PM)Mitic Пише: А Краљевина Србија је пре више од 100 година потписала Балфурску декларацију којом се признаје постојање Израела. Јел то традиција левице?
Не мислим да је Краљевина Србија признала постојање Израела. Рецимо да је то само подршка (1917. године) а јаку подршку је пружила Краљевина СХС а то није Краљевина Србија. Зато је краљу Петру I у част сарадње и подршке ционистима засађена маслинова спомен шума...коју су потом запустили и спомен плоча је скрљана...као и подршка Србима. То је та ционистичка захвалност: искористе некога и баце папир...
https://katera.news/memorijalne-sume-kra...-u-izraelu
И нису могли признати постојање Израела јер је Израел настао 1948. године.
Захвалност припадника тог народа смо видели и у случају Олбрајтове и осталих...
И још нешто...не каже се Балфурска декларација јер није донета у некаквом месту „балфур“ него по творцу Алфреду Балфуру (Arthur James Balfour, 1st Earl of Balfour). Тако да мислим да треба рећи Балфурова декларација...само не знам зашто ту спомињете некакву традицију левице? Какве то везе има???
И хвала не лепим жељама за опоравак...