RE: Милослав Самарџић одговара на ваша питања -
Darx99 - 01-04-2024
Radovan Kalabic je u nekoj emisiji govorio da se doktor Mladen Stojanovic nije zelio boriti protiv cetnika. Procitao sam neki intervju starog cetnika u kome govori da su komunisti od Mladena napravili mit, da je on stalno napadao cetnike sa ledja i zbog toga su se cetnici organizovali i likvidirali Mladena. Sta mislite o tome?
Ђовани Ђустинијани Лонго - 02-04-2024
Помаже Бог брате Милославе. Занима ме хоће ли бити нека емисија о Дреновићу и Радићу. Мислим да су најоклеветанији официри. Одакле оне слике са усташама, поготово Дреновића, да ли је заиста имао с њима неке договоре? И које је ваше мишљење о књизи Раде Радић истина и лаж, видиим да нигдје не може да се набави
Милослав Самарџић - 02-04-2024
(01-04-2024, 08:49 PM)Darx99 Пише: Radovan Kalabic je u nekoj emisiji govorio da se doktor Mladen Stojanovic nije zelio boriti protiv cetnika. Procitao sam neki intervju starog cetnika u kome govori da su komunisti od Mladena napravili mit, da je on stalno napadao cetnike sa ledja i zbog toga su se cetnici organizovali i likvidirali Mladena. Sta mislite o tome?
Према записнику са седнице команданата Босанских четничких одреда, био је велики зликовац.
Милослав Самарџић - 02-04-2024
(02-04-2024, 01:01 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише: Помаже Бог брате Милославе. Занима ме хоће ли бити нека емисија о Дреновићу и Радићу. Мислим да су најоклеветанији официри. Одакле оне слике са усташама, поготово Дреновића, да ли је заиста имао с њима неке договоре? И које је ваше мишљење о књизи Раде Радић истина и лаж, видиим да нигдје не може да се набави
Нисам читао ту књигу. У вези првог питања, на сајту имамо ово:
https://www.pogledi.rs/sporazumi-izmedju-bosanskih-cetnickih-odreda-i-ndh.html
Патриот - 02-04-2024
(02-04-2024, 01:01 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише: Помаже Бог брате Милославе. Занима ме хоће ли бити нека емисија о Дреновићу и Радићу. Мислим да су најоклеветанији официри. Одакле оне слике са усташама, поготово Дреновића, да ли је заиста имао с њима неке договоре? И које је ваше мишљење о књизи Раде Радић истина и лаж, видиим да нигдје не може да се набави
Нема слика са усташама.
(02-04-2024, 08:59 PM)Патриот Пише: (02-04-2024, 01:01 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише: Помаже Бог брате Милославе. Занима ме хоће ли бити нека емисија о Дреновићу и Радићу. Мислим да су најоклеветанији официри. Одакле оне слике са усташама, поготово Дреновића, да ли је заиста имао с њима неке договоре? И које је ваше мишљење о књизи Раде Радић истина и лаж, видиим да нигдје не може да се набави
Нема слика са усташама.
(02-04-2024, 07:12 PM)Милослав Самарџић Пише: (02-04-2024, 01:01 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише: Помаже Бог брате Милославе. Занима ме хоће ли бити нека емисија о Дреновићу и Радићу. Мислим да су најоклеветанији официри. Одакле оне слике са усташама, поготово Дреновића, да ли је заиста имао с њима неке договоре? И које је ваше мишљење о књизи Раде Радић истина и лаж, видиим да нигдје не може да се набави
Хвала пуно господине Милославе на разбијању комунистичких лажи!
(02-04-2024, 11:34 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише: (02-04-2024, 07:12 PM)Милослав Самарџић Пише: (02-04-2024, 01:01 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише: Помаже Бог брате Милославе. Занима ме хоће ли бити нека емисија о Дреновићу и Радићу. Мислим да су најоклеветанији официри. Одакле оне слике са усташама, поготово Дреновића, да ли је заиста имао с њима неке договоре? И које је ваше мишљење о књизи Раде Радић истина и лаж, видиим да нигдје не може да се набави
Хвала пуно господине Милославе на разбијању комунистичких лажи! А за ову књигу сам и ја скороо чуо, говори о Радићевим задњим данима и сјећањима на Бања Луку, али нигдје не могу да је нађем, а волио бих
Ђовани Ђустинијани Лонго - 03-04-2024
(02-04-2024, 11:30 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише: (02-04-2024, 08:59 PM)Патриот Пише: (02-04-2024, 01:01 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише: Помаже Бог брате Милославе. Занима ме хоће ли бити нека емисија о Дреновићу и Радићу. Мислим да су најоклеветанији официри. Одакле оне слике са усташама, поготово Дреновића, да ли је заиста имао с њима неке договоре? И које је ваше мишљење о књизи Раде Радић истина и лаж, видиим да нигдје не може да се набави
Нема слика са усташама.
Мислио сам на слику са домобранима у кафани, можда и најпознатијој која кружи интернетом. За ту слику ме занима позадина
Pop Djujić - 03-04-2024
(03-04-2024, 03:18 AM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише: (02-04-2024, 11:30 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише: (02-04-2024, 08:59 PM)Патриот Пише: (02-04-2024, 01:01 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише: Помаже Бог брате Милославе. Занима ме хоће ли бити нека емисија о Дреновићу и Радићу. Мислим да су најоклеветанији официри. Одакле оне слике са усташама, поготово Дреновића, да ли је заиста имао с њима неке договоре? И које је ваше мишљење о књизи Раде Радић истина и лаж, видиим да нигдје не може да се набави
Нема слика са усташама.
Мислио сам на слику са домобранима у кафани, можда и најпознатијој која кружи интернетом. За ту слику ме занима позадина
Просто позадини је да су куповали време до тренутка када ће се искрцати Савезници на Балкан, са Усташама није било преговора искључиво Домобрани. Можемо ми данас причати о Дреновићу било шта, али његови сељаци су га штитили и кости му сакрили, то даје јасан одговор који био циљ свега тога а то је спас Срба са Мањаче од Усташког ножа.
Патриот - 04-04-2024
(27-10-2016, 10:36 PM)ватхра Пише: У партизанском извештају напада на аеродром Рајловац који је прилично прецизан
https://sh.wikipedia.org/wiki/Napad_na_sarajevski_aerodrom_1943.#/media/File:Rajlovac_izve%C5%A1taj.jpg
се на пример наводе 3 Бленхајма који се не спомињу у немачком извештају. Та 3 авиона јесу била у Рајловцу, али нису била у оперативном стању. Верујем да их Немци зато нису ни рачунали у губитке, а и да је врло могуће да је била слична ситуација и са другим типовима авиона.
Да ли је ту било страдалих?
ватхра - 04-04-2024
Storkampfstaffel Sudost који је користио авионе He-46 и Hs-126 и одбио напад ватром из митраљеза на авионима је имао једног погинулог и два рањена
Бенито - 05-04-2024
Милославе, она вила у Буковичкој бањи поред цркве Светог архангела Гаврила, је била ознин затвор 1945? Јесу ли ту убијали људе?
Милослав Самарџић - 05-04-2024
(05-04-2024, 10:18 AM)Бенито Пише: Милославе, она вила у Буковичкој бањи поред цркве Светог архангела Гаврила, је била ознин затвор 1945? Јесу ли ту убијали људе?
Свакако појединачни, али ту су убили много за неколико дана, на другим местима.