Оцена Теме:
  • 47 Гласов(а) - 4.53 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Милослав Самарџић одговара на ваша питања

Radovan Kalabic je u nekoj emisiji govorio da se doktor Mladen Stojanovic nije zelio boriti protiv cetnika. Procitao sam neki intervju starog cetnika u kome govori da su komunisti od Mladena napravili mit, da je on stalno napadao cetnike sa ledja i zbog toga su se cetnici organizovali i likvidirali Mladena. Sta mislite o tome?
Одговори

Помаже Бог брате Милославе. Занима ме хоће ли бити нека емисија о Дреновићу и Радићу. Мислим да су најоклеветанији официри. Одакле оне слике са усташама, поготово Дреновића, да ли је заиста имао с њима неке договоре? И које је ваше мишљење о књизи Раде Радић истина и лаж, видиим да нигдје не може да се набави
Одговори

(01-04-2024, 08:49 PM)Darx99 Пише:  Radovan Kalabic je u nekoj emisiji govorio da se doktor Mladen Stojanovic nije zelio boriti protiv cetnika. Procitao sam neki intervju starog cetnika u kome govori da su komunisti od Mladena napravili mit, da je on stalno napadao cetnike sa ledja i zbog toga su se cetnici organizovali i likvidirali Mladena. Sta mislite o tome?

Према записнику са седнице команданата Босанских четничких одреда, био је велики зликовац.
Одговори

(02-04-2024, 01:01 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише:  Помаже Бог брате Милославе. Занима ме хоће ли бити нека емисија о Дреновићу и Радићу. Мислим да су најоклеветанији официри. Одакле оне слике са усташама, поготово Дреновића, да ли је заиста имао с њима неке договоре? И које је ваше мишљење о књизи Раде Радић истина и лаж, видиим да нигдје не може да се набави

Нисам читао ту књигу. У вези првог питања, на сајту имамо ово:
https://www.pogledi.rs/sporazumi-izmedju...i-ndh.html
Одговори

(02-04-2024, 01:01 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише:  Помаже Бог брате Милославе. Занима ме хоће ли бити нека емисија о Дреновићу и Радићу. Мислим да су најоклеветанији официри. Одакле оне слике са усташама, поготово Дреновића, да ли је заиста имао с њима неке договоре? И које је ваше мишљење о књизи Раде Радић истина и лаж, видиим да нигдје не може да се набави

Нема слика са усташама.
Одговори

(02-04-2024, 08:59 PM)Патриот Пише:  

Нема слика са усташама.
Одговори

(02-04-2024, 07:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Хвала пуно господине Милославе на разбијању комунистичких лажи!
Одговори

(02-04-2024, 11:34 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише:  
(02-04-2024, 07:12 PM)Милослав Самарџић Пише:  

Хвала пуно господине Милославе на разбијању комунистичких лажи! А за ову књигу сам и ја скороо чуо, говори о Радићевим задњим данима и сјећањима на Бања Луку, али нигдје не могу да је нађем, а волио бих
Одговори

(02-04-2024, 11:30 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише:  

Нема слика са усташама.
Мислио сам на слику са домобранима у кафани, можда и најпознатијој која кружи интернетом. За ту слику ме занима позадина
Одговори

(03-04-2024, 03:18 AM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише:  
(02-04-2024, 11:30 PM)Ђовани Ђустинијани Лонго Пише:  

Нема слика са усташама.
Мислио сам на слику са домобранима у кафани, можда и најпознатијој која кружи интернетом. За ту слику ме занима позадина
Просто позадини је да су куповали време до тренутка када ће се искрцати Савезници на Балкан, са Усташама није било преговора искључиво Домобрани. Можемо ми данас причати о Дреновићу било шта, али његови сељаци су га штитили и кости му сакрили, то даје јасан одговор који био циљ свега тога а то је спас Срба са Мањаче од Усташког ножа.
Одговори

(27-10-2016, 10:36 PM)ватхра Пише:  У партизанском извештају напада на аеродром Рајловац који је прилично прецизан
https://sh.wikipedia.org/wiki/Napad_na_s...%A1taj.jpg
се на пример наводе 3 Бленхајма који се не спомињу у немачком извештају. Та 3 авиона јесу била у Рајловцу, али нису била у оперативном стању. Верујем да их Немци зато нису ни рачунали у губитке, а и да је врло могуће да је била слична ситуација и са другим типовима авиона.

Да ли је ту било страдалих?
Одговори

Storkampfstaffel Sudost који је користио авионе He-46 и Hs-126 и одбио напад ватром из митраљеза на авионима је имао једног погинулог и два рањена
Одговори

Милославе, она вила у Буковичкој бањи поред цркве Светог архангела Гаврила, је била ознин затвор 1945? Јесу ли ту убијали људе?
Одговори

(05-04-2024, 10:18 AM)Бенито Пише:  Милославе, она вила у Буковичкој бањи поред цркве Светог архангела Гаврила, је била ознин затвор 1945? Јесу ли ту убијали људе?
Свакако појединачни, али ту су убили много за неколико дана, на другим местима.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним