Поруке: 47
Теме: 0
Придружен: Aug 2022
Углед:
2
Pricali ste u nekoj emisiji da zelite napraviti film za svoju generaciju. Da li to planirate ako "Djeneral" bude uspjesan?
Поруке: 18
Придружен: Dec 2023
Углед:
1
Skoro sam pročitao na Vikipediji da je poručnik Ajdačić i njegovi ljudi, iz osvete ubili ,,Kondora". Da li je to tačno ili je samo obična komunistička propaganda.
Поруке: 4,404
Теме: 55
Придружен: Jul 2013
Углед:
651
Први пут чујем за овај злочин, је л' зна неко нешто више о томе?
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Да је 7СС једна од формација која је извршила велик број злочина сам писао овде раније.
Ипак, не знам одакле Гајићу податак да су убијали оборене савезничке пилоте. Немци и формације под њиховом командом су се према њима односили по конвенцији
Поруке: 2,084
Теме: 6
Углед:
109
Припадници 7СС су марта 1944. У Сињској крајини побили преко хиљаду Хрвата, цивила, из више села.
Имали су и још једну акцију, сад ме мрзи да тражим у ком месту, где су, после партизанске заседе на путу, ушли у суседно село, видели да нема војно способних мушкараца и побили све које су нашли. Да би се испоставило да мушкарци углавном били у легионарским (немачким) јединицама, и да мештани немају везе са нападом.
Тако да јесу чинили врло масовне злочине према хрватским, као и српским цивилима.
За муслиманска места не знам да ли је било нешто тако масовно.
Углед:
651
(29-12-2023, 12:18 AM)ватхра Пише: Припадници 7СС су марта 1944. У Сињској крајини побили преко хиљаду Хрвата, цивила, из више села.
Није хиљаду, око 400.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
Углед:
651
Колико се сећам то је извештај ген. Глеза Хорстенауа за сва села, има у оној Казимировићевој књизи "Немачки генерал у Загребу", није ми то при руци сад.
Поруке: 120
Придружен: Mar 2023
Углед:
5
Да ли је подршка Москве Ђурђевданском устанку 1950. утицала на одлуку о напуштању совјетског модела привреде и увођењу радничког самоуправљања?