Поруке: 48
Теме: 0
Придружен: Apr 2024
Углед:
6
Помаже Бог свим члановима форума. Имам питање за господина Самарџића, али и за остале чланове ако знате одговор на моје питање. Најстарији брат мога деде стрељан је 1944. године у Нишу од стране партизана. Да ли некако могу да сазнам разлог стрељања?
У породици је била прича да је разлог стрељања био зато што су га Бугари насилно мобилисали па су га партизани ухватили у некој борби са Бугарима и након тога стрељали. Тек пре неког времена чуо сам од брата од стрица да је њему још одавно његова баба рекла ( рођена сестра мог деде, самим тим и рођена сестра стрељаног ) да је стрељан јер је био четник.
Хвала унапред на одговору.
Поруке: 47
Теме: 0
Придружен: Aug 2022
Углед:
2
Sta mislite o poznatim piscima koji su bili u partizanima kao sto su Copic, Aleckovic i Selimovic? Poznato je da su se neki od njih kasnije razocarali.
Поруке: 342
Теме: 24
Придружен: Feb 2015
Углед:
32
Павле, мислим да је на том сајту много умањен број убијених у јесен 1944.
Поруке: 9,161
Теме: 234
Придружен: Jul 2013
Углед:
374
Да ли су скупљене паре за филм?
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
(Последња измена: 08-04-2024, 03:15 PM од
Mekenzi.)
Поруке: 4,056
Теме: 18
Придружен: Jul 2016
Углед:
459
(07-04-2024, 06:15 PM)Никола95 Пише: Помаже Бог свим члановима форума. Имам питање за господина Самарџића, али и за остале чланове ако знате одговор на моје питање. Најстарији брат мога деде стрељан је 1944. године у Нишу од стране партизана. Да ли некако могу да сазнам разлог стрељања?
У породици је била прича да је разлог стрељања био зато што су га Бугари насилно мобилисали па су га партизани ухватили у некој борби са Бугарима и након тога стрељали. Тек пре неког времена чуо сам од брата од стрица да је њему још одавно његова баба рекла ( рођена сестра мог деде, самим тим и рођена сестра стрељаног ) да је стрељан јер је био четник.
Хвала унапред на одговору.
Поздрав,
Када се овакав случај истражује најпре се мора почети од познатих података: име и презиме, порекло, учешће у рату. Нама овде нисте изнели било шта од наведеног, тако да тешко можете добити одговор на постављено питање. Друго, овакве проблеме је увек лакше решити на локалу, него на местима где се углавном обрађује општа историја. Но, не значи да не можемо помоћи, само прво дајте основне податке.
,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."