ЕМИСИЈА О ДРАГИШИ ВАСИЋУ НА РТС-У -
Ратко - 25-05-2015
Емитовано вечерас у 18:22 (Око магазин), значајно учешће имао је и Милослав:
https://www.youtube.com/watch?v=FBKBZ0B9xYo
RE: ЕМИСИЈА О ДРАГИШИ ВАСИЋУ НА РТС-У -
Милослав Самарџић - 25-05-2015
Хвала!
Ево и на сајту РТС-а:
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RTS+1/1927236/Rusofil%2C+ravnogorac+i+Krle%C5%BEin+kum.html
Капетан - 25-05-2015
У равногорском покрету било је много образованих људи, највише адвоката и правника, па судија ту су и, доктори Универзитета, новинари, публицисти, књижевници, чак и композитори.... права елита и интелектуални крем друштва како се данас каже.Нажалост данашњих равногорских покрета има много а немају никакав потенцијал што се види да се сви заједно скупе не би имали једног адвоката. Махом необразовани не знају две реченице да сколе а увек истуре неког на тв без зуба.Синоним за необразоване, пијанице, алкохоличаре ваљда је поента емисија да се чује и нешто друго и то заборављеној елити у покрету.
ПС Више вреди један адвокат у покрету него стотињак Војвода, мислите о томе, поготово у мирнодопским условима!
Ратко - 25-05-2015
(25-05-2015, 09:22 PM)Милослав Самарџић Пише: Ево и овде:
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/1927233/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%2C+%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%86+%D0%B8+%D0%9A%D1%80%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BD+%D0%BA%D1%83%D0%BC.html
Имао сам част да учествујем у емисији, надам се да ћете бити задовољни.
Ти си био одличан. Без грешке. Забрљао је Тешић, а донекле и дама.
Сипуљац - 25-05-2015
У ком то документу (писму) Васић пита Дражу зашто четници своје непријатеље убијају ножем, како рече професорка?
Зна ли неко за то?
У емисији говори о томе на 13:10
смедерево - 25-05-2015
(25-05-2015, 09:22 PM)Милослав Самарџић Пише: Ево и овде:
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D0%A0%D0%A2%D0%A1+1/1927233/%D0%A0%D1%83%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D0%BB%2C+%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%86+%D0%B8+%D0%9A%D1%80%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BD+%D0%BA%D1%83%D0%BC.html
Имао сам част да учествујем у емисији, надам се да ћете бити задовољни.
Браво,даће Бог ускоро вишесатна емисија на РТС 1!!!
Felix - 26-05-2015
Добра емисија. Милославе, поменули сте да је британски фаворит за Дражиног наследника био Ђуришић. Колико се сећам био је и Стеван Мољевић. Мислим да има код Х. Вилијамс. Ово је интересантно зато што је Мољевић де факто био радикалнији по питању српства од Васића.
Иначе, одличан наступ Милославе.
Милослав Самарџић - 26-05-2015
(25-05-2015, 09:39 PM)Сипуљац Пише: У ком то документу (писму) Васић пита Дражу зашто четници своје непријатеље убијају ножем, како рече професорка?
Зна ли неко за то?
У емисији говори о томе на 13:10
Нисам чуо за то, вероватно је то од Грбе Миловановића.
Мргуд - 26-05-2015
Емисија је добра. Оваквих емисија што више, то је неопходно српском народу.
гињица - 26-05-2015
Милославе ,сасвим случајно сам одгледао емисију и могу рећи да је на мене оставила веома јак утисак,посебно због две чињенице које сам признајем први пут сада сазнао а то су:кумство Драгише и Крлеже и Драгишина писма Дражи која су пала у шаке ,,оца нације,, па те молим да напишеш нешто о томе или ако има већ написано да ме упутиш да прочитам.
Такође ме интересује и судбина РАВНОГОРСКЕ ИСТОРИЈЕ коју је написао Драгиша Васић из простог разлог што верујем да је негде сачуван бар један примерак те књиге, која у садашњим околностима може да се упореди као свети грал српке књижевности

Даће бог да се пронађе бар један примерак који је вероватно у нечијој кући, на тавану ,у комунистичкој архиви

Велики поздрав
Милослав Самарџић - 26-05-2015
Могу само поновити: Даће Бог...
Сигурно је то негде сачувано...
Vlad Alekš - 27-05-2015
Емисија је потпуни промашај.
Не разумем зашто сада РТС форсира прича о Драгиши Васићу? Зато што је Дража рехабилитован пре десетак дана? То онда значи да пре тога нису смели или нису хтели да причају о Васићу? Па сада као имају нову популарну тему? Само да вас све подсетим да је књижевник Драгиша Васић "рехабилитован" још 1990. године. Касне равно 25 година.
Идемо даље. Зашто о Драгиши Васићу морају да говоре Гавриловић и Тешић? Можда због тога што су били или су и сада функционери Демократске странке? Да ли то значи да само деесовци имају монопол на причу о Васићу? Мени се чини да је Васићева одабрана дела први приредио Маринко Арсић Ивков. Књига је издата је 1990. године, у Београду, издавачи су КИЗ "Алтера" и КИЗ "Траг", предговор је написан у септембру 1989. Зашто нису позвали у емисију господина Ивкова? Зашто је он свих ових година маргинализован?
А што се тиче Самарџића, потпуно ми је бесмислено да он говори о причама Драгише Васића. Зар га нису позвали у емисију као доброг познаваоца четничког покрета и Другог светског рата? А не да препричава Васићеве приче. На шта то личи?
И на крају, али не и мање битно, каква је то небулозна прича да су Васић и Крлежа били кумови? Какви кумови? Васић је био православац, дочим је Крлежа био католик. Да ли то значи да је неко некога венчао у цркви, или је неко некоме крстио дете? Може ли неко објашњење, ако је уопште могуће ишта ту објаснити?
Бенито - 04-06-2015
Крајње разочаравајуће. Што је најневероватније, мислим да би оваква емисија пре 20 и кусур година била и боља и садржајнија. Рецимо да је говорио Михиз, а не Тешић.
Милослав и Мира за копље изнад осталих.
А закључак водитеља је врхунац катастрофе.
Vlad Alekš - 06-06-2015
(04-06-2015, 01:45 PM)Бенито Пише: Крајње разочаравајуће. Што је најневероватније, мислим да би оваква емисија пре 20 и кусур година била и боља и садржајнија. Рецимо да је говорио Михиз, а не Тешић.
Милослав и Мира за копље изнад осталих.
А закључак водитеља је врхунац катастрофе.
Зашто Михиз? Мислиш да је чуо неку интересантну причу од Ратка Дражевића?