Поруке: 571
Теме: 17
Придружен: Aug 2013
Углед:
62
У равногорском покрету било је много образованих људи, највише адвоката и правника, па судија ту су и, доктори Универзитета, новинари, публицисти, књижевници, чак и композитори.... права елита и интелектуални крем друштва како се данас каже.Нажалост данашњих равногорских покрета има много а немају никакав потенцијал што се види да се сви заједно скупе не би имали једног адвоката. Махом необразовани не знају две реченице да сколе а увек истуре неког на тв без зуба.Синоним за необразоване, пијанице, алкохоличаре ваљда је поента емисија да се чује и нешто друго и то заборављеној елити у покрету.
ПС Више вреди један адвокат у покрету него стотињак Војвода, мислите о томе, поготово у мирнодопским условима!
Поруке: 126
Теме: 1
Придружен: Dec 2013
Углед:
9
У ком то документу (писму) Васић пита Дражу зашто четници своје непријатеље убијају ножем, како рече професорка?
Зна ли неко за то?
У емисији говори о томе на 13:10
(Последња измена: 25-05-2015, 09:40 PM од
Сипуљац.)
Поруке: 5,715
Теме: 64
Углед:
364
(25-05-2015, 09:22 PM)Милослав Самарџић Пише: Ево и овде:
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D...D0%BC.html
Имао сам част да учествујем у емисији, надам се да ћете бити задовољни.
Браво,даће Бог ускоро вишесатна емисија на РТС 1!!!
Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Поруке: 563
Теме: 1
Придружен: Jul 2013
Углед:
98
Добра емисија. Милославе, поменули сте да је британски фаворит за Дражиног наследника био Ђуришић. Колико се сећам био је и Стеван Мољевић. Мислим да има код Х. Вилијамс. Ово је интересантно зато што је Мољевић де факто био радикалнији по питању српства од Васића.
Иначе, одличан наступ Милославе.
Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
(Последња измена: 26-05-2015, 12:52 AM од
Felix.)
Поруке: 423
Теме: 0
Придружен: Jan 2014
Углед:
22
Емисија је добра. Оваквих емисија што више, то је неопходно српском народу.
Поруке: 17,005
Теме: 632
Придружен: Jul 2013
Углед:
1,872
Могу само поновити: Даће Бог...
Сигурно је то негде сачувано...
Поруке: 2,302
Теме: 21
Углед:
515
Емисија је потпуни промашај.
Не разумем зашто сада РТС форсира прича о Драгиши Васићу? Зато што је Дража рехабилитован пре десетак дана? То онда значи да пре тога нису смели или нису хтели да причају о Васићу? Па сада као имају нову популарну тему? Само да вас све подсетим да је књижевник Драгиша Васић "рехабилитован" још 1990. године. Касне равно 25 година.
Идемо даље. Зашто о Драгиши Васићу морају да говоре Гавриловић и Тешић? Можда због тога што су били или су и сада функционери Демократске странке? Да ли то значи да само деесовци имају монопол на причу о Васићу? Мени се чини да је Васићева одабрана дела први приредио Маринко Арсић Ивков. Књига је издата је 1990. године, у Београду, издавачи су КИЗ "Алтера" и КИЗ "Траг", предговор је написан у септембру 1989. Зашто нису позвали у емисију господина Ивкова? Зашто је он свих ових година маргинализован?
А што се тиче Самарџића, потпуно ми је бесмислено да он говори о причама Драгише Васића. Зар га нису позвали у емисију као доброг познаваоца четничког покрета и Другог светског рата? А не да препричава Васићеве приче. На шта то личи?
И на крају, али не и мање битно, каква је то небулозна прича да су Васић и Крлежа били кумови? Какви кумови? Васић је био православац, дочим је Крлежа био католик. Да ли то значи да је неко некога венчао у цркви, или је неко некоме крстио дете? Може ли неко објашњење, ако је уопште могуће ишта ту објаснити?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!
Поруке: 14,527
Теме: 307
Углед:
3,065
Крајње разочаравајуће. Што је најневероватније, мислим да би оваква емисија пре 20 и кусур година била и боља и садржајнија. Рецимо да је говорио Михиз, а не Тешић.
Милослав и Мира за копље изнад осталих.
А закључак водитеља је врхунац катастрофе.
Поруке: 2,302
Теме: 21
Углед:
515
(04-06-2015, 01:45 PM)Бенито Пише: Крајње разочаравајуће. Што је најневероватније, мислим да би оваква емисија пре 20 и кусур година била и боља и садржајнија. Рецимо да је говорио Михиз, а не Тешић.
Милослав и Мира за копље изнад осталих.
А закључак водитеља је врхунац катастрофе.
Зашто Михиз? Мислиш да је чуо неку интересантну причу од Ратка Дражевића?
Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!