Оцена Теме:
  • 1 Гласов(а) - 5 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

ЕМИСИЈА О ДРАГИШИ ВАСИЋУ НА РТС-У
#1

Емитовано вечерас у 18:22 (Око магазин), значајно учешће имао је и Милослав:
https://www.youtube.com/watch?v=FBKBZ0B9xYo
Одговори
#2

Хвала!

Ево и на сајту РТС-а:
http://www.rts.rs/page/tv/sr/story/20/RT...n+kum.html
Одговори
#3

У равногорском покрету било је много образованих људи, највише адвоката и правника, па судија ту су и, доктори Универзитета, новинари, публицисти, књижевници, чак и композитори.... права елита и интелектуални крем друштва како се данас каже.Нажалост данашњих равногорских покрета има много а немају никакав потенцијал што се види да се сви заједно скупе не би имали једног адвоката. Махом необразовани не знају две реченице да сколе а увек истуре неког на тв без зуба.Синоним за необразоване, пијанице, алкохоличаре ваљда је поента емисија да се чује и нешто друго и то заборављеној елити у покрету.

ПС Више вреди један адвокат у покрету него стотињак Војвода, мислите о томе, поготово у мирнодопским условима!
Одговори
#4

(25-05-2015, 09:22 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ево и овде:
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D...D0%BC.html
Имао сам част да учествујем у емисији, надам се да ћете бити задовољни.
Ти си био одличан. Без грешке. Забрљао је Тешић, а донекле и дама.
Одговори
#5

У ком то документу (писму) Васић пита Дражу зашто четници своје непријатеље убијају ножем, како рече професорка?
Зна ли неко за то?
У емисији говори о томе на 13:10
Одговори
#6

(25-05-2015, 09:22 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ево и овде:
http://www.rts.rs/page/tv/ci/story/17/%D...D0%BC.html
Имао сам част да учествујем у емисији, надам се да ћете бити задовољни.

Браво,даће Бог ускоро вишесатна емисија на РТС 1!!!

Нека нам школа буде са вером, политика са поштењем, војска са родољубљем, држава са Божјим благословом. Нека се сваки врати Богу и себи; нека нико не буде ван Бога и ван себе, да га не би поклопила језива тама туђинска, са лепим именом и шареном одећом.
Одговори
#7

Добра емисија. Милославе, поменули сте да је британски фаворит за Дражиног наследника био Ђуришић. Колико се сећам био је и Стеван Мољевић. Мислим да има код Х. Вилијамс. Ово је интересантно зато што је Мољевић де факто био радикалнији по питању српства од Васића.

Иначе, одличан наступ Милославе.

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори
#8

(25-05-2015, 09:39 PM)Сипуљац Пише:  У ком то документу (писму) Васић пита Дражу зашто четници своје непријатеље убијају ножем, како рече професорка?
Зна ли неко за то?
У емисији говори о томе на 13:10
Нисам чуо за то, вероватно је то од Грбе Миловановића.
Одговори
#9

Емисија је добра. Оваквих емисија што више, то је неопходно српском народу.
Одговори
#10

Милославе ,сасвим случајно сам одгледао емисију и могу рећи да је на мене оставила веома јак утисак,посебно због две чињенице које сам признајем први пут сада сазнао а то су:кумство Драгише и Крлеже и Драгишина писма Дражи која су пала у шаке ,,оца нације,, па те молим да напишеш нешто о томе или ако има већ написано да ме упутиш да прочитам.
Такође ме интересује и судбина РАВНОГОРСКЕ ИСТОРИЈЕ коју је написао Драгиша Васић из простог разлог што верујем да је негде сачуван бар један примерак те књиге, која у садашњим околностима може да се упореди као свети грал српке књижевности Шок Даће бог да се пронађе бар један примерак који је вероватно у нечијој кући, на тавану ,у комунистичкој архивиЉуткоВелики поздрав
Одговори
#11

Могу само поновити: Даће Бог...
Сигурно је то негде сачувано...
Одговори
#12

Емисија је потпуни промашај.
Не разумем зашто сада РТС форсира прича о Драгиши Васићу? Зато што је Дража рехабилитован пре десетак дана? То онда значи да пре тога нису смели или нису хтели да причају о Васићу? Па сада као имају нову популарну тему? Само да вас све подсетим да је књижевник Драгиша Васић "рехабилитован" још 1990. године. Касне равно 25 година.
Идемо даље. Зашто о Драгиши Васићу морају да говоре Гавриловић и Тешић? Можда због тога што су били или су и сада функционери Демократске странке? Да ли то значи да само деесовци имају монопол на причу о Васићу? Мени се чини да је Васићева одабрана дела први приредио Маринко Арсић Ивков. Књига је издата је 1990. године, у Београду, издавачи су КИЗ "Алтера" и КИЗ "Траг", предговор је написан у септембру 1989. Зашто нису позвали у емисију господина Ивкова? Зашто је он свих ових година маргинализован?
А што се тиче Самарџића, потпуно ми је бесмислено да он говори о причама Драгише Васића. Зар га нису позвали у емисију као доброг познаваоца четничког покрета и Другог светског рата? А не да препричава Васићеве приче. На шта то личи?
И на крају, али не и мање битно, каква је то небулозна прича да су Васић и Крлежа били кумови? Какви кумови? Васић је био православац, дочим је Крлежа био католик. Да ли то значи да је неко некога венчао у цркви, или је неко некоме крстио дете? Може ли неко објашњење, ако је уопште могуће ишта ту објаснити?

Боље грип него чип,
Боље гроб него роб!
Одговори
#13

Крајње разочаравајуће. Што је најневероватније, мислим да би оваква емисија пре 20 и кусур година била и боља и садржајнија. Рецимо да је говорио Михиз, а не Тешић.
Милослав и Мира за копље изнад осталих.
А закључак водитеља је врхунац катастрофе.
Одговори
#14

(04-06-2015, 01:45 PM)Бенито Пише:  Крајње разочаравајуће. Што је најневероватније, мислим да би оваква емисија пре 20 и кусур година била и боља и садржајнија. Рецимо да је говорио Михиз, а не Тешић.
Милослав и Мира за копље изнад осталих.
А закључак водитеља је врхунац катастрофе.

Зашто Михиз? Мислиш да је чуо неку интересантну причу од Ратка Дражевића?

Боље грип него чип,
Боље гроб него роб!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним