Погледи форум
Ko по Вама треба да Влада Србијом? - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Друштво (https://www.pogledi.rs/forum/forum-5.html)
+--- Форум: Политика (https://www.pogledi.rs/forum/forum-6.html)
+--- Тема: Ko по Вама треба да Влада Србијом? (/thread-4863.html)

Ko по Вама треба да Влада Србијом? - Mekenzi - 11-07-2022

Занима ме мишљење драгих чланова форума

Ко треба да Влада Србијом?

Сви смо МИ против "власти" али занима ме ко би по вама био најбоље и најквалитетније решење да дође на власт у Србији.

Да ли су то Карађорђевићи, особе из садашњег политичког живота, црквени достојници, официри, доктори, професори, инжењери, ....

Шта Ви кажете које је најбоље уређење за Србију и ко би требао да Влада и зашто?

RE: Ko по Вама треба да Влада Србијом? - Monarhist - 11-07-2022

(11-07-2022, 11:35 AM)Mekenzi Пише:  Занима ме мишљење драгих чланова форума

Сви смо МИ против "власти" али занима ме ко би по вама био најбоље и најквалитетније решење да дође на власт у Србији.

Да ли су то Карађорђевићи, особе из садашњег политичког живота, црквени достојници, официри, доктори, професори, инжењери, ....

Шта Ви кажете које је најбоље уређење за Србију и ко би требао да Влада и зашто?

Из моје перспективе, ослобођеном Србијом треба да влада Краљ из династије Карађорђевића. Такође, Србија би морала створити тј. обновити аристократију/племтсво, на онај начин као из 19. века. Такође, официри ће бити изузетно поштовани, и имати најмање онакав статус какав су имали за време Краљевине Југославије. Исто важи и за академски, дипломатски кор, и пољопривреднике. Из тих редова ће се стварати ново племство.

RE: Ko по Вама треба да Влада Србијом? - Митић - 11-07-2022

Требало би прво да видимо какво ће бити државно уређење. То би требало дефинитивно пресећи, да се види да ли се враћамо на монархију.

А онда да се развија грађанско-национални слој друштва. То је кичма средње класе.

Можда би требало проучити модел Шведске или неке друге скандинавске земље, па да и ми покушамо да применимо тај модел у нашој земљи.

RE: Ko по Вама треба да Влада Србијом? - Monarhist - 12-07-2022

(11-07-2022, 10:38 PM)Mitic Пише:  Требало би прво да видимо какво ће бити државно уређење. То би требало дефинитивно пресећи, да се види да ли се враћамо на монархију.

А онда да се развија грађанско-национални слој друштва. То је кичма средње класе.

Можда би требало проучити модел Шведске или неке друге скандинавске земље, па да и ми покушамо да применимо тај модел у нашој земљи.

Ево ја живим у Шведској, нисмо ми за то из моје перспективе. Има добрих ствари, али ипак је другачији менталитет.

RE: Ko по Вама треба да Влада Србијом? - Митић - 12-07-2022

Да, те добре ствари бисмо могли да ископирамо. Рецимо, добре ствари везане за неки економски модел.

А могли смо од њих да копирамо и медицински модел кад је у питању ова пандемија.

RE: Ko по Вама треба да Влада Србијом? - Ђорђе Ивковић - 12-07-2022

(11-07-2022, 08:23 PM)Monarhist Пише:  

Из моје перспективе, ослобођеном Србијом треба да влада Краљ из династије Карађорђевића. Такође, Србија би морала створити тј. обновити аристократију/племтсво, на онај начин као из 19. века. Такође, официри ће бити изузетно поштовани, и имати најмање онакав статус какав су имали за време Краљевине Југославије. Исто важи и за академски, дипломатски кор, и пољопривреднике. Из тих редова ће се стварати ново племство.

Краљ, племство, официри од интегритета (дакле из четничких и "солунашких" фамилија)... исто за академски и дипломатски кор... Е па, ти се залажеш да Србијом владају Србијанци. То, братац, неће да може.

RE: Ko по Вама треба да Влада Србијом? - Шумадинац - 12-07-2022

Слажем се са Нимбусовом констатацијом.

(12-07-2022, 11:33 AM)Mitic Пише:  Да, те добре ствари бисмо могли да ископирамо. Рецимо, добре ствари везане за неки економски модел.

А могли смо од њих да копирамо и медицински модел кад је у питању ова пандемија.

Слажем се. Доста можемо од њих да прекопирамо и што се тиче пољопривреде, овде је сваки центиметар земље максимално искориштен. Естетски лепше изгледа.

(12-07-2022, 01:17 PM)Ђорђе Ивковић Пише:  
(11-07-2022, 08:23 PM)Monarhist Пише:  

Краљ, племство, официри од интегритета (дакле из четничких и "солунашких" фамилија)... исто за академски и дипломатски кор... 
Уф, из моје перспективе, најзадртије послератне комуњаре су баш из четничких фамилија, четнички синови који су се ушлифовали, пронашли свој "модус вивенди"...
Мада требало би то гледати, слажем се.
А кад се, ако Бог да, уједине све српске земље, треба очекивати да се у политички, јавни, академски живот итд. укључе људи са свих страна Отаџбине.

RE: Ko по Вама треба да Влада Србијом? - Шумадинац - 12-07-2022

(12-07-2022, 10:49 AM)Monarhist Пише:  
(11-07-2022, 10:38 PM)Mitic Пише:  Требало би прво да видимо какво ће бити државно уређење. То би требало дефинитивно пресећи, да се види да ли се враћамо на монархију.

Ево ја живим у Шведској, нисмо ми за то из моје перспективе. Има добрих ствари, али ипак је другачији менталитет.

Вама ван Србије ће бити свеједно ко год буде владао у Србији и које год уређење било.

(12-07-2022, 03:01 PM)Шумадинац Пише:  
(12-07-2022, 10:49 AM)Monarhist Пише:  

Вама ван Србије ће бити свеједно ко год буде владао у Србији и које год уређење било.

Мене занима ова ваша несрећна, осакаћена авнојевска републикица Србија (коју ви аминујете), јер нам је матица па нас боли душа кад је видимо са вама. 
Ал мене више занима Отаџбина Српска, коју није направио Тито у Јајцу већ наши очеви и ђедови својим мишицама. Није свеједно.  Баја