Погледи форум
Ескими и Срби, један пример - Облик за Штампу

+- Погледи форум (https://www.pogledi.rs/forum)
+-- Форум: Друштво (https://www.pogledi.rs/forum/forum-5.html)
+--- Форум: Политика (https://www.pogledi.rs/forum/forum-6.html)
+--- Тема: Ескими и Срби, један пример (/thread-5041.html)

Странице: 1 2 3 4 5 6


Ескими и Срби, један пример - Милослав Самарџић - 12-08-2023

За спас професије, Јован Мемедовић није питао мештане Старе Планине, на пример: “Да ли вам је важније да рибе имају краћи пут пливања, или да се пожените?” Сајмон Рив је, међутим, објавио обе стране приче о Ескимима
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
https://www.pogledi.rs/eskimi-i-srbi-jedan-primer-27891.html


RE: Ескими и Срби, један пример - Mekenzi - 12-08-2023

(12-08-2023, 09:17 PM)Милослав Самарџић Пише:  За спас професије, Јован Мемедовић није питао мештане Старе Планине, на пример: “Да ли вам је важније да рибе имају краћи пут пливања, или да се пожените?” Сајмон Рив је, међутим, објавио обе стране приче о Ескимима
ПИШЕ: Милослав САМАРЏИЋ
ЦЕЛИ ЧЛАНАК:
https://www.pogledi.rs/eskimi-i-srbi-jedan-primer-27891.html

Кукуу и леле...

Госн. Самарџићу држите се ви филмова и јутјуб канла и пишите књиге и романе под старе дане...

Ако не знате како изгледају десетине хидроцентрала и шта чине природи успењите се на Копаоник из правца Јошаничке Бање или пођите уз речице уз било које брдо изнад Јошаничке Бање и видећете еколошку катаклизму. Тотално. све реке и речице стављене у цеви. Направљена су од брзих, хладних речица акумулацоона језера. Борови се суше. Риба угинула пошто рибе нема, птице изумиру...


Што се тиче хидроцентрала, женидбе момака...Држите се Ви иисторије између 1941-1945 године. Ту доминирате.

Ниђе везе немају минихидроцентрале и женидбе.

Главни проблем лоше то јест катастрофалне демографске слике јесте што се у Србији фаворизује Београд и што је Београд данас држава у држави.

Да смо ми влас' ми би кренули у расељавање Београда...

Друго минихидироелектеане никог незапошљавају док ескимски нафтоводи по Канади или Сибиру итекако запошљавају јер то неко мора да одржава.

Минихидроелектране се саме одржавају и немају потребе нити з једним човеком. Ако избијњ осигурач дође елтричар и то поправи.

Монихидроелектране наносе огромну и немерљиву штету целом биодивиризитету а огромну добит само једном човеку, инвеститору.

Праве се вештачка акумулациона језера, биљке труле, живота у тој бари нема. Животиње и грабљивице немају чиме да се хране. Птице умиру. Грабљивице лисица, вук једу ту трјлу лешинуни разбољевају се и умиру.Температура ваздуха у шуми расте што довпди до трулежи.

Тако да, Надам се да радите пуном паром на филму Ђенерал и да глумци уче текстове...


RE: Ескими и Срби, један пример - Милослав Самарџић - 13-08-2023

Овде није суштина у рекама и ХЕ, већ у начину размишљања: шта је прече, људи или пастрмке и лептири?
А да се река уништи тако што се та иста вода вртаи у њу после 100 метара, не бива.
Иначе на Нијагари вода иде кроз цеви, па се враћа у реку. Смислио Никола Тесла.


RE: Ескими и Срби, један пример - Бенито - 13-08-2023

Све си у праву, Милославе. 
Али, ово овде је карикатура, како држава, тако и та мини-хидроцентрала. Уопште није била поента изградити ту централу, него узети новац из субвенције и прикачити се на систем ЕПС и узимати новац за наводно произведену струју на "зеленој основи". И то да уради кум председника државе. На једно 200 река у Србији.
Србија је остатак Брозове јебачине. И док се то питање не реши, нема нама помоз Бог. Експеримент држава.


RE: Ескими и Срби, један пример - Mekenzi - 13-08-2023

(13-08-2023, 10:01 AM)Милослав Самарџић Пише:  Овде није суштина у рекама и ХЕ, већ у начину размишљања: шта је прече, људи или пастрмке и лептири?
А да се река уништи тако што се та иста вода вртаи у њу после 100 метара, не бива.
Иначе на Нијагари вода иде кроз цеви, па се враћа у реку. Смислио Никола Тесла.


Госн Самарџићу добар сте историчар даље да не кваримо. Немојте ићи у теме које баш не познајете.Прво не можете поредити Нијагарине водопаде и речицу Самоковку изнад Јошаничке Бање.Не можете поредити Канаду и Србију.Канада је непрегледна ненасељена територија исто као Сибир.Србија је мала и није за еколошко разарање минихидроелектранама, рудницима и осталим.Шта мислите зашто богата Швајцарска нема минихидроелектране и руднике Литијума?.Што се тиче пастрмке и лептира без та два нема ни биљног,  ни животињског нити људског света.Ако долазите у Јошаничку Бању специјалитет је Пастрмка из Јошанице.Зашто ?Речице када су Срби терали овце у Бачије у планину, појили су овце на рекама.Него, шта мислите од куда су четници од 1941 до 1945 док су се крили у шумама подно Копаоника, пили воду док су се крили од Немаца??Знате одакле, из планинских речица. Само се примакнеш или примакнеш чутуру и напојиш се воде. Чисте, хладне, планинске.Тамо су људи испод стене у Јошаничкој Бањи хватали пастрмку голим рукама.Од речице Самоковке до реке Јошанице која пролази кроз бању била је пуна живог света, риба, гмизаваца итд.Када су ставили 36 а мислим да је сада и 50 минихидроцентрала. Знате ли колики је биљни свет у акумулационим језерима 0%Шта мислите да ли данас можете да ставите чутуру у акумулациони језеро и попијете воде ?Не може.
Зашто?Зато што је ЗАТРОВАНА ЈЕР ШТА? ПРОЛАЗИ КРОЗ ЦЕВИ.
Шта се десило са рекама на "вратима Копаоника" које су прве пострадале од стране инвеститора. 50 минихидроелектрана је стављено у Јошаничкој Бањи ?Да ли се смањио број нежења ? Није.Да ли се смањио број одлазака? Није.Да ли је и један једини инвеститор уплатио један динар за Бању ? Није.Да ли се побољшао економски статус становника бање после 20 година од прве мхе? Није.Шта су бањани добили једино ? Буку.Какву буку?Огромну преко 100 дб  из минихидроелектрана. Које буче 24ч.Да ли је уништен рибљи фонд? Јесте. Пастрмке нема више,  нити рибица нема више ни жаба, ни гмизаваца. А Пастрмка је била симбол Јошаничке Бање.Да ли је уништен птичији фонд ? Фонд заштићених птица грабљивица на Копаонику се смањио за 70% од када су стављене свих 50 МХЕ.Да ли је уништен биљни фонд ? Јесте. Због прављења и павлења акумулационих језера дошло је до повећања влажности температуре ваздуха као и до повећања влажности и температуре земље. То је за последицу имало уништење и сушење 90% јела, оморика и борова у околини акумулационих језера. Такође јеле, оморике и борови су  као  награду од мхе и  инвеститора  добили нове неизлечиве болести.Такође, подно Копаоника је уништено више стотина хиљада хектара шуме и нетакнуте природе. Сваки инвеститор је крчио шуму тешком механизацијом да би багере, камионе, дизалице, спустио до реке и ставио у цев.Знате ли Ви , јесте ли свесни која је  еколошка катастрофа изведена на територије Јошаничке Бање општина Рашка.

Ако нисте свесни еколошког уништења од стране "инвеститора" отиђите у Јошаничку Бању, седите у  ресторан и мало попричајте са мешта нима о "благодетима" минихидроелектрана и доброчинству "инвеститора".Само савет никако не спомињите канадске ескиме, нијагарине водопаде, јер тамо су "љуте четниче главе"  а баш и неволе ескиме и пингвине...Ако пак желите да нам се придружите у одбрани река Копаоника клик на линк....https://www.facebook.com/groups/364586144191326/?locale=en_GB


RE: Ескими и Срби, један пример - Милослав Самарџић - 13-08-2023

Ово што пише поручник за корпупцију, то је ОК.
Да је овај списак мани хидроцентрачла предуг, и то делује логично.
Али у целини то што пишеш и ова ФБ група више делују као да је утицај зелених, него да је реално.
Јел можеш овде да поставиш један чланак са изворима, релевантан, да на Копаонику уопште има 50 ХЕ, и друго да све производе толико штете а мало струје и економског ефекта?


RE: Ескими и Срби, један пример - Mekenzi - 13-08-2023

(13-08-2023, 01:10 PM)Милослав Самарџић Пише:  Ово што пише поручник за корпупцију, то је ОК.
Да је овај списак мани хидроцентрачла предуг, и то делује логично.
Али у целини то што пишеш и ова ФБ група више делују као да је утицај зелених, него да је реално.
Јел можеш овде да поставиш један чланак са изворима, релевантан, да на Копаонику уопште има 50 ХЕ, и друго да све производе толико штете а мало струје и економског ефекта?
Госн Самарџићу, Ми што пишемо имамо све доказе јер смо укључени одбрану планинских река Копаоника.

Не знамо за канадске Ескиме и Пингвине које нам сервирате али знамо да у овом тренутку пуним капацитетом раде 36 мхе на Копаонику а 14 се гради.


Копаоник и Јошаничка Бања су први пали јер нико није стао у одбрану. Када је настала катаклизма горе, и еколошка кстастрофа тада је кренула борба против Мхе..


Пре него што кренемо са доказима, немојте обрисати ово као што сте обрисали Вашу први пост у оној теми Двери осмехом до победе, па када сте видели да нема ништа од Бошка и да сте погрешили Ви обрисали.

Ако пишете о Ескимима и Пингвинима

Ми тражимо доказе конкретно о Ескимима, тачне податке, које инвеститор ескимскиг нафтовода, екомски план и програм, колико иде Ескима од добити, да ли су Ескими деоничари у компанији која одржава нафтовод, Да ли су Ескими дали у ренту своју земљу или продали компанији где иде нафтовод, колико је дугачак, која ескимска села сече,која врсте нафте иде, да ли иде сирова или прерађена итд..

Конкретније госн.Самарџићу будите, дајте конкретне доказе?

Овај пост ми делује ко да је писао СНС. Како су се негде у свету неки ХУ народ обогатио од инвеститора и белосветских еколошких разарача а ето ми Срби глупи, необразовани, комплетни идиоти не знамо да правимо паре и да се богатимо...

Мора да је легла нека донацина за филм чим браните режим. (сумњамо)


Овим доказима ћу завршити.

А ви ако неверујете мени отиђите до Јошаничке Бање и реците мештанима како су се канадски ескими од лова на пкнгвине прешалтали на нафтовод и како их инвеститори додуше канадски а не ко овде снс кумови који пијани и под наркотицима праве саобраћајне несреће у скупим мекларенима и где имају мхе по Копаонику извуку годишње милионе долара док канадски инвеститори обасипају ескиме парама што раде на нафтоводу.Докази:

Из 2018 године, пре 5 година пуштено је тада у рад 14 мхе

линк:

https://kosovotwopointzero.com/sr/serbia-struggle-for-rivers-and-survival/

Цитат:
 
Цитат:Nacionalnom parku Kopaonik, na ušću  Samokovke u Jošanicu, voda nestaje. Na oko 35 km vodotoka, danas ima 14 malih hidroelektrana, koje povlače najveći deo vode u cevi kako bi se proizvela struju.

[font=DWTheAntiquaB, serif]Jošanica u jednoj cevi, profit investitoru iz SNS[/font]

линк:

https://www.google.com/amp/s/amp.dw.com/sr/jo%25C5%25A1anica-u-jednoj-cevi-profit-investitoru-iz-
sns/a-49660668

Цитат:


Цитат:[font=NotoSans, sans-serif]Na obroncima Kopaonika beše reka Jošanica. Tu je sada gomila kamenja i raskopane obale. Od bistre vode ostalo je tek nešto tekućine što se probija kroz kamenje. Tako izgledaju posledice malih hidroelektrana.[/font]

[font=NotoSans, sans-serif][font=NotoSans, sans-serif]To je slika i prilika pošasti zvane mini-hidroelektrane“, kažu meštani Jošaničke Banje. Na obali reke gde je već izgrađen vodozahvat dočekuju aktiviste iz cele Srbije. Pričaju da je duž celog toka Jošanice niklo 15 takvih malih hidroelektrana (MHE).
[/font]
[/font]

[font=NotoSans, sans-serif]„Ne morate da budete ni stručni, ni preterano obrazovani da shvatite da ovo nije normalno“, kaže za DW Jelena Drmanac iz Jošaničke Banje. Ona se već šest godina bori protiv izgradnje. „Opasnost presušivanja izvora i gubitka pijaćih voda mene dovodi u strašnu situaciju da razmišljam o tome da li će moja deca moći da piju vodu ili će morati da je kupuju.“[/font]

[font=NotoSans, sans-serif]Prvu MHE dobili su i u Brusu na Graševačkoj reci. I oni su naučili lekciju. Sada protestuju zajedno sa kopaoničkim aktivistima, jer još jednu MHE na svojoj reci, kažu, neće dopustiti.[/font]
[font=NotoSans, sans-serif][font=NotoSans, sans-serif]„Investitor je uništio rečno korito“, priča Dobrivoje Tatić iz sela Žiljci kod Brusa. „Posečeno je više od 500 stabala oraha, topole, vrbe što su sadili naši stari.
[/font]
[/font]

Линк:


http://www.nspm.rs/hronika/josanicka-banja-mestani-sela-kovaci-protestovali-protiv-gradnje-mini-hidroelektrane-na-planskoj-reci-milinko-lazovic-ne-idemo-odavde-dok-ih-ne-isteramo.htmlЦитат:


Цитат:Мештани села Ковачи код Јошаничке Бање, траже да се хитно заустави градња мини хидроелектране на Планској реци. Зато су данас организовали протест на месту градње. У истом тренутку одржан је и контра протест инвеститора са својим присталицама.


Država je prošle godine dala oko 30 miliona evra za struju iz malih hidroelektrana. Ponovo je naviše isplaćeno EPS-u i firmama povezanim sa Nikolom Petrovićem, piše CINS.

Deset malih hidroelektrana koje se povezuju sa Nikolom Petrovićem, kumom Aleksandra Vučića, tokom prošle godine prodale su državi struju za oko 2,9 miliona evra, piše CINS.Пазите ово госн.СамарџићуЦитат:Od ostalih MHE koje se dovode u vezu sa Petrovićem, najviše je prihodovala MHE Županj sa reke Jošanice, kojoj je isplaćeno skoro 423 hiljade evra.

Ево мало видеа

RE: Ескими и Срби, један пример - Милослав Самарџић - 13-08-2023

Што се тиче чланка о Дверима, линк није радио од када је осавремењен сајт.
Сада сам чланак прекопирао директно на форум, тамо где је био линк, на почетку.

Што се тиче овога што пишеш и ових линкова, има превише придева и атрибута а премало података. Можеш ли кратко и јасно објаснити како вода нестаје проласком кроз ХЕ? У другој опцији, како се затрује?

Ви сте против ХЕ, не само малих, већ и великих (Лим), а уједно тражите да се гасе ТЕ и наравно нуклеарке, против отварања каменолома, против градње ако мора да се посече неко дрво, против отварања рудника (осим ако то не ради ''брат Си''), итд.


RE: Ескими и Срби, један пример - Mekenzi - 13-08-2023

Сада ћу Вам госн Самарџићу објаснити целу ситуацију...

Али да би Вам објаснио морамо се вратити назад у историју Јошаничке Бање тачније Турско доба па до 1945 од 1945-те иде најзанимљивији део.

Зато пажљиво читајте, и разумећете поенту мхе.

Када су Турци освајали ова подручја, они су стигли и до Јошаничке Бање.

Да се разумемо Јошаничка  Бања је село у садашњој општини Рашка, зову је Врата Копаоника, Зелена Врата Копаоника, Ваздушна Бања итд..

Када су Турци освајали ова подручја, они су стигли и до Јошаничке Бање. У Јошаничкој Бањи извире термална вода од 89 степени целзијуса. Јодована.

Доласком турака у то подручје када су победили у Косовоској бици они су у центру Јошаничке Бање направили турско купатило и дан данас стоји.

Јошаничка Бања је дала много српских живота у ратовима поготово повлачењем преко Албаније.
У околини Јошаничке Бање је рођена хероина и највећа Српкиња ХХ века Милунка Савић

У Јошаничкој Бањи је рођен Патријарх Герман.

У Јошаничкој Бањи су се четничка копаоничка дивизија држала до самог краја.

Јошаничка Бања је била за ЈвуО и четнике. тек крајем 1945-те комунисти су ушли у Бању и побили бар 50% мушког становништва. СРПСКОГ.

Комунисти су мрзели екстремно три врсте српских традиционалних региона то су Далмација, Херцеговина и Косовска са Рашком области.

Колико су мрзели Рашку област да су Лепосавић и север садашњег Косова припојили Косову и Метохији а они су увек били у саставу Србије.

Мржња Комуниста од 1945-те према тој области Биљановац, Баљевац,Јошаничка Бања је била неописива, што видимо да и данас траје.

Зато што је тај регион био прочетнички, Комунисти цео тај регион девастирали и ставили га да буде најсиромашнији регион. Буквално као нека забит,  док је комунистичка београдска багра максимално и улагала милионе девиза и зидала хотелске комплексе на врху Копаоника.

Када се прође Краљево долином Јоргована па до изласка из Бање ка Копаонику се сматрало заосталим, затуцаним, сиромашниом, бедним, јадним и никаквим делом Србије. Комунисти су организовано до 80-их година помагали исељавања Срба из тог региона. Комунисти су обећавали Србима да ће у Војводини тачније у Вршцу добити велике швапске куће ако се иселе из тих крајева.
Стотине српских породица из тих крајева живи у Вршца а пореклом су из те области.

Зашто је комунистима било битно да затру и сатру српски народ са Косова преко града Рашке, па на вамо према Краљево.

Главни разлог је што је на том делу настала СРПСКА ДРЖАВА И ШТО ЈЕ ТУ ПРЕСТОНИЦА СРБИЈЕ ГРАД РАШКА.

Комунисти нису могли да смсиле било шта што је имало додира са Старом Србијом.
Због тога у тај регион није ништа улагано.


Сад нешто о Јошаничкој Бањи.

Да ли мислите да би у некој скандинавсој земљи било могуће у Националном Парку, У термалној бањи, са чистим ваздухом, брзим речицама, пастрмком градити Мини хидроелектране или би ту ницали спа центри, хотели, мотели, купалишта, базени, спортски терени?

Јошаничка Бања има све атрибуте да буде мотор ове државе у туризму. У ствари не ове комунистичке творевине, него праве српске државе

Јошаничка Бања се налази на врхунској надморској висини, у котлини брда Националног парка Копаоника, са термалним изворима и са речицима из које си голим устима могао да пијеш данас више НЕ. Комунисти инвеститори загадили, оградили, осушили, али то касније.

Уместо да Јошаничка Бања као име што јој каже развија бањски туризам гради хотелске комплексе итд због сујете комуниста та Бања се и дан данас девастира.

Да се у Јошаничкој Бањи развија еколошки туризам, са спа центрима са термалним водама које иду у реку... Јошаничка Бања би за пет година дуплирала своју популацију. Млади би се запослили. Нежења неби било. Када би ђевојке из Београда виделе оне кршне горштаке четничке крви од 1.90 па до два метра висине. Остала би у Бањи да живи.

Школа у Јошаничкој Бањи је направљена за време краљевине, комунисти су је реновирали. Јако лепа школа. Данас има једва десетак ђака. Туга и жалост.

Сада о мини хидроелектранама ?

Комунистима ништа није свето, они Србију и Србе не воле. Воле Београд. Београд им је мека.

Пошто и данас влада црвени несој, и злочиници они су само наставили са убијањем тамо ђесу њихови ђедови стали.


Мржња комуниста према Србима је патолошко наследна и спада у тешке психијатријске дијагнозе.


Подно Копаоника извире гомила малих речица. Планинских. Брзих.


Те речице су јако битне из простог разлога јер су јако мале, а одатле се напаја цео екосистем подно Копаоника.

Од човека, стоке поготово оваца, до дивљачи, преко птица грабљивца.

Рибљи фонд тих река је јако богат. Пастрмка је главна, али и други свет живи у тим речицима.


Данашњи комунисти и злочинци од инвеститора, србомрсци су направили 36 мхе и имају дозволе за 14 мхе у Националном парку Копаоник.


Све планинске речице у Националном Парку Копаоник а поготово су "силовали"  и "иживљавали" на речици Самоковка и њу су комплет целу ставили у цев. Шта смо добили Еколошку катастрофу. Огромних несагледивих размера и последица.


Мини хидроелектране држе корумпирани криминалци, кумови, остали босови. Никола Петровић кум од председника зарађује милионе евра од мини хидроелектрана изнад Јошаничке Бање у Националном Парку Копаоник.

Знате какве користи од тога има Јошаничка Бања? Никакве.

Знате ли колико је уложио у  Јошаничку Бању? нити један једини динар. Није им бре оно једино једно игралиште и спортских терен код школе није хтео да среди.

Сиромаштво у Јошаничкој Бањи и околини је велико. Највеће. туга и жалост.

Ви спомињете Ескиме, не знам никада нисам видео ескиме нити њихов нафтовод али сам видео својим очима, свој народ са сузним очима, који причају о еколошком тоталном уништењу Копаоника..


Па пре него што причате о Ескимима, Мемедовићу који згрће пар милиона евра годишње од своје продукције, отиђите до Јошаничке Бање потражите докторку Драминац, фина жена да Вас одведе 500 метара од центра Бање па да видите лепоту мини хидроелектрана, да видите како дивно изгледа празно корито речице, да видите пообарана стабла јела  и оморике.

Верујте ми  одушевићете се. 

А од прихода инвеститора  Бања је процветала хотели на све стране, људи срећни, кад виде власника мхе грле га љубе, целивају му руку, уздижу га у свеца, моле га да изгради још 100 миини хидроцентрала то је толико дирљив сусрет између мештана и инвеститора и власника мхе,  да су су бањани у знак захвалности инвеститору што су оживели процват дигли динамитом  "случајно" једну минихидроелектрану поред пута... Тужан


RE: Ескими и Срби, један пример - Милослав Самарџић - 15-08-2023

Хајде онда обавести Национални парк Копаоник да више не постоји Самоковска река, јер они и даље организују пешачке туре поред ње:
https://npkopaonik.rs/pesacke-ture/kanjon-samokovske-reke/
И реци људима да више не постављају видеа на којима се види река. Ево видеа од пре три месеца:
Турци наравно нису могли да дођу у Јшаничку бању после 1389, могли су најраније 1444.
Копаоничка четничка дивизија није постојала, нису комунисти побили пола мушког становништа Јошаничке бање, итд.
Фрљаш се са подацима, а придева и атрибута имаш на кило.


RE: Ескими и Срби, један пример - Mekenzi - 15-08-2023

(15-08-2023, 01:43 PM)Милослав Самарџић Пише:  Хајде онда обавести Национални парк Копаоник да више не постоји Самоковска река, јер они и даље организују пешачке туре поред ње:
https://npkopaonik.rs/pesacke-ture/kanjon-samokovske-reke/
И реци људима да више не постављају видеа на којима се види река. Ево видеа од пре три месеца:
Турци наравно нису могли да дођу у Јшаничку бању после 1389, могли су најраније 1444.
Копаоничка четничка дивизија није постојала, нису комунисти побили пола мушког становништа Јошаничке бање, итд.
Фрљаш се са подацима, а придева и атрибута имаш на кило.Неамо појма. Несмо се школовали и не познаемо Бању нити стрељне рођаке који су наши преци видели очима када су их комунисти одводили. Нисмо ни "мртву" и "силовану" Самоковку својим очима видели нити силне мхе које мештани Јошаничке Бање просто обожавају њихов хук од 100дб а инвеститора дочекују са лебу и сољу и моле га до подигне још 100 мхе колико су оне дивне и колко су мештани копаоничких села просто одушевљени.


Него да се манемо Копаоника, ми пишемо небулозе, опростите..

Него Вас као стручно лице и по дефолту дипломираног економисту да приупитамо нешто озбиљно, ми се несмо школовали, неписмени смо, потписујемо се палцом и фрљамо се подацима и "атрибутима на кило".

Да Вас питамо нешто


Спомињали сте Ескиме..

Пошто сте Ви озбиљан економиста, новинар, историчар, сценариста и баратате искључиво  бројевима а статистику и економију држите у малом прсту, као што је просечна варјанса, атрибуција, скупови, %

Па нас занимају конкретни економски, социјални, привредни токови и  параметри у вези Ескимског нафтода, ред је да обеладоните чињенице.

Ево пар простих и лаких питања:

1.Да ли су Ескими дали земљу у закуп или су продали нафтној компанији?

2. Колико ескимских села "сече" нафтовод?

3. Колико ескима живи у том реону?

4. Колики је БДП те савезне државе у Канади?

5. Која компанија је изградила нафтовод кроз ескимска села?

6. Колико је уложено средстава у тај нафтовод?

7. Колико хектара шуме је посечено да би прошао нафтовод?

8. Које територије повезује ескимски нафтовод?

9. Шта је нафтна компанија изградила за ескимску заједницу?

10. Да ли је нафтна компанија у дилу са властима?

11. Који је главни приход ескима био пре нафтовода?.

12. Да ли су се ескими бунили против изградње нафтовода?.

13. Колико је ескима живело пре а колико после изградње нафтовода?.

14. Који је главни економски бенефит Ескима од нафтовода?


Ово су озбиљна питања па очекујемо конретне доказе.

Ми смо доказе о штетности мхе изнели имамо их још на кило како ви велите, не могу да се поделе овде лепо па да видите,  конкретно..

Него дајте и Ви конкретне доказе, статистичке податке, дијаграме, економску оправданост нафтовода кроз ескимска села?

Испашће да су кафанске приче о Ескимима из Крагујевца паметнији него Срби и мештани у Јошаничкој Бањи...

Нешто нас мучи..

А  то је годн. Самарџићу да ми у ваздуху осећамо да имате неки економски дил са СНС-ом и овом влашћу или је неки инвеститор Минихидроелектрана уплатио добру цифру за филм..


Неко ко воли и брани Минихидроелектране не ради то за џаба сигурно, а нити критикујете режим Александра Вучића.


RE: Ескими и Срби, један пример - Милослав Самарџић - 15-08-2023

Полако. Написао си:
"поготово су "силовали"  и "иживљавали" на речици Самоковка и њу су комплет целу ставили у цев".
Је ли то тачно или не?


RE: Ескими и Срби, један пример - Mekenzi - 15-08-2023

Делимично тачно. Онај део који су "оставили" су притоке и није речица више, него поток. Бара.

Него,  чини ми се да је мало мхе на овом потоку.

Шта Ваш економски прорачун. Ваљали ставити још у цеви. јбг не може да се приђе.

Ево прецизних података, тачних.

[Слика: Screenshot-20230815-201947-534.png]

 
Него реците Ви мени шта кажу "ескими" јесу Вам уплатили донацију за филм...

Немојте госн Самарџићу да подржавате ново  богате ескиме при власти а они нису помогли национални и историјски филм.

Срамота би било да крагујевачки или београдски "ескими" не подрже пројекат.

Угледајте се на Мемедовића како лепо зарађује од продукције и спонзора и од ескима и горштака...

Подршка Ескимима.


RE: Ескими и Срби, један пример - Милослав Самарџић - 15-08-2023

У оном чланку ХЕ су само пример за опис деловања зелених у Србији.
Има маного неистина, нетачних података, уз ужасну буку.
То што си прво рекао да је цела река у цевима, па после пола реке... Ово сад ново прекопирао си од неког исто као и оно прво. Смео бих да се кладим да ни то ново није тачно, познајући терен тамо. Стрмо је, пад је велики, па нема потребе за толиким цевима, и друго, неприступачно је за копање. А треће, како је могуће да нестане река, то јест вода, приликом проласка кроз ХЕ? Јел уопште знаш тачне податке?
Ништа ми се не свиђа тај ваш покрет, јер личи на тоталитарну идеологију (из које је и потекао - од маоиста).