Оцена Теме:
  • 5 Гласов(а) - 3.2 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

РУСИ И СРБИ БРАЋА ЗАУВЕК

(03-12-2018, 07:09 PM)ЛукаЛоко Пише:  Пре неколико дана у страницама о култури престижног (...) италијанског листа Кориере дела Сера појавио је један чланак о Солжењицину и Русији.
http://lettura.corriere.it/lanima-dellorso-russo/
Аутор не напада директно Солжењицина а указује на то да онај ко се на Западу сматра без сумње диктатор – Путин – користи мисао великог руског писца за поткрепљење своје политике.
У суштини аутор чланка тврди да Русија (као и Солжењицин) одбије да прихвата вредности илуминизма, и тако одбије западну цивилизацију.
Цитира једно писмо које је Солжењицин упутио 1973. године властима у Кремљу, којим је тражио да Совјети одбаце марксистичку идеологију...
„не за то да се отворе врата либерализму, него како би поново открили мисао славофила из 19-ог века, који су тврдили да не сме слепо имитирати западну цивилизацију , зато што један гигант као Русија, са својим безбројим духовним врлинама и народним традицијама, могла је заиста следити свој посебан пут“.
Очито је да такву потврду западни интелектуалци сматрају увредом и објавом рата.
То покаже још једном како негативан став Запада према Русији није мотивисан само од Путинове политике, нити се Запад супротстављао Совјетској Русији само због комунизма, него да то потиче, како пише и швајцарски публициста Ги Метан, издалека и од дубоких корена.
Могу сведочити да мање-више исто мишљење западни интелектуалци су ширили о Србији почетком 90-их година.

Тачно. Интелктуалци на Западу хвла на сва уста бољшевичког крволокоа Л. Б. "Тротског" , дају Нобелову награду за мир Горбачову
зато што је (не)свесно растурио СССР, хвале пијандуру Бориса Јељцина што је увео "демокаратију" у Русију а плата је тада била мања него код нас за време санкција.
Путин је рекао: "На Западу воле када чују да је Русија запомаже, кука", тј. да богати постају још богатији а сиромашнији још сиромашнији, да цвета ( организовани) криминал...
Чим се Русија почела да се опоравља, враћа Православљу, одбија да продаје природне ресурсе и војну индустрију, "ишамарала" чењченске побуњенике и грузијску војску, па повратак Крима...почиње поново
Хладни рат.
Одговори

SUN: Novi britanski šef Glavnog stožera kaže kako je Moskva sada veća prijetnja od ISIS-a

Novi šef britanske vojske general Mark Carleton-Smith upozorava da je Rusija “nesporno” veća prijetnja za sigurnost Britanije i njezine saveznike nego islamističke ekstremističke skupine poput Al-Kaide i Islamske države.

Njegovi komentari su došli nakon povlačenja ISIS-a na Bliskom istoku, a mantra “zla Rusija” vraća se u srca i umove britanskih stratega i visokih vojnih dužnosnika.

Osim što Rusija predstavlja konvencionalnu vojnu prijetnju, on također vjeruje da Moskva želi iskoristiti zapadnu ranjivosti na području cyber interneta i svemira.

Moskva je pokazala da je “spremna koristiti vojnu snagu kako bi osigurala i proširila vlastite nacionalne interese” – rekao je general za britanski Telegraph.

U usporedbi s njima, čini se da su islamisti lakša glavobolja.

Carleton-Smith je govorio u javnosti nakon što je posjetio britanske vojnike koji su bili razmješteni u baltičkoj zemlji Estoniji, gdje je također raširena poznata ‘Ruska panika’.

General je dao neke naznake o tome zašto je takozvana “Ruska prijetnja” ponovno porasla. “Fizička manifestacija islamske prijetnje smanjila se s potpunim uništenjem zemljopisnog tzv. Kalifata” – rekao je, preporučujući da će se sada London i njegovi saveznici usredotočiti na Rusiju.

Carleton-Smith, koji je vodio 22. SAS pukovniju tijekom invazije na zapadu Afganistana i Iraka, iznio je ono što se smatra “konvencionalnim vojnim odgovorom” Moskvi – “kroz sposobnost i koherentnost NATO saveza”.

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je u subotu: “To je svjetonazor zemlje koja je istaknula svoje pravo na korištenje sile proizvoljno bez obzira na rezolucije Vijeća sigurnosti UN-a”.

Zapravo, neki bi tvrdili da su strahovi nad “zlim Rusima” važni za objašnjavanje ili opravdavanje povećanog državnog proračuna za obranu. To ne bi bio prvi put da je britanska vlada to učinila.

Inače, Velika Britanija je u svojoj povijesti izvršila invaziju na oko 90 posto svjetskih zemalja. Pametnom dosta.



http://www.novi-svjetski-poredak.com/201...od-isis-a/
Одговори

Viđe cara Putina kako se pozdravlja sa žvaljavi arapi...

https://informer.rs/vesti/svet/410356/fo...redsedniku

Ти неби имао појма, ако су иза тога повезани американци или ових вучићеви араби?

Е сад ти незнаш шта је позадина сва ова дешавање, верујем нији ни почело са новинар нити ће се завршити са њега.

Можда су му Руси рекли да неко жели да га уклоне, то бих објаснило зашто у споледни дана ставио безбедност на виша степена приправности!
Одговори

(01-12-2018, 02:18 PM)Mekenzi Пише:  Mi smo slučajno naleteli na ovaj video, nijesmo ni znali da je u pitanju informer..

Nego nami je manje važno ko je to objavio, nego nas brine drugarsko rukovanje sa žvaljavi arapi cara Putina, tuna neće da izađe na dobro...

(01-02-2017, 09:15 PM)Прст_у_ока_латиници Пише:  Глуп си за медал!

Потписујемо!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Боснић је осиромашио, превари се-уједе га гуја па се врати у продани NOVOSRB, ђе покушава да лансира бизнис са конопљом еда би се ишчупао, тако да не сме више да лаје против балавог шифтарина Вучића.....жалосно!

Паровић се поодавно продао балавом ка потоња курва! Шта'ш....


ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

.
И наша маленкост имађаше једног стрица који је преживео безразложно бомбардовање логора за официре Краљевине у Оснабрику!

Међутим!

На самом крају се говори да би лек против енглеске Русофобије и узгред последичне Србофобије, био зближавање са Енглезима преко Англиканске квази-цркве!

Да подсетимо, то је "црква" коју је смислио Краљ Хенри VIII на инат папи у Риму јербо му је забрањена четврта женидба! То је то!

Куку и леле!

Па у тој "цркви" су "свештеници" декларисани мужеложници и...жене! Није то више исто друштво које је својевремено испоштовало Светог Владику Николаја!

Шта'ш....

Ваистину србској наиви краја нема!


ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Да Русија није затражила седницу СБ УН о КиМ за вечерас у најбољем случају она би била затворена за јавност.
Одговори

‚‚Novinarka" : Da li RUS želi da vlada svetom; Putin: Naravno

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin je na pitanje novinarke "Volstrit džurnala" da li Rusija želi da vlada svetom, ironično odgovorio "naravno".

Izvor: Tanjug četvrtak, 20.12.2018. | 17:31

Novinarka WSJ je upitala Putina da na Zapadu mnogi vide Rusiju kao pretnju i čak misle da on kao predsednik Rusije želi da vlada svetom, pa je rekla da želi da zna da li je to zaista tako.

"Pa, naravno", sa osmehom je odgovorio Putin.

Znamo gde je centar koji pokušava da upravlja svetom, a on se ne nalazi u Moskvi, rekao je Putin na godišnjoj konferenciji.

"To je povezano sa vodećom ulogom SAD u svetskoj privredi i izdvajanjima za odbranu.

SAD troše više od 700 milijardi dolara na odbranu, a mi 46 milijardi. I vi mislite da je naš cilj da vladamo svetom", pitanjem je uzvratio Putin, prenosi Tass.

On je stav da Rusija želi da vlada svetom nazvao "klišeom koji je nametnulo zapadno društvo".

https://news.rambler.ru/politics/4146011...vit-mirom/
Одговори

.
Жао ме Чемерике ама људи једноставно немају доброг шахисту одкако је Боби Фишер отишао Богу на истину!

Они не знају, нити ће икад сазнати, како се померају та дрвца на шахматној табли света него се понашају као пацер-силеџија који зна само да поруши фигуре кад изгуби!

Амери су дакле мислили да ће Путин да реагује на њихове пионе у такозваној "украјини" тако што ће и он да помера своје пионе...тамо!

Међутим!

Цар Путин је изненада активирао два ловца и коња на супротном делу табле и...ПРЕТИ МАТОМ!

Руски Лабудови су прелетели 10,000 км. до Венецуеле носећи по 12 мисила са нуклеарним главама а за Чемерику им је потребан само један (и словима ЈЕДАН) и то у Јелоустонски парк испод кога је вулкан!

То што из Венецуеле може да се гађа и Вашингтон то и није тако битно! Битан је моћан троугао Венецуела, Гватемала, Куба....а све лепо објашњава овај амерички војни коментатор (са преводом за неке дискуте који све знају ама језике слабо), па каже:


ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

Шта мислиш ако цар Путин окрене па гађа Торонто и околину некако му ближе но Вашингтон....


Само ђе ћеш да убјежиш ако цар удари на Торонто и Канаду....

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(22-12-2018, 08:37 PM)Mekenzi Пише:  Шта мислиш ако цар Путин окрене па гађа Торонто и околину некако му ближе но Вашингтон....


Само ђе ћеш да убјежиш ако цар удари на Торонто и Канаду....

Ми смо више за капитулацију Чемерике, и да се Русија Цара Путина и пропадајућа Чемерика некако нагоде и, као какви-такви бели људи, да се супротставе надирућим пекинезима јербо ако до тога не дође има да вучемо богатим пекинезима рикше и једни и други!

Међутим!

Ако до нагодбе не дође и ако Цар буде приморан да Чемерику потопи, тешко нами ође а ви ћете се тамо провући кроз иглене уши!

Ође кажу стручњаци да ће бити километар пепела над остатком од остатака Северноамеричког подконтинента, па и у Канади неће бити боље, док ће и Кариби и део средње Америке тоже бити потопљени!

Ми смо накако проучавали са неким сапатницима ође, ловцима на крупну дивљач који имају јаку расну кучад, кол'ко би нам требало да са псећом запрегом санкама стигнемо до Аљаске и да оданде вичемо еда би нас Браћа чула с'оне стране и чунове са неквим Тувинцима, Бурјатима, Хакасима, Јакутима, Алтајцима, Чукчима, Евенкима, Корјацима, Ненцима, Хантима, Мансима и Јукагирима 'вамо по нас прате!

Слава Богу па су сви ови Народи под Царском Русијом и касније, сви претекли и преживели па се у Русији данас говори и пише на 128 живих језика док у Чемерици од Индијанаца ништа остало није!

Паметном доста и наук како се Англосаксонци опходе са малим народима, нарочито сад кад је Бата Доналд решио да пусти Курде низводу!

Да се разумемо, не бранимо ми Курде, далеко било....Курде су мазљемани-перигузи који су и нами доста зла нанели јербо су били плаћени џихадисти и код Фрања и код Измет-беговића!

Међутим!

Ово је само наук, ко има очеса да види и ушеса да чује, како Гњилежни Запад поштује своје "сааааааааааааааавезнике"!

Тако су исто предали и Србског Мученика Драгољуба и његове Четнике комуно-сатанистима на мучеништво и изгибеније!

Паметном доста а матори чива Кисинџер је право казао кад је рекао, па каже:

БИТИ НЕПРИЈАТЕЉ АМЕРИКЕ ЈЕ ОПАСНО, АМА БИТИ ПРИЈАТЕЉ АМЕРИКЕ ЈЕ-КОБНО!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори

(22-12-2018, 09:04 PM)ПРОСВЕТАР Пише:  
(22-12-2018, 08:37 PM)Mekenzi Пише:  Шта мислиш ако цар Путин окрене па гађа Торонто и околину некако му ближе но Вашингтон....


Само ђе ћеш да убјежиш ако цар удари на Торонто и Канаду....

Ми смо више за капитулацију Чемерике, и да се Русија Цара Путина и пропадајућа Чемерика некако нагоде и, као какви-такви бели људи, да се супротставе надирућим пекинезима јербо ако до тога не дође има да вучемо богатим пекинезима рикше и једни и други!

Међутим!

Ако до нагодбе не дође и ако Цар буде приморан да Чемерику потопи, тешко нами ође а ви ћете се тамо провући кроз иглене уши!

Ође кажу стручњаци да ће бити километар пепела над остатком од остатака Северноамеричког подконтинента, па и у Канади неће бити боље, док ће и Кариби и део средње Америке тоже бити потопљени!

Ми смо накако проучавали са неким сапатницима ође, ловцима на крупну дивљач који имају јаку расну кучад, кол'ко би нам требало да са псећом запрегом санкама стигнемо до Аљаске и да оданде вичемо еда би нас Браћа чула с'оне стране и чунове са неквим Тувинцима, Бурјатима, Хакасима, Јакутима, Алтајцима, Чукчима, Евенкима, Корјацима, Ненцима, Хантима, Мансима и Јукагирима 'вамо по нас прате!

Слава Богу па су сви ови Народи под Царском Русијом и касније, сви претекли и преживели па се у Русији данас говори и пише на 128 живих језика док у Чемерици од Индијанаца ништа остало није!

Паметном доста и наук како се Англосаксонци опходе са малим народима, нарочито сад кад је Бата Доналд решио да пусти Курде низводу!

Да се разумемо, не бранимо ми Курде, далеко било....Курде су мазљемани-перигузи који су и нами доста зла нанели јербо су били плаћени џихадисти и код Фрања и код Измет-беговића!

Међутим!

Ово је само наук, ко има очеса да види и ушеса да чује, како Гњилежни Запад поштује своје "сааааааааааааааавезнике"!

Тако су исто предали и Србског Мученика Драгољуба и његове Четнике комуно-сатанистима на мучеништво и изгибеније!

Паметном доста а матори чива Кисинџер је право казао кад је рекао, па каже:

БИТИ НЕПРИЈАТЕЉ АМЕРИКЕ ЈЕ ОПАСНО, АМА БИТИ ПРИЈАТЕЉ АМЕРИКЕ ЈЕ-КОБНО!

Ја мислим да кинески капитал надире а не Кинези.
Одговори

Ми предлажемо да се логистика хитно пребаци на границу су са Аљаском и туна да се узму расна кучад за крупну дивљач и са сапатницима направе бараке где ће се живети.

Цар Путин Само што није ударио. Трећи светски рат Само што није. Tреба се на време обезбедити и изаћи из Торонта, да се што брже и боље када дође судњи дан убјежи у Русију..

Времени њет.

Како радили Тако нам бoг помогао.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

(23-12-2018, 02:41 PM)Mekenzi Пише:  Ми предлажемо да се логистика хитно пребаци на границу су са Аљаском и туна да се узму расна кучад за крупну дивљач и са сапатницима направе бараке где ће се живети.

Цар Путин Само што није ударио. Трећи светски рат Само што није. Tреба се на време обезбедити и изаћи из Торонта, да се што брже и боље када дође судњи дан убјежи у Русију..

Времени њет.

Како радили Тако нам бoг помогао.

Тачно тако!

Да се и ми једном сложимо са Кизом и потпишемо његова писанија! Одма се види како писање АЗБУКОМ СРБСКОМ уместо хрватском АБЕЦЕЧЕДОМ благотворно утиче на чо'ека!

Међутим!

Ми смо више за капитулацију Чемерике, и да се Русија Цара Путина и пропадајућа Чемерика некако нагоде и, као какви-такви бели људи, да се супротставе надирућим пекинезима јербо ако до тога не дође има да вучемо богатим пекинезима рикше и једни и други!

Међутим!

Ако до нагодбе не дође и ако Цар буде приморан да Чемерику потопи, тешко нами ође а ви ћете се тамо провући кроз иглене уши!

Ође кажу стручњаци да ће бити километар пепела над остатком од остатака Северноамеричког подконтинента, па и у Канади неће бити боље, док ће и Кариби и део средње Америке тоже бити потопљени!

Ми смо накако проучавали са неким сапатницима ође, ловцима на крупну дивљач који имају јаку расну кучад, кол'ко би нам требало да са псећом запрегом санкама стигнемо до Аљаске и да оданде вичемо еда би нас Браћа чула с'оне стране и чунове са неквим Тувинцима, Бурјатима, Хакасима, Јакутима, Алтајцима, Чукчима, Евенкима, Корјацима, Ненцима, Хантима, Мансима и Јукагирима 'вамо по нас прате!

Слава Богу па су сви ови Народи под Царском Русијом и касније, сви претекли и преживели па се у Русији данас говори и пише на 128 живих језика док у Чемерици од Индијанаца ништа остало није!

Паметном доста а свим малим народима за поученије!

Ваистину!Ваистину!Ваистину!

ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
Одговори


Скочи на Форум:


Корисника прегледа ову тему: 3 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним