Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Антоније Ђурић (1929-2020)

У Чачку је преминуо књижевник Антоније Ђурић. Рођени Прибојац, Равногорац у души, припадник Белих орлова, робијаш за време титоизма.... Касније постао новинар, па написао "Солунци говоре", једну од најчитанијих и најобјављиваних књига на српском језику. После тога објавио више књига, између осталог и "Равногорци говоре"... Носилац више одликовања, домаћих и страних.
Имао сам част, као и већина форумаша, да га познајем и боравим у његовом дому, у који је ретко кога примао. Звао ме је када је изашла књига "Драгачево-Равна Гора"-Душана Мирковића, и рекао:"Хвала Богу, таман сам помислио да нема више Срба."
У последње време, болест је узела маха и све је мање знао о себи. Одлазак је дошао као одмор од ове црвене аждаје са којом се борио читавог живота.
Нека му Господ подари Царско насеље.
Бог душу да му прости.
Одговори

Слава му!
Одговори

Слава му! Био је велики човек и велики Србин.

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Слава му!
Први пут је дошао у "Погледе" 1991, са лулом а ла Дража.
Одговори

Слава му!
Представник оних Срба којих више нема. Тачније којих све мање има.
И хвала му за дела која је оставио иза себе.
Одговори

Одговори

Нека му је лака земља.
Слава му!
Одговори

Слава му.
Одговори

Антоније Ђурић је преминуо у суботу, 15. августа, а сахрањен је јуче на гробљу Доварје у Ужицу.
Било му је понуђено место у Алеји великана на Новом гробљу. И тада је показао величину, за разлику од неких:" Да лежим поред Бакочевића, Сачувај Боже."
Бог душу да му Прости.
Одговори

Ко је Бакочевић?
Одговори

(19-08-2020, 03:08 PM)ОРЈУНА Пише:  Ко је Бакочевић?
Е, тај... Кидање
Одговори

Бог да му душу прости.
Одговори

Слава му!

Иде Џиџа кроз планине
гони српске душманине,
издајице Русе, Немце,
крџалије љотићевце.
Одговори

Вечна слава !
Одговори