Оцена Теме:
  • 0 Гласов(а) - 0 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ове године на Равној Гори ?

Догодине на Равној Гори!

Ал под једним условом!

Oрганизатори Равне Горе морају већ сад затражити пријем:

Код Патријарха у Патријаршији

и 

на Белом двору код Карађорђевића.

Срамота толке Равне Горе без "кровне организације" а то је СПЦ и Карађорђевићи!

Без њих Равна Гора је нелегитимна. Филип Карађорђевић би требао да преда "рапорт" а Патријарх да благосиља и одржи Литургију.

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ти си таман за таман против Карађорђевића.
Одговори

(10-06-2024, 06:11 AM)пек. Пише:  Ти си таман за таман против Карађорђевића.

Паааа Јесмоо што би рек'о покојни просветар за Краља јесмо ), ал не за овог.

А богме нисмо ни за овог Патријарха.

Међутим!

Има нешто што се зове легитимитет и легалитет! Што ми поштујемо.

Обојица су на позицијама у којима се четници заклињу и спремни су положити животе. 

Тако да су они потребни Равној Гори како би коначно добила легитимитет и легалитет.

Међутим!

Ми се плашимо једнога! Горе је пучина!

Да цитирамо Његуша:

Цитат:Пучина је стока једна грдна, добре душе кад јој ребра пучу.

И горе мора радити ауторитет. Кад би Принц Филип попео горе и Патријарх дочела би их салва увреда, уз повике вређања. Зато тамо мора неко ко ће и шамарати првог ко крене да звижди Патријарху и Принцу када се коловођа из пучине ишамара да му ребра "пучуу" остали има да ућуте или да побегну под шатру!

П.С. Иначе за Принца Филипа би добро дошло да изиђе на планински ваздух.

По целу ноћ је иксу и у америчким спејсовима где толкује о биткоинима и криптовалутама. Много је опседнут тим виртуелним новцем...

Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
Одговори

Oве године на Равној Гори, Самарџић и погледи морају обавезно поставити штанд са књигама и штанд са донацијама за филм Ђенерал..

ОБАВЕЗНО!

Ово је идеална прилика да се прикупе средства за филм Ђенерал.

Ове године на Равној Гори се очекује рекордан број људи, нек свако остави по 1000 динара биће одлично. И биће близу да заокружи финансијска конструкција за филм и да остане нешто и за маркетинг.

Јер џаба се снима ако филм не буде имао квалитетну промоцију и маркетинг, а то без финансија не може!

Очекујемо штанд "погледа" на Равној Гори!

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Ни не знаш где је Равна Гора.
Одговори

Рекордан број људи, је био 97, а 2001 мислим да је био највећи број (када је Кент говорио), све после тога јад, чемер, туга.
Последњих неколико година можда буде све заједно од марковдана до дана удбе око 1.000 људи, не више, бојим се да ће тако бити и ове године.
Одговори

Био сам свих тих година. Чини ми се да је '96, '97 и '98 било највише људи. Можда и тад 2001. У сваком случају тих година су били најмасовнији скупови. А то што је последњих година мало људи има више разлога:

- Слабија економска моћ
- Презасићење
- Интернет
- Удба

Нећемо никада престати нашу борбу нити повити главу пред нашим непријатељима Немцима, који користе извесне заблуделе синове српског народа као што су недићевци и љотићевци.

Д М
Одговори

сећм се да сам 2001 ишао 10 км пешице, све је било закрчено од људи и кола, где год се окренеш маса људи, мислим да је то био најмасовнији скуп икада горе одржан, можда и 95. када је била 50 огодишњица устанка.
Сагласан са свим разлозима Шумадинац, али и организација.
Из Радничке улице из Новог Сада, испред просторија некадашњег СПО годинама је ишло по 7-8 аутобуса, плус два у поноћ.
Сада ни комби не може да се напуни.
Дакле ипак је потребан јак организатор а то је био СПО тих година, сада мрка капа.
Одговори

Две су највеће Равне Горе биле 1991 кад је Вук био и 2001 када је Кент био.

Што се тиче Равне Горе, проблем је у организацији и маркетингу. Нико никоме не брани горе да се попне поготово не данас где можеш да радиш шта о'еш, ено студенти раде шта оће, блокирају шта им се ћефне и нико их не дира, а још мање ће дирати људе који у миру иду да одају почаст Дражи Михаиловићу.

Организацију Сабора Равне Горе не може самостално водити неки хy четнички покрет са људима од преко 60 година живота. Мора водити јако озбиљна организацијаа, са млађим кадром, пуног елана и која би укључила:

- Принца Филипа и породицу Карађорђевић.

-СИНОД СПЦ на челу са Патријархом.

-Познате личности које заступају идеологију националног традиционализма и који баштине тековине ЈВуО.

-Спонзоре и финансијере!

-Маркетинг, маркетинг и само маркетинг са правим и озбиљним називом за Сабор: Равна Гора те зове, 84 године од Равне Горе...итсл

Такође та организација мора имати више сектора организације, неко за маркетинг, неко за довођење људи, неко за организацију простора Равне Горе, неко за довођење говорнике, неко за план и програм, мора се закупити професионална бина, озвучење, видео бим где ће се емитовати историјски програм, патриотски штандови...

Сабор на Равној Гори би привукао јако пуно људи али мора ПРОФЕСИОНАЛНО БИТИ ОРГАНИЗОВАН!

ПРОФЕСИОНАЛНО!

Све остало је што се организације тиче, задњих пар година баш на јако ниском нивоу! Баш на ниском нивоу !

ПРОСВЕТАР.
Одговори

"...
Дакле ипак је потребан јак организатор а то је био СПО тих година, сада мрка капа."

Рекао бих више је разлог у тренутној и ондашњој популарности, да не кажем важности организатора. Маса хрли на скупове да би била виђена и примјећена од стране некога, најчешће од стране "битних" учесника.
Одговори

(09-04-2025, 07:19 AM)luka.luke Пише:  "...
Дакле ипак је потребан јак организатор а то је био СПО тих година, сада мрка капа."

Рекао бих више је разлог у тренутној и ондашњој популарности, да не кажем важности организатора. Маса хрли на скупове да би била виђена и примјећена од стране некога, најчешће од стране "битних" учесника.

Изворни СПО је радио одличан посао.

Сада су дуга времена.

Ми смо са једним четничким сапатником причали о Равној Гори. 

Да би Равна Гора била успешно, квалитетно и професионално организована са пригодним програмом, говорницима о историјским догађајима, приказом историјиских филмова, докумената, изложби фотографија, изложби униформа, оружја, одржавање аукција продаје сувенира јвуо као и колекционарских примерака из доба јвуо, књига итд са свим штандовима, а пре свега маркетингом, мобилизацијом људи, кампањом на друштвеним мрежама, прављење шорц видеа, плаката, постера, мајица, реквизита, назива сабора на Равној Гори за то све треба буџет од око 10-15 хиљада евра.

Садашњи буџет Равне Горе ови који организују је око 1000 евра. Са хиљаду евра, без маркетинга, без кампање на друштвеним мрежама, без занимљивог и креативног садржаја који ће привући људи, не може се ту ништа озбиљно урадити.

Као и сада доћи ће стандардно исти појединици и то је то и стандардно досадан већ виђен сваке године сморен и незанимљив програм, ништа интересантно да би привукло огроман број људи да дођу...

Мора се радити озбиљна квалитетна кампања. Знам људе који су колекционари и када би био један штанд за колекционаре који скупљају предмете из тог доба, дошло би њих стотине..

Знам људе који скупљају постере, и плакате, то би их исто привукло да се одштампају неки ретро четнички квалитетни плакати.

Времена су се променила, Више теме попут Шешељеве Велике Србије, Вуковог четништва, Русофилства и Путина, то није у моди  и нису у трендингу данас. 

Сада је озбиљна уметност, креативизам,  озбиљно колекционарство, фотографије, документи и те ствари су у трендингу.

На сваком бувљаку где год се појави нешто "четнички" да ли документ, слика, сувенир, колекционарски примерак то се одмах распрода и то по јаким ценама.

Самарџићеви албуми четника нису испод 30 па и 50 евра а комплети иду и до 100-200 евра.

Слике четника оригиналне иду и до 50 евра ако су добро очуване и урамљене.

Када би на Равној Гори био један штанд само за колекционаре и књижаре четнике било би врх.

Тако да треба Равну Гору подмладити и прилагодити и маркетингом садашњем времену и тренутку.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Зна ли се шта о судбини 8796 Р. покрета у Србији?
Остаде онај поштаров и онај Љубе Ненадовића као да нешто раде, шта је с осталима?
Ено Братислав Живковић погибе на ратишту у Русији, жао ми је познавао сам тог човека.
Одговори

(09-04-2025, 10:49 AM)Kaludjer Пише:  Зна ли се шта о судбини 8796 Р. покрета у Србији?
Остаде онај поштаров и онај Љубе Ненадовића као да нешто раде, шта је с осталима?
Ено Братислав Живковић погибе на ратишту у Русији, жао ми је познавао сам тог човека.

Само Ненадовићев је активан, остало мрка капа или типа 3-5 људи.

Ненадовић ради, али то је далеко од професионалног нивоа, колико сам причао са њим пре 2-3 године, прблем су финансије и организација и уплитање политике.

Он је човек који се труди и који би дигао на виши ниво али нема ресурса, људских, финансијских...

Једва је обезбедио паре за оне плакете и захвалнице и коње што долазе на Равну Гору.

Имаш гомилу фракција од СПО-а и то је велики проблем Равне Горе које хоће да се то политизује и да политчке странке преузму организацију Сабора, као Ђилас што врбује студенте тако и неки политичари врбују припаднике Равногорског покрета.

Равна Гора треба бити САБОР СРПСКОГ НАРОДА! НЕ ПОЛИТИЧКИХ ПАРТИЈА!

Братиславу Лака Курска земља, дао је живот за слободу!

Требало би се сетити горе и брата Братислава бар минут ћут одржати и запалити свећу за упокојење душе.

ПРОСВЕТАР.
Одговори

Слажем се за брата Братислава, треба да му се на неки начин ода пошта ове године и то на планини за коју је све дао.
Знам Ненадовића и од раније, он је и раније водио покрет (или барем један од покрета), само добра воља није довољна, све је то без финансија нема неку тежину.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 1 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним