24-05-2016, 01:39 PM
Украјина и Новорусија
24-05-2016, 06:41 PM
Штета што нема превод.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!
31-05-2016, 02:16 PM
Цитат:Добро вече свима.
Код нас се ништа посебно не мења,артиљерија украинца и даље ради и иду пешадијске борбе на одређеним правцима.
Како кажу синоћ је било жестоко у Доњецку и околини,ми смо јутрос отишли поново на пром зону али се вратили назад јер како кажу није било потребе залазити тамо,и већ пред вече зову да се вратимо треба помоћ решити се снајпера.
Значи ништа се посебно није променило.
Сем једне ствари а то је да сам после дугог вагања решио да завршим са својим боравком на Донбасу.
За моје претпостављене то је био шок,али су се као сви нормални људи сложили са том одлуком.
Лекари већ скоро пола године забрањују ми у потпуности ићи на прву линију не толико због кичме то се лако решава јер не носим панцир ни ништа тешко,него због тих силних контузија које прете да у потпуности наруше здравље а после тога ником нисам потребан па ни себи самом. Тако да је дошло време да се мало мисли и о будућности.
А не могу да пустим моје борце да иду без мене и тако иде то из дана у дан у недоглед и ниједну терапију нисам одрадио како треба.
По неким нашим плановима отприлике ми треба месец дана да предам дужности,и решим проблем још пар снајпера који раде са великим калибром са украјинске стране и после тога бих могао полако да кренем даље.
Одлуку сам доносио добра два месеца и прошли понедељак објавио претпостављенима.
Како сви овде кажу то ће бити велика морална подршка украјинцима и велики ударац нашим борцима али сви треба да схвате да смо ми сви овде добровољци и да дође време када осећаш да више не можеш да пружиш максимум и тада је много боље отићи него довести у проблем целу групу или батаљон својом физичком неспремности.
За украјинце се не бринем они ће пробати да искористе ту вест али ће убрзо да им покажу снајпери које смо обучили да један човек не чини рат већ добро организовани људи у којих је велико срце,и моји момци и девојке (имамо две девојке које завршавају обуку која је ужасна и дуга била) ће да покажу да су достојни наследници батаљона специјалнова назнацениа ДНРа.
Искрено не жалим ни за једним тренутком проведеним у борби за народ Донбаса у заштити нејачи и цивила од нових фашиста подржаних западом,ни за једну рану ни дане које смо проводили без мрвице хлеба а било их је много. Сад је већ то солидно организована армија која не да може да да достојан отпор, него и да крене напред.
На штабу се надају да ћу после опоравка који неће бити кратак јер треба баш доста посла да се вратим у солидно физичко стање да се вратим назад,али ја сам уверен да је од мене било више него довољно.
Ниједном нисам одбио ниједан задатак и ако су многи били такви да није било никакве шансе да се вратимо назад,па смо преживели. Противничких снајпериста нико није уништио колико је један Србин овде а непријатељских војника боље и да не пишем колико.
Међутим то је рат а у рату ако ти не убијеш будеш убијен или људи око тебе,сурово али је тако.
Тако да сам ја веома поносан на оно што сам као Србин оставио овде а то је колико год то неки у Србији хтели да умање,остало је великим словима уписано име СРБИЈЕ.
31-05-2016, 04:16 PM
Jedan manje od prosvetarovih 300 hrabrih..
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.
09-06-2016, 07:30 AM
(31-05-2016, 04:16 PM)Mekenzi Пише: Jedan manje od prosvetarovih 300 hrabrih..
Ама нами јавља Лауфер да Дејан долази на рехабилитацију у Вршац, баш у онај центар, кажу добри су лекари тамо!
Међутим!
Тоже саопштавају да је за његов случај најбоља терапија вежба ударања шамара изненада и селективно!
Ка'е тако се мишићи најбоље реактивирају!
Зато па'ј'шта радиш, не би овај форум био исти кад би ти дуже абстинирао!
ПРОСВЕТАР, раб Божји и раденик на трудном воздвиженију Часног Крста и срушеног Стлпа Рашко-Сербскјаго.
СРБИН ИМА ПУТИНА ЗА БРАТА,
А ПУТИН ЈЕ ТАТА ОД САРМАТА,
ОД ЛОВЋЕНА ДО УРАЛА,
СВЕ СУ СТРАЖЕ ОД КИНЖАЛА,
ГРАДИЋЕМО НОВИ СЕВАСТОПОЉ,
ШТИТИЋЕ НАС БУЛАВА И ТОПОЉ!
28-10-2016, 10:02 AM
Цитат: "Амбасада Украјине по ко зна који пут обраћа Вашу пажњу на то да је влада окупираног Крима (која није призната од стране Републике Србије) незаконита, и самим тим су недопустиви званични контакти са њом" наводи се у отвореном писму Амбасаде Украјине Дверима.
Подсећа се да је такав и званични став државе Србије, те да је то чин непоштовања украјинског народа, који, како се наводи, "никад у својој историји није ништа лоше урадио српском народу, подржавао га је чак и кад други то нису урадили".
"Заборавили сте да је Русија увела санкције против Југославије 1992. године, а Украјина то није урадила; да је Русија признала индиректно косовска документа и пустила на своју територију косовске спортске делегације, а Украјина није", наводи се у писму и додаје да изгледа да се "добро брзо заборавља, а зло памти само делимично".
https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&...Wp-bJa__jQ
03-02-2017, 12:29 PM
Армија НР је дефинитвно сама крива за све што јој се дешава. Тј људи који се питају. Два пута су имали прилику да смрве УК војску и два пута пропуштају ту прилику. Повлаче се из офанзива, пуштају из окружења. И сад опет имају проблеме. Нек сад опет зауставе офанзиву УК војске, нек крену у контру па кад буду на корак од победе нек стану...оду у Минск, договоре се да се Украјинци мало одморе, реорганизују, наоружају, мобилишу па за годину дана да их опет нападну. Очигледно је то неки план. Другачије не бих разумео шта је са тим људима тамо. Изнова дозвољавају себи исте грешке а најебе народ увек.
03-02-2017, 05:24 PM
Раде исто као и ми, и тако ће и да прођу изгледа. Пет пута се долази до Бихаћа и враћа назад, заузимају се Игман и Бјелашница па предају "међународним снагама" које одмах ту пуштају муслимане, улази се у Горажде па се повлачи...
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
03-02-2017, 05:54 PM
Али ајде да некако и разуме човек. Са нама се некако "пробијао лед" у Европи. Али они све знају. Нису ваљда мутави, знају да читају. Знају шта се дешавало у Југославији. Данас је много већа могућност бити обавештен него 1990их. Имате интернет, друштвене мреже, људи комуницирају много више. Многи од њих су били на терену у ратовима на простору бивше Југе. Све знају. И опет праве грешке. А на крају крајева, и не треба им други пример. Колико пута већ себи дозволе једно те исто. Сламаш непријатеља, пушташ га, и он се враћа изнова опремљенији и јачи. И ти опет и опет тако. Докле?
06-02-2017, 02:53 PM
Oj,porosenko,oj budalo!Porosenko,tvoju li ti sliku!
08-02-2017, 10:09 AM
Михаи́л Серге́евич Толсты́х
1980 - 2017
![[Слика: givi701.jpg]](https://s23.postimg.org/k0cwlqfsb/givi701.jpg)
Нек му је лака земља.
1980 - 2017
![[Слика: givi701.jpg]](https://s23.postimg.org/k0cwlqfsb/givi701.jpg)
Нек му је лака земља.
10-02-2017, 09:05 PM
Tolstih likvidiran bacačem plamena
![[Слика: svet_tolstih_likvidiran_620x0.jpg]](https://s23.postimg.org/gljqw26wb/svet_tolstih_likvidiran_620x0.jpg)
TAJNE ukrajinske službe su u sredu oko šest sati ujutro likvidrale jednog od najpoznatijih komandira Donjecke narodne republike Mihaila Tolstiha (36) koga su mnogi znali po nadimku Givi. Njega su do sada tri puta pokušali da ubiju, poslednji put snajperom. Do izbijanja sukoba na istoku Ukrajine Mihail Tolstih je bio tenkista ukrajinske armije.
U Ministarstvu odbrane Donjecke narodne republike to ubistvo su okarakterisali kao produžetak terorističkog rata vlasti u Kijevu protiv stanovnika Donbasa. Zgradu u kojoj se nalazio Givi ukrajinski diverzanti su gađali bacačem plamena "šmelj" koji može da uništi sve u radijusu od 80 metara. Sa "šmeljom" se može gađati sa razdaljine do 200 metara.
Mihail Tolstih Givi i njegov bataljon "Somali" postali su poznati u vreme borbi za terminal na Donjeckom aerodromu. Oni su uspeli da zauzmu razrušeno zdanje aerodroma koje su danima držali ukrajinski vojnici. Givi je za tri meseca od običnog vojnika postao komandir bataljona.
Ukrajinski diverzanti su u oktobru prošle godine ubili poznatog komandira Arsena Pavlova poznatijeg kao Motorola.
I Givi i Motorola su bili heroji Donbasa, među prvim dobrovoljcima u maju 2014. ratovali su u Slavjansku. Njih dvojicu nije zanimala politika, pa zato nisu ni ušli u nikakve strukture vlasti u Donbasu.
Zorjan Škirjak, savetnik ministra policije Ukrajine, tvrdi kako sa najnovijom likvidacijom Kijev nema nikakve veze. Ali odmah zatim predlaže liderima Donjecke i Luganske narodne republike Aleksandru Zaharčenku i Igoru Plotnicom da se predaju zato što bi oni mogli biti na redu za likvidaciju.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299....em-plamena
![[Слика: svet_tolstih_likvidiran_620x0.jpg]](https://s23.postimg.org/gljqw26wb/svet_tolstih_likvidiran_620x0.jpg)
TAJNE ukrajinske službe su u sredu oko šest sati ujutro likvidrale jednog od najpoznatijih komandira Donjecke narodne republike Mihaila Tolstiha (36) koga su mnogi znali po nadimku Givi. Njega su do sada tri puta pokušali da ubiju, poslednji put snajperom. Do izbijanja sukoba na istoku Ukrajine Mihail Tolstih je bio tenkista ukrajinske armije.
U Ministarstvu odbrane Donjecke narodne republike to ubistvo su okarakterisali kao produžetak terorističkog rata vlasti u Kijevu protiv stanovnika Donbasa. Zgradu u kojoj se nalazio Givi ukrajinski diverzanti su gađali bacačem plamena "šmelj" koji može da uništi sve u radijusu od 80 metara. Sa "šmeljom" se može gađati sa razdaljine do 200 metara.
Mihail Tolstih Givi i njegov bataljon "Somali" postali su poznati u vreme borbi za terminal na Donjeckom aerodromu. Oni su uspeli da zauzmu razrušeno zdanje aerodroma koje su danima držali ukrajinski vojnici. Givi je za tri meseca od običnog vojnika postao komandir bataljona.
Ukrajinski diverzanti su u oktobru prošle godine ubili poznatog komandira Arsena Pavlova poznatijeg kao Motorola.
I Givi i Motorola su bili heroji Donbasa, među prvim dobrovoljcima u maju 2014. ratovali su u Slavjansku. Njih dvojicu nije zanimala politika, pa zato nisu ni ušli u nikakve strukture vlasti u Donbasu.
Zorjan Škirjak, savetnik ministra policije Ukrajine, tvrdi kako sa najnovijom likvidacijom Kijev nema nikakve veze. Ali odmah zatim predlaže liderima Donjecke i Luganske narodne republike Aleksandru Zaharčenku i Igoru Plotnicom da se predaju zato što bi oni mogli biti na redu za likvidaciju.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.299....em-plamena
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године
« Старије Теме | Новије Теме »
Корисника прегледа ову тему: 11 Гост(а)