Оцена Теме:
  • 60 Гласов(а) - 4.42 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

НАЈЛЕПШЕ ЧЕТНИЧКЕ СЛИКЕ

(05-07-2017, 07:37 PM)СРБИН 100% Пише:  [Слика: radomir_tusevljakovic_kt_vlasenicke.png]

Капетан Радомир Тушевљаковић, командант Власеничке бригаде, романијског корпуса.

Јел ово Гарда? Чудо није више догурао.
Одговори

[Слика: porucnik_steva_vojinovic_kt_2_sarajevske.png]

Поручник Стево Војиновић, командант 2. Сарајевске бригаде, романијског корпуса
Одговори

[Слика: jezdimir_dangic_kao_gimnazijalac.png]

Предратна фотографија Јездимира Дангића, из времена док је био гимназијалац.
Одговори

(06-07-2017, 11:53 AM)Романија Пише:  
(05-07-2017, 07:37 PM)СРБИН 100% Пише:  [Слика: radomir_tusevljakovic_kt_vlasenicke.png]

Капетан Радомир Тушевљаковић, командант Власеничке бригаде, романијског корпуса.

Јел ово Гарда? Чудо није више догурао.
Да, коњица Гарде.
Одговори

Потпоручник Божидар Божа Панић из с. Пајазитово код Крагујевца.Пре рата активни наредник,завршио артиљеријску школу у Ћуприји.Командир 1. чете 1. батаљона 4. Космајске бригаде, а од октобра 1944. командант батаљона пратећих оруђа.Заробљен у Босни пролећа 1945,робијао шест година.Преминуо у Пајазитову 2005.
Захваљујем Господину Слободану Ћировићу на слици!
Опис:Милослав Самарџић
[Слика: Bole_Pajazitovo.jpg]
Одговори

[Слика: b.miladinovic.png]

Капетан Божидар Миладиновић, командант књажевачког корпуса, предратна фотографија.
Одговори

(05-07-2017, 09:30 PM)Mario Пише:  Вучко Игњатовић
[Слика: vucko_ignjatovic.jpg]

Је ли Вучко био пјешадинац или артиљерац?
Одговори

Мислим да је био артиљерац.

"За часног човека и озбиљног мушкарца,отаџбина је скуп обавеза,и у рату,и у миру-УВЕК !" -Војвода Петар Бојовић
Одговори

(07-07-2017, 11:34 PM)Andrejevic Пише:  Мислим да је био артиљерац.

Тачно. Има она предратна фотографија поред топа. Качио сам је на овој теми.

Можете је пронаћи куцањем његовог имана на гуглу. Ево још једне.

[Слика: IMG_3705.jpg]

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Онда би подлога амблема на капи, као и крагна требале бити црне, а не црвене боје.

Мислим ако већ људи улажу толико труда колоришући фотографију, онда би требали обратити пажњу и на такве детаље као што је боја рода.

Мада ако је службовао у неком пјешадијском пуку, без обзира што је артиљерац, носио би црвену боју пјешадије.
Тако да то око боја може бити прилично замршено.
Мора се посједовати знање о униформама, мора се знати каријера особе на фотографији и мора се знати кад је настала фотографија. Да се мора знати како се фотографија колорише, то се подразумијева.

Зато бих замолио да ако нешто знате о фотографији коју постављате, као што су мјесто и вријеме настанка, то и напишете.
Одговори

Да баш је зезнуто око одабира боје,јер се не зна тачна година слике...Ја сам радио једну са црном крагном и са црвеном,овде сам поставио црвену,а ево и црне ако желите Smile
Иначе на овој фотографији са црном крагном је поправљен и орден
Одговори

Околина Травника у средњој Босни,лета 1943.
Ако неко зна нешто о четницима из тог краја,нека напише!
Извор:Братислав Станковић
[Слика: Travnik001.jpg]
Одговори

Поручник Урош Мијатовић из Блаца, командант једне саботерске групе из околине Лесковца, након рата емигрирао у Канаду. Позната глумица, Дубравка Мијатовић, је његова унука.

[Слика: 121.jpg]

(08-07-2017, 07:28 AM)Mario Пише:  Да баш је зезнуто око одабира боје,јер се не зна тачна година слике...Ја сам радио једну са црном крагном и са црвеном,овде сам поставио црвену,а ево и црне ако желите Smile
Иначе на овој фотографији са црном крагном је поправљен и орден

Није лоше за почетак, само један мали савет. Вежбај да колоришеш само лице са више нијанси боја. Упореди их и изабери ону која изгледа најприродније.

Дакле, измени Вучку боју коже, није боловао од жутице. Smile

,,Пећине слободних Српских планина се отварају за једну ноћ и ми ћемо свакоме положити рачун о нашем двогодишњем раду у шуми. Тешко ономе ко овај рачун не буде полагао."
Одговори

Мијатовић је емигрирао у Енглеску, тако ми је рекао човек који ми је дао ту слику, Гоцан Аврамовић из Блаца.
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним