Оцена Теме:
  • 12 Гласов(а) - 3.92 Просечно
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Украјина и Новорусија

Украјина добила статус „земље-кандидата“ у НАТО-у © Sputnik/ Mikhail Markiv
ЕВРОПА
12:06 10.03.2018Преузмите краћи линк 0 033
НАТО је одобрио Украјини статус земље-кандидата у Северноатлантском пакту, написала је на својој Фејсбук страници прва потпредседница Врховне раде Ирина Герашченко. Према њеним речима, ова информација се појавила на сајту НАТО-а.
„НАТО је одобрио статус земље-кандидата за Украјину! Корак по корак приближавамо се пуноправном чланству у Алијанси“, написала је она.

Прес-служба Северноатлантског пакта такође је објавила да су у овом тренутку „четири партнерске земље изразиле своју жељу за чланством“, међу којима су Босна и Херцеговина, Грузија, Украјина и Македонија.

Герашченкова је нагласила да је 9. марта одржан састанак заменице премијера Украјине Иване Климпуш Цинцадзе и заменице генералног секретара НАТО-а Роуз Гетемилер, током којег су оне разговарале о овом питању.

До 2020. године Украјина такође мора да обезбеди пуну компатибилност својих оружаних снага са снагама земаља НАТО-а.
Одговори

УКРАЈИНИ ПРЕТИ ЈОШ ЈЕДАН РАТ: Нови фронт се отвара на западу земље! Ако до тога дође, Украјина губи државност!
03/10/2018 19:37

Дмитриј Јарош,бивши лидер украјинске десничарске организације Десни сектор, која је активно учествовала у државном преврату у Кијеву и рату у Донбасу изнео је црне прогнозе за украјинске западне границе.

Јарош је причао о могућим последицама конфликта Будимпеште и Букурешта против Кијева и прогнозирао је нови рат.

Он је рекао да Кијев може да отвори фронт на западу и да у том случају Украјина може да изгуби своју државност. Такав развој догађаја Јарош је прогнозирао због лоших односа Јијева са западним суседима - Мађарском, Пољском и Румунијом. Он је упозорио да Украјина не може да води рат на два фронта: на западу и у Донбасу.

''Ми нисмо горели само једном и наша државност је рушена због тога што смо се борили на неколико фронтова. Сада је веома важно да не започнемо активну фазу борбе са Пољском, Мађарском или било киме на Западу.јер свака држава која се бори на два фронта губи'', рекао је Јарош на ТВ каналу Zik.

Подсећамо да су се односи Кијева са западним суседима заоштрили након изгласавања закона о образовању у Врховној ради Украјине. Тај закон не дозвољава школовање на језицима мањина. Такође подсећамо да је рат у Донбасу започет протестима против забране руског језика у Украјини.

Букурешт и Будимпешта активно врше притиске на Украјину да се тај закон повуче, а Мађарска је раније ставила вето на евентуални улазак Украјине у ЕУ.
Одговори

Путин: Повратак Крима у Украјину немогућ ни под каквим околностима © Sputnik/ Григорий Сысоев
РУСИЈА
12:41 11.03.2018(освежено 12:44 11.03.2018) Преузмите краћи линк 0 00
Повратак Крима у Украјину није могуће ни под каквим околностима, изјавио је председник Русије Владимир Путин.
Владимир Путин
© SPUTNIK/ СЕРГЕЙ ГУНЕЕВ
Путин: Коме треба свет без Русије
„Јесте ли полудели? Не постоје такве околности и никада их неће бити“, одговорио је руски председник у филму Андреја Кондрашова „Путин“ који је објављен на друштвеним мрежама.

Крим је постао део Русије у марту 2014. након референдума одржаног након државног преврата у Кијеву. За уједињење са Русијом гласало је 96,77 одсто бирача Републике Крим и 95,6 одсто становника Севастопоља.

Украјина и даље сматра Крим својом привремено окупираном територијом.
Одговори

ЗАРОБЉЕН ВОЈНИК АРМИЈЕ ДНР: Женски агент га омамио и намамио (ВИДЕО)
03/11/2018 15:21 Ратни извештаји Донбас Издвојено Свет Планета Видео

У оперативној команди ДНР речено је да је један припадник њихових оружаних снака у украјинском заробљеништву.

Заменик начелника оперативне команде ДНР Едуард Басурин је на конференцији за медија изјавио да је један војник ДНР заробљен и да су у тој акцији улествовали грађани заврбовани од стране украјинске војске.

Басурин је казао да је ову диверзију извршила женска особа и агент украјинске војске, која је помоћу психоактивних супстанци заробила војника и предала ха украјинској војсци.

Украјински војни канал на Јутјубу објавио је снимак са заробљеним устаником ДНР и наведено је да је он држављанин Руске Федерације.

Рекао бих ово је традиционалне методе енглески специјалци......пример даљни исток!
Одговори

AMERIČKI KORAK KOJI RAZORUŽAVA RUSE: Od ove zemlje će napraviti Ukrajinu, jer jedino sa nje mogu uništiti zaštićene ruske nuklearne šahte!
1 dan ago TEMA DANA 1 komentar

Piše: Jegor Holmogorov
Vladimir Putin je 1. marta 2018-te okrenuo stranicu istorije, objavivši da je u Rusiji počela proizvodnja novih vidova naoružanja koje američku protivraketnu odbranu čini `u korenu` besmislenom.

U suštini: on je time objavio najskuplje vojno-tehničko bankrotstvo u istoriji.

Amerikanci su enorman novac uložili u slepu ulicu vojno-tehničkog progresa računajući da će imati posla sa tradicionalnim slabim tačkama nuklearnog naoružanja, ali je Putin objavio da su ruski proizvođači oružja naprosto izašli iz tih koordinata.

U suštini, Rusija je – ne na korak, kao u slučaju kosmosa – već za celu epohu pretekla Sjedinjene Države i ušla u novu fazu vojno-tehničkog razvoja u kojoj nuklearni projektili imaju velike manevarske sposobnosti i neograničeni domet jer će ih pokretati atomski motori, pa će tako biti neuhvatljivi za američku PRO.

To je nuklearno oružje nove generacije koje će naterati Amerikance da prestanu da sanjaju o razoružavanju Rusije, a daće im i priliku da izračunaju koliko su novca potrošili na pogrešnu investiciju (PRO).

Bazična komponenta novog ruskog nuklearnog arsenala biće interkontinentalna balistička raketa «Sarmat». Ona je još uvek klasično nuklearno oružje, ali dovedeno do savršenstva. Jer,primera radi, za pripreme za start mu je potrebno samo 30 sekundi, što znači da ne može – tim pre što se nalazi u sjajno zaštićenim šahtama u dubini sibirskih planina – biti liminisano masovnim udarom krstarećih raketa kojima je potrebno mnogo više vremena da stignu do tačaka sa kojih bi ile lansirane.

Amerikanci najveće šanse za udar imaju sa podmornica u Severnom ledenom okeanu, ali „Tomahavci” ne mogu na vreme stići do „Sarmata” postavljenih u Krasnojarskom kraju.

A sposobnost „Sarmata” da stignu do Amerike preko Južnog pola znači da će prema njoj leteti iznad teritorija gde nema američke PRO. Zato će oni, umesto zida na granici sa Meksikom, morati da postavljaju nešto sasvim drugo.

Još strašniji utisak na potencijalnog protivnika ostavio je hipersonički krstareći blok „Avangard”.

U suštini, to je nuklearna bojeva glava sa atomskim motorom koja se kreće poput krstareće rakete koja može da menja i smer i visinu, da zaobilazi (američku) PRO i da izmiče antiraketama zahvaljujućivelikoj brzini.

Putin je taj blok opisao kao vatrenu kuglu, ali je najvažnije to što ona garantovano stiže do odabranog cilja. Presretanje takvog bloka onim čime raspolaže Zapad naprosto je nezamislivo.

Kao garnirung, Putin je naveo krstareće rakete sa atomskim motorom koje imaju neograničeni domet, plus – podvodne superbrze ubice nosača aviona i atomskih podmornica, a to je okosnica američke nuklearne moći.

Sve ovo zajedno znači (čak i ako u onome što je Putin izneo postoje neka preterivanja) da je vojno-politički projekat Amerike doživeo krah jer je sledio lažni cilj.

Naprosto je izgubila smisao geopolitička kula od karata koju je Vašington podizao pored zapadnih granica Rusije. Isto važi i za avanturu u Ukrajini jer ni sa njene teritorije američke rakete ne bi imale prednosti za presretanje ili prvi udar. Jer, koliko god udara da bi Amerikanci uspeli da nanesu po Moskvi – to ni njih ni njihove saveznike ne bi spasilo od brzog uništenja.

Zato svoju radnjicu u Kijevu mogu mirne savesti zatvoriti.

Eksperti su već izračunali da bi SAD a presretanje jednog jedinog „Sarmata” bilo potrebno 48 antiraketa. A to znači da bi njih jedan „Sarmat” – koji košta koliko ceo tenkovski bataljon – koštao 48 tenkovskih bataljona. A to je je preskupo čak i za SAD. Amerikanci imaju jaču ekonomiju, ali odnos ipak nije 1:48.

Pošto će im biti teško da priznaju da idu pogrešnim putem, Amerikanci će verovatno nastojati da e još više približe našim balističkim raketama, u nadi da će moći da izvedu razoružavajući udar.

Sa matematičkom neizbežnošću treba očekivati da će Kazahstan krenuti putem Ukrajine jer se samo iz te zemlje mogu teorijski `dohvatiti` naše nuklearne šahte po Sibiru. A to za Rusiju može biti najozbiljniji geopolitički izazov.

Amerikanci će se aktivirati i na Arktiku, ne bi li došli u priliku da Rusije drže u šahu po celoj dubini teritorije. To je za Vašington veoma primamljiva ideja.

Ali, pošto su suočeni sa velikom verovatnoćom raketnog udara preko Južnog pola – pokušaće da preispitaju neutralni status Antarktide i da tamo postave svoje protivrakete.

Iz istog razloga će pokušati da uspostave čvrstu vojno-političku kontrolu bar na nekim zemljama Latinske Amerike i da reše „kubanski problem”.

Sjedinjene Držacžve će, dakako, učiniti sve da same stvore oružja slična onima koja je obnarodovao Putin, ali im to strateški ništa neće doneti jer Rusija ne teži preventivnom nuklearnom udaru jer joj je sasvim dovoljno postojanje garantovanog međusobnog uništenja koje sve tera na miroljubivost.

Za to su tehnologije koje je predstavio Putin sasvim optimalne.

Jedna od proba „Sarmata”

Naučno-tehnički proboj koji je on objavio ima epohalni značaj. Samo, nije stvar u tome što će njegova čudo-oružja urazumiti Zapad jer je to najmanje verovatno. Čak ni u tome što je je „imperator Putin”, kako se neki već šale, napravio „Zvezdu smrti”.

Važnije je što će atomski motori o kojima je govorio – ako se dobro pokažu i uđu u serijsku proizvodnju – označiti transportnu revoluciju i doneti radikalne promene u načinu života i u Rusiji i po svetu.

To će biti pozitivni tehniki prevrat koji će izmeniti svet kao što su ga nekada promenile para i motor sa unutrašnjim sagorevanjem. Samo što će to biti život sa nezamislivim brzinama, nalik meteoru.

Ako Rusija uistinu stane na čelo takv naučno-tehničke ekspanzije – to će značiti da naša dostignuća u razvoju čovečanstva ogu nadmašiti dostignuća Zapada.

Nemojmo zaboravljati mističko, religiozno-filozofsko značenje koje atomsko oružje ima za Rusiju. Jer, nije slučajno što je Proviđenje rešilo da se atomski centar pojavi baš u Sarovu, pod pokroviteljstvom prepodobnog Serafima.

S obzirom na to da je najvažniji glas Pravoslavlja i jedina pravoslavna velesila u savremenom svetu – Rusija nema pravo da bilo kome dozvoli da nasilno prekine naš put svedočenja božanske Istine.

Mi smo oni koji ne daju antihristu da zavlada svetom.

Stoga bezbednost Rusije nije čisto politička već mistička i metafizička činjenica u postojanju sveta.

A nema i ne može biti nikakve sumnje da je nuklearna moć centralni faktor bezbednosti Rusije.

(Fakti)
Одговори

Порошенко прогласио почетак војне операције у ДонбасуПресс-служба президента Украины
РУСИЈА
16:13 16.03.2018(освежено 16:18 16.03.2018) Преузмите краћи линк 0 285
Председник Украјине Петро Порошенко изјавио је да је „антитерористичка операција“ у Донбасу завршена и да је замењена „Операцијом Обједињених снага“.
Украјинска војска
© AP PHOTO/ EFREM LUKATSKY
Украјина се спрема за блицкриг против Русије
Парламент Украјине 18. јануара усвојио је Закон о реинтеграцији Донбаса, а Порошенко је наложио безбедносним снагама да припреме предлоге за замену формата операције у региону.

„Мењамо формат ове операције, руководство прелази на Оружане снаге Украјине“, рекао је Порошенко на конференцији за новинаре.

Порошенко је додао да је именовао генерал-потпоручника Сергеја Најева за команданта Обједињених снага у Донбасу.

Шеф државе је изјавио да је пред команданта поставио задатак да учврсти оружане снаге толико да „буду не само способне за одбрану него и за ослобођење окупираних територија“. Он је, међутим, навео да је приоритет политичко-дипломатски пут решавања сукоба.

Најев је 7. марта био именован за заменика начелника Генералштаба Оружаних снага Украјине. Пре тога обављао је дужност начелника штаба, првог заменика команданта копнене војске.

Да НАТО и ЗАПАД ће потрошит живот сви Словена да стиже до свој циљ, брига њима, оних желе да смани свет од људства, Агенда 21 прића свеме оф томе.

Ствар томе што имаш гомила број грађана ко верујем у својим политичари ко им воде у пропаст!
Одговори

Украјина припрема план блокаде Кримског моста © Sputnik/ Алексей Куденко
ЕВРОПА
12:25 24.03.2018Преузмите краћи линк 0 198
Екстремистичка групација „Меџлис кримско-татарског народа“ саопштила је да ће предузети све мере како би онемогућила транспорт преко Кримског моста који је у изградњи и који ће повезати полуострво са територијом Руске Федерације.
Поглед на Кримски мост
© SPUTNIK/ АЛЕКСЕЙ МАЛЬГАВКО
Путин у инспекцији: Кримски мост пре рока (видео)
Иницијатор те идеје је један од лидера организације Ленур Исљамов.

Он је предложио и да се свима онима који пређу преко моста уведу исте санкције које су уведене и уметницима који су наступали на Криму.

„Неопходно је забележити сва имена људи који пређу мост и увести им санкције како би спречили да се то убудуће дешава“, рекао је.

На питање да ли ће организација покушати физички да спречи транспорт, Исљамов је рекао да се и та могућност разматра.

„За почетак ћемо покушати да спречимо шта можемо, али сачекаћемо и видећемо какав ће бити ефекат тих санкционих мера. Уколико затреба предузећемо и радикалније мере“, рекао је.
Одговори

Прекјуче је на ТВ БН у емисији "Глобално" код новог водитеља М. Јеринића био гост Александар В. Шешељ.
Шешељ је тада рекао да је руски председник Путин дао 21 милијарду долара председнику Јануковичу да се стабилизује Украјина али дошло је до катасрофе.
Одговори

MIROSLAV LAZANSKI: Evo zašto je trovanje Skripalja lažno…

25 marta 2018

Piše: Miroslav Lazanski

U ok­to­bru 1989. raz­go­va­rao sam u Mo­skvi sa ko­man­dan­tom he­mij­skih je­di­ni­ca so­vjet­ske ar­mi­je, ge­ne­ral-pot­pu­kov­ni­kom Sta­ni­sla­vom V. Pe­tro­vom. Ge­ne­ral Pe­trov, ina­če ro­đen 1939. u Gor­kom na Vol­gi, je na­kon de­set raz­re­da sred­nje ško­le za­vr­šio voj­no-he­mij­sko uči­li­šte u Sa­ra­to­vu, a go­di­ne 1971. za­vr­ša­va i aka­de­mi­ju he­mij­skih tru­pa „Mar­šal Ti­mo­šen­ko”.

Go­di­ne 1980. Pe­trov je za­vr­šio i ge­ne­ral­štab­nu aka­de­mi­ju „Kli­ment Vo­ro­ši­lov”. Ve­li­ki in­ter­vju sa ko­man­dan­tom so­vjet­skih he­mij­skih sna­ga ob­ja­vio sam u za­gre­bačkom „Da­na­su” 3. oktobra 1989. go­di­ne, a po­vod je bi­la zva­nič­na od­lu­ka Mo­skve da jed­no­stra­no poč­ne s uni­šta­va­njem svih za­li­ha he­mij­skog oruž­ja, bez ob­zi­ra na to ho­će li i dru­ge ze­mlje sle­di­ti taj pri­mer.

Na­i­me, tre­ba se pri­se­ti­ti iz­ja­ve ge­ne­ral­nog se­kre­ta­ra CK KPSS Mi­ha­i­la Gor­ba­čo­va ko­ji je još 15. ja­nu­a­ra 1986. re­kao ka­ko So­vjet­ski Sa­vez sma­tra re­al­nim da se sve za­li­he he­mij­skog oruž­ja u sve­tu uni­šte do kra­ja 20. ve­ka. Od te iz­ja­ve Gor­ba­čo­va kre­nu­le su po­li­tič­ke ini­ci­ja­ti­ve Mo­skve da se ta ide­ja i ostva­ri, ali od­go­vo­ra sa Za­pa­da sko­ro da i ni­je bi­lo. U to vre­me Ame­ri­kan­ci su u Ala­ba­mi pro­iz­vo­di­li ner­vne boj­ne otro­ve, ko­je su za­tim usa­vr­ša­va­li u Ko­lo­ra­du.

Ar­se­na­li u Ed­ger­vu­du bi­li su cen­tar za is­tra­ži­va­nja boj­nih otro­va sa 5000 za­po­sle­nih struč­nja­ka. Ar­se­nal „Pajn Blaf” u Ar­ka­zan­su imao je ka­pa­citet pro­iz­vod­nje od 4000 to­na boj­nih otro­va go­di­šnje sa oko 2000 zaposlenih. U Den­ve­ru u Ko­lo­ra­du pro­iz­vo­dio se boj­ni otrov „sa­rin”, fa­bri­ka u Nju­por­tu, In­dij­a­na, ra­di­la je boj­ne otro­ve ve-iks, dok se na po­li­go­nu Da­gve­ja, Utah, is­pi­ti­va­njem boj­nih otro­va ba­vi­lo oko 2000 struč­nja­ka.

Bi­nar­ni pro­gram boj­nih otro­va Ame­ri­kan­ci su po­če­li još 1962. go­di­ne s raz­vo­jem bi­nar­ne avi­on­ske he­mij­ske bom­be da bi ka­sni­je i tak­tič­ke ra­ke­te ti­pa „sar­džent” opre­mi­li bo­je­vim gla­va­ma sa bi­nar­nim otro­vom. U ame­rič­koj voj­noj ško­li za he­mij­sko ra­to­va­nje u Fort Me­kle­la­nu u Ala­ba­mi oni ško­lu­ju ofi­ci­re he­mij­ske stru­ke. Ame­ri­kan­ci for­si­ra­ju bi­nar­ne boj­ne otro­ve, jer su lak­ši za ču­va­nje i skla­di­šte­nje, nji­ho­va pro­iz­vod­nja ni­je za­bra­nje­na po­sto­je­ćim me­đu­na­rod­nim kon­ven­ci­ja­ma, bu­du­ći da se oni sa­sto­je od kom­po­nen­ti ko­je sa­me po se­bi ni­su otrov­ne, a bi­nar­ni otrov na­sta­je tek ka­da se te kom­po­nen­te spo­je.

Sva­ka ze­mlja ko­ja ima far­ma­ce­ut­sku, ili he­mij­sku in­du­stri­ju, pro­iz­vod­nju đu­bri­va i pe­sti­ci­da, mo­že vr­lo la­ko da na­pra­vi i bi­nar­ne boj­ne otro­ve. Za pro­iz­vod­nju vi­še ni­su po­treb­ni ve­li­ki po­go­ni i objek­ti, sve se to da­nas mo­že na­pra­vi­ti i u ma­lim la­bo­ra­to­ri­ja­ma.

Po re­či­ma ge­ne­ra­la Pe­tro­va go­di­ne 1989. za­li­he so­vjet­skog he­mij­skog oruž­ja iz­no­si­le su oko 50.000 to­na, taj po­da­tak Mo­skva je zva­nič­no sa­op­šti­la, baš kao i od­lu­ku da pre­sta­je sa pro­iz­vod­njom he­mij­skog oruž­ja i da po­či­nje nje­go­vo uni­šta­va­nje. SAD ni­su pre­sta­le sa pro­iz­vod­njom boj­nih otro­va, po­sto­je­će za­li­he bi­le su im oko 45.000 to­na, ali su po­ve­ća­va­ne pro­iz­vod­njom upra­vo bi­nar­nih boj­nih otro­va.

So­vje­ti su ta­da u me­stu Ča­pa­jev iz­gra­di­li ve­li­ki obje­kat za uni­šta­va­nje he­mij­skog oruž­ja, a da bi se Za­pad u sve to uve­rio, Mo­skva je još 1987. go­di­ne u Ši­ha­ni­ju pred za­pad­nim di­plo­ma­ta­ma i no­vi­na­ri­ma de­mon­stri­ra­la uni­šta­va­nje ta­da naj­mo­der­ni­jeg he­mij­skog oruž­ja ko­je je bi­lo u ope­ra­tiv­noj upo­tre­bi so­vjet­ske ar­mi­je. So­vjet­ski Sa­vez ni­ka­da ni­je imao he­mij­sko oruž­je van gra­ni­ca SSSR-a, ni u ope­ra­tiv­nim je­di­ni­ca­ma, ni u skla­di­šti­ma. So­vje­ti ni­su ko­ri­sti­li he­mij­sko oruž­je ni u ra­tu u Av­ga­ni­sta­nu.

Upo­tre­ba he­mij­skog oruž­ja za­bra­nje­na je Ha­škim kon­ven­ci­ja­ma iz 1898. i 1907. te Va­šing­ton­skim i Že­nev­skim pro­to­ko­lom, ali to ni­su pri­hva­ti­le sve ze­mlje. Osim to­ga, efi­ka­snost i de­lo­tvor­nost tih spo­ra­zu­ma, pa i Pa­ri­ske de­kla­ra­ci­je o he­mij­skom oruž­ju iz ja­nu­a­ra 1989. ko­ju je pot­pi­sa­lo 149 dr­ža­va, uma­nju­ju ne­ke ne­pre­ci­zne for­mu­la­ci­je, kao i po­ja­va ne­kih no­vih spe­ci­fič­nih he­mij­skih bor­be­nih sred­sta­va. Že­nev­ski pro­to­kol o he­mij­skom oruž­ju iz 1925. osna­žen je u Pa­ri­zu 1989. ali to je bi­lo lak­še for­mu­li­sa­ti na pa­pi­ru ne­go spro­ve­sti u prak­si. Po­što je he­mij­sko oruž­je, zbog jef­ti­ne pro­iz­vod­nje a stra­vič­nog učin­ka, za­pra­vo, atom­ska bom­ba si­ro­ma­šnih dr­ža­va.

U po­sled­njih 30 go­di­na ka­da god se ne­ka dr­ža­va na­šla na me­ti sa­ta­ni­za­ci­je, ona je bi­la op­tu­že­na za pro­iz­vod­nju, ili upo­tre­bu boj­nih otro­va. Ni­šta vi­še ne do­pri­no­si lo­šem imi­džu ne­ke ze­mlje ne­go ka­da se ona po­ve­zu­je sa boj­nim otro­vi­ma. Se­ti­mo se dr­žav­nog se­kre­ta­ra SAD Ko­li­na Pa­u­e­la, ko­ji je u Sa­ve­tu bez­bed­no­sti UN ma­hao onom bo­či­com sa na­vod­nim irač­kim boj­nim otro­vom.

Pi­sao sam ta­da u „Po­li­ti­ci” da je to neo­zbilj­no od dr­žav­nog se­kre­ta­ra SAD i biv­šeg ge­ne­ra­la Pa­u­e­la. Isti­na, Irak je ne­ka­da imao boj­ne otro­ve, ali ih je uni­štio po­sle 1991. ni­je ih imao 2003. go­di­ne ka­da je dru­gi put na­pad­nut upra­vo zbog to­ga. Ko­lin Pa­u­el je ka­sni­je u me­mo­a­ri­ma pri­znao da je la­gao. Ira­ča­ne je to ko­šta­lo 500.000 mr­tvih.

Ro­bert Mak­na­ma­ra je u me­mo­a­ri­ma pri­znao da je Ton­kin­ški in­ci­dent iz­mi­šlje­na pri­ča da bi Ame­ri­ka ušla u rat pro­tiv Se­ver­nog Vi­jet­na­ma. Re­zul­tat: dva mi­li­o­na po­gi­nu­lih Vi­jet­na­ma­ca i 55.000 po­gi­nu­lih Ame­ri­ka­na­ca.

Aten­tat na biv­šeg agen­ta Ser­ge­ja Skri­pa­lja je ope­ra­ci­ja „Pod la­žnom za­sta­vom”. Ko­ja to oba­ve­štaj­na slu­žba u 21. ve­ku vr­ši aten­tat sa boj­nim otro­vom ko­ji osta­vlja tra­go­ve? I za­što bi po­sle to­li­ko go­di­na Mo­skva išla na eli­mi­na­ci­ju po­tro­še­nog agen­ta. Da ni­je Skri­palj mo­žda bio po­li­tič­ki pro­tiv­kan­di­dat Pu­ti­nu na iz­bo­ri­ma? Iz di­ja­spo­re u Bri­ta­ni­ji? Onaj ko je na­vod­no pri­šao klu­pi u par­ku Sol­zbe­ri­ja, klu­pi gde su na­vod­no se­de­li Skri­palj i nje­go­va ćer­ka, taj da bi ih otro­vao mo­rao je da ima za­štit­nu ma­sku, gu­me­no ode­lo i ru­ka­vi­ce. Mo­žda je ta­ko ob­u­čen iza­šao iz tak­si­ja, ili auto­bu­sa i pro­še­tao gra­dom? Ka­kva la­kr­di­ja od sce­na­ri­ja…

(Politika)

https://www.youtube.com/watch?v=VTOFQlrH-q4
https://www.youtube.com/watch?v=WG3B97DCVF0
?

МИСИЈА ОЕБС-А УПАЛА У УНАКРСНУ ВАТРУ: Бежанија услед рикошета
03/25/2018 12:31 Ратни извештаји Донбас Издвојено Свет Планета

Група посматрача мисије ОЕБС-а у Донбасу упала је у унакрсну ватру код насељеног места Коминтерново, које су кијевске власти преименовали у Пикузи.

''Док су се налазили се у насељеном месту Пикузи (Коминтерново, 23 километра од Мариупоља - прим. ред.), посматрачи су слушали шестоминутни рафал из пешадијског оружја на 300 до 500 метара ка западу и југо-западу. који је према њиховој оцени изазван пуцањем из најмање 10 аутоматских пушака, чији тип није установљен'', наведено је у дневном извештају посматрачке мисије ОЕБС-а у Донбасу за 23. март.

Током наведеног периода, посматрачи ОЕБС-а су чули звуке рикошета на свега 5 до 10 метара северно од њихове позиције, услед чега су брзо напустили ту позицију додаје се у саопштењу.
Одговори

КИЈЕВ У СТРАХУ ОД СОПСТВЕНЕ ВОЈСКЕ: Државни удар на помолу (ВИДЕО)
03/25/2018 18:04
Већина украјинских војника који се налазе у Донбасу спремни су да насилним путем свргну власт у Кијеву.

Украјинска војска (Фото: Министарство одбране Украјине)

Председник националистичке партије Национални корпус, која је повезана са контроверзним пуком Азов, андреј Белецки причао је о могућности војног преврата у Кијеву.

''Људи у рату јасно виде ситуацију унутар земље - економску, социјалну, политичку и моралну деградацију. У исто време се на њиховим лицима види колико су они уморни од рата'', рекао је Белецки, описујући ситуацију у Украјини.

Објективна реалност Украјине је таква, да људи који се налазе на првим линијама фронта немају будућност и не знају чиме ће се бавити после рата, како ће живети и зарађивати.

У Кијеву је због оптужби за њен покушај терористичког напада ухапшена украјинска хероина Надежда Савченко, која је добила орден за храброст од председника Петра Порошенка, да би је тај исти Порошенко послао на крају иза решетака. Савченкова ужива велико поштовање међу војницима који су ратовали у Донбасу или су још увек на линији фронта, а кијевска власт је у страху да се војска придружи њеном позиву на свргавање председника Порошенка оружаним путем.

На Јутјубу се појавио и снимак који доказује намеру Надежде Савченко, као и њене разговоре на тему државног удара.
Одговори

http://www.nacionalist.rs/2018/03/29/укр...роја-упуц/
Одговори

Украјинска тајана служба наводно исценирала убиство руског новинара
Бабченка да га ФСБ не би убила. Шок
Из Кремља поручују да је важно да је Бавченко жив и здрав.

https://www.pravda.rs/2018/5/30/ukrajins...ziv-video/
Одговори

Украјинци оптужили Русе да су украли име „Русија“? Ево шта су им Руси одговорили!

Европа 4. јула 2018.

Кијев/Москва-У Украјини постоји епидемија политичке клептоманије у погледу историјских догађаја, изјавио је депутат Државне Думе са Крима, Руслан Балбек, коментаришући речи украјинског посланика о „крађи“ Русије „туђе историје“.

Вучић: Украјина је изразито пријатељска земља и подржавамо њен територијални интегритет

Раније је депутат Врховне Рада Андреј Иленко на ТВ каналу „112 Украјина“ рекао да Русија „краде туђу историју, почевши од свог имена“.

„У Украјини је сада епидемија политичке клептоманије, у првом реду, посланици покушавају, под окриљем имена „Рус „, да украду све историјске догађаје који су се десили на територији Русије и да их приписују себи,“ – рекао је за РИА Новости Балбек.

Порошенко прети:Над Севастопољом ће се поново вијорити украјинска застава

Политичар је иронично приметио да тако Кијев брзо може прогласити „украјинску победу на Куликовом пољу“, освајању Сибира украјинског козака „Ермака“ и тако даље.

„Следеће ће бити освајање Крима, путовања око света, да се на било који начин сакрије чињеница да је пре уласка руске државе Украјина била „дивљи поље“, где није било власти и поретка, нити заштите својих грађана од спољних агресора“ – закључио је Балбек.

Правда
Одговори

https://rs.sputniknews.com/evropa/201808...estiranje/
Одговори

Скочи на Форум:

Корисника прегледа ову тему: 6 Гост(а)
Све форуме означи прочитаним