29-10-2018, 01:26 AM
Knjiga je dobra sa vise strana.Po mom skromnom misljenju,izdavacki poduhvat godine,vezan za drugi svetski rat kod nas.Sjajno i strucno,priredjena knjiga,gde autor daje jedan jasan licni pecat,u jednoj kolektivnoj drami jednog naroda.Taj pecat,izgleda se mnogima nije svideo.O cemu se radi?Misljenja sam da se preostro na osnovu misljenja autora memoara o pojedinim licnostima iz rata,gradi jedan otklon od samog autora.Ovakva praksa stetna je u celini,ona pokusava umanjiti znacaj knjige,koja je velika,ljudska,srpska.Ovakav stav je i nekorektan prema i autoru,koji je nesumljivo posten,cestit,visoko rangiran oficir,a nekorektno je i prema priredjivacu,kome se koliko vidim na drustvenim mrezama zeli na taj nacin prisiti,blacenje jednog komadanta jvuo.Ja ne vidim da takav pristup negde vodi...Ponavljam,ovo je moje licno mislenje.Sama cinjenica da je knjiga izazvala veliko interesovanje,u doba u kojem knjige ove tematike slabo prolaze govori dosta.Svratih pre neki dan u Sluzbeni Glasnik.Vidim nema je, cekaju dopunu.Neke druge kupe prasinu.Pametnom dosta.