15-11-2018, 03:16 PM
(15-11-2018, 01:38 PM)Шумадинац Пише: .
Треба рећи да ислам, колико год да се ми трудили да видимо у његовим историјским путевима Божански промисао, ипак подвргава неправилностима основне истине хришћанства.
Богооткривено учење о Светој Тројици се доживљава као изопачавање и неопростиви грех. Христос се ни у којој мери не сматра Оваплоћеним Богом, него само човеком код кога постоји божанско надахнуће.
Сам Мухамед је разговарао са разним јеретицима-несторијанцима, аријанцима, гностицима и стога је природно сматрао да су многа места у Јеванђељу изобличена. Христова страдања ради искупљења, муслимани одричу а са тачке гледишта Курана, Исус Христос уопште није ни страдао, онима који су желели да га разапну, показао се само Његов облик, пошто га је Алах одмах узнео на Небо.
И тако, нема Свете Тројице, нема Оваплоћења, нема Искупљења.
На тај начин хришћанство и лик самог Христа, при посебним изузетцима, у Курану су подвргнути суштинском изобличавању. И они који у исламу виде посебну бригу Божију о људима, требало би да размисле да ли је Богу било потребно да људима пружа учење у којем се уништава његов Сопствени лик и квари Његово већ даровано истинито учење људима, односно Нови Завет? Извршити спасење људи у Христу а затим слати Мухамеда који унакажава лик Христов и који уместо Цркве са њеним Светим Тајнама нуди обрезање, рамазан и хаџилук у Меку? Значи да није све у исламском откровењу чисто.
О. ВАЛЕРИЈ ДУХАЊИН
Copy-paste Šumadinac, Islam je skta koji je osnovao lažni prorok Muhamed. Sam Duhanjin kaže "da Muhamed unakaževa lik Hristov".