30-08-2013, 03:44 PM
Цитат:ЛУКА
Хвала на одговору.Занима ме још откуд Недић у песми(јесу ти четници коју су га чували били легализовани код њега) и како је доспело у песму оно-Ој Хитлеру ћелави,кад човек није био ћелав?
Брате Лука, то је била моја одлука. Када смо радили збирку, било ми је интересантно да убацимо и ту малу песмицу где се спомиње Недић. Пошто је кратка тј. нема више речи да би била самостална песма, ставио сам је као припев. Значи песма као целина је нетачна са те стране јер у оно време скоро да није било припева у песмама. АЛИ и једна и друга су из рата, са Рудника. Уствари, ти момци од 17, 18, 19 година са Рудника, као и свим другим крајевима, су певали све песме које су знали онако замршено. Када их стављамо на снимку те песме се кристалишу и одвоје да би свака имала своју смисао и целину. Имам јако мали број песама где су спојене ради аранжмана и 'лепшег слушања' као: Громко трубе јече/Песма слободе, С'Равне Горе до Котора/Шума жути, у песми Од Јадранског мора сиња -- убачен је покретни марш Ми смо Драженовци ... опет ради 'можда' лепшег слушања, и т.д. У задњем примеру та почетна реченица ми је симпатична пошто су и песма и покретни марш из Херцеговине те сам спојијо текстове.
Иначе ја и екипа смо од почетка пазили да кристалишемо песме и прикажемо истиниту слику и емоције оног краја и оног доба.
Ово за ''Хитлеру ћелави ...'' не видим други разлог да су момци тако спевали стих сем ради риме. Братски поздрав.