29-01-2014, 08:53 PM
(27-01-2014, 06:08 PM)Милослав Самарџић Пише: Нпр. Велебит и његов отац. Они су били готово 100% кроатизовани, тако да су Немци Владимира означавали као Хрвата. А у комунистичком покрету је бројан као Србин.
И ја сам за Велебита мислио дуго времена да је Хрват. Кад оно, није имао ни капи хрватске крви.
Неђе сам прије читао да су му матер и баба биле Хрватице, али ни то није тачно. Једино му је жена била Хрватица. Па је постао "Хрват" преко жене изгледа.
(27-01-2014, 10:27 AM)Громовник Пише: Значи сви они официри који су били са Дражом и око Драже - јесу режимлије? Они који погибоше у устанку 1941. па онда они који дадоше живот за Дражу и покрет, као што су Мишић и Фрегл, Милан Калабић, и још многи многи други за чије би ми набрајање било потребно више дана...?
Читај оно што је написано. И не изводи своје неке додатне закључке тамо ђе их нема.
Војска од 1919 до априла 1941. је била скроз режимска. Што није био случај никад до тад у историји. И као таква је ушла у рат и нестала кроз пар дана, у срамоти.