06-02-2019, 11:43 PM
(06-02-2019, 06:49 PM)ПРОСВЕТАР Пише:(06-02-2019, 05:45 PM)Mekenzi Пише: Ђе од 1945-те..Туна си нешто много побркао
Има нешто што се зове
П Р И С А J E Д И Њ Е Њ E..
Информише се да неби достављали документа..
АП Војводине (тј. AUTONOMNE POKRAJINE VOJVODINE), у
П Р И С А Ј Е Д И Њ Е Њ У
једноставно
НЕ ИМА !!!
Покажи документе!
Себи убраду:
Циркус човече....
.
ЕВЕ ТИ ГА, НА, па ка'е:
Цитат:Социјалистичка Аутономна Покрајина Војводина (скраћено САП Војводина) је била једна од две социјалистичке аутономне покрајине у саставу Социјалистичке Републике Србије, једне од република СФРШ.
Формирање њених установа је започело 1944-е године, одмах по окупацији Србских Земаља с'јесени исте године, да би њен политички статус у оквиру Србије и Шугославије био регулисан 1945-е године законом о установљењу и устројству Аутономне Покрајине Војводине ("Службени гласник Србије“, бр. 28/45, pp. 425.)
Првобитно званично име покрајине је било Аутономна Покрајина Војводина, а оно је преименовано у „Социјалистичку Аутономну Покрајину“ Уставом из 1963-е године, када су нове називе добиле и шугословенске републике.
1990-тих година је назив поново промењен у Аутономна Покрајина Војводина.
Даклем твоја АП Војводина (коју ти помињеш, не ја!), мож'да бидне мртворођена само 1945-е или 1990-е, па ти бирај, ама 100 година туна не има!
Дакле ми АП Војводином корачамо од рођења већ 40 година живимо у рођеној кући, никада никоме дужни док ти живиш 40 година у Канади...
Ми ође сваки дан се сусрећемо са свим могућим проблемима овог народа и друштва док ти заваљен у некој фотељи са дебелом пензијом никада више нећеш корачати Србијом нити видети рођену кућу...
Јосип Броз-Амброз Тито! ДА, ТО ЈЕ БИО ПЕГАВИ ТРБАТИ, ФАРБАНИ ПА КОЛМОВАНИ, У МИДЕРЕ УТЕГНУТИ АУСТРО-УГАРСКИ ЦУГСФИРЕР, ТРОСТРУКИ ШПИЛЕ И МАЂАРСКИ ЧИВА, ЈОСИП БРОЗ-АМБРОЗ ТИТО, СРБОУБИЦА ПРВИ ДО ПАВЕЛИЋА!!!
ПРОСВЕТАР.