31-01-2014, 05:18 PM
(31-01-2014, 05:07 PM)Вања Пише: То су одлике тоталитарних система. Свако је слободан у избору партнера. А то да ли ће неко бити криминалац или научник не зависи од расног порекла већ од других фактора.
Одређивањем тих ствари, дакле ко ће са ким да се меша је роботизација људи и убијање интелекта.
Цитат:„Веома би волео да се спречи размножавање погрешних људи. Криминалце треба стерилисати, а слабоумним особама забранити да стварају потомство. Акценат треба ставити на узгој пожељних људи.“ --Теодор Рузвелт, Амерички председник
Рузвелт је овде лупио велику глупост и очигледно не познаје психологију. Дете криминалца не мора бити криминалац, зависи све од васпитања. То је генерализација и стереотип.
Генерално се слажем. Нисам ни ја за тоталитаризам.
Међутим јасно је као дан шта доноси "квалитет" било које јединке живог света, а то је селекција, само никако насумична.
(31-01-2014, 05:17 PM)Србин Пише: Слажем се са тобом али опет ми је драже кад ме јаши мој него странац а да су иста говна јесу.
Е видиш, мени је дражи Јевреј који се одрекао ционизма и јудаизма, и окренуо се правим вредностима, него било који западњак, јапи, Кинез или Србин који размишља на лихварски начин, само о заради и згртању богатства, и како да искористи људе не презајући ни од чега на путу ка том циљу.
Удар нађе искру у камену / без њега би у кам очајала!