22-05-2019, 04:00 PM
(22-05-2019, 03:29 PM)ЈВуО-КГ Пише:А шта знам... Тај ТВ-филм или нисам гледао, или га нисам запамтио.(20-05-2019, 11:11 PM)Ђорђе Ивковић Пише: - Када ће бити реално приказан живот у окупираној Србији?
Шта мислиш о ТВ филму "Бора под окупацијом" ?
Огризовића сам помињао ("Држач државе"), но није ми се Станковић у том контексту чинио важним...
Цитат:Сарађујући у литерарном подлистку Београдских новина Борисав Станковић је без длаке на језику описивао понашања својих суграђана под аустоугарском окупацијом. Многима то није било право,а чаршија таквом даровитом сведоку никада не заборавља, а још мање прашта.
Нико не тврди да се сви држе као Титани под окупацијом, али да неко шиба по суграђанима као немилосрдни морални бич, пишући за паре у окупаторским новинама, мени се чини крајње лицемерно.
РЅ. Оба филма о Црном Груји су наведена управо зато што се прави спрдња, а да насупрот нема озбиљних филмова. Енглези могу "да си приуште" Црног Гују, јер су наснимали стотине филмова у којима себе величају.
РЅЅ.
Како се види, има још остварења, које сам изоставио. Ето, поред "Бора под окупацијом" и "Како су ме спасли Немци", ту је и "Бадње вече 1943."
Сигурно има тога још, али се дух, порука, остварења не мењају...