26-06-2019, 02:44 PM
(26-06-2019, 12:04 PM)Ђорђе Ивковић Пише:Чисто да ти напоменем, није пресудно, али видим да Милош то прећуткује:(26-06-2019, 11:46 AM)Бенито Пише: Рек'о ти ја, а ти не верујеш.Ај' се дувај мало... Али да знаш, ја сам осветољубив човек, чекам те иза првог ћошка...
Милош Ковић био је асистент на катедри код професора Михаила Војводића, "ратног" декана Филозофског факултета у Београду, у периоду 1996-2000. Војводић је био добар историчар, али и члан СПС и академик који је припадао кругу око Добрице Ћосића.
Сећам се кад је на једном предавању рекао:" Милош је добар момак, али је још зелен." То је у преводу требало да значи да је превише "вестернизован".
Не би могао да тврдим да је Војводић пресудно, или чак уопште, утицао на интелектуалне ставове Милоша Ковића. Ако је неко на том месту, то је пре свих покојни Живојиновић, али и Екмечић и Жарко Видовић. Мада ова двојица Сарајлија нису између себе говорили.
Без обзира на то, Милош је, веруј ми на реч, био човек кога сам упамтио углавном по ћутању. Тек кад је преузео катедру појавио се у јавности, прво мање, а онда све више.
Ако живите у илузијама да је он националиста оног типа каквог замишљате, одма да вас разуверим.
Чисто да се не би разочарали, као неки ономад у Слободана Милошевића.