08-08-2019, 07:27 PM
(08-08-2019, 06:36 PM)Посматрач Пише:(04-08-2019, 06:29 PM)Милослав Самарџић Пише: Читајте Ви пажљивије. То да вире листићи је "полицијски опис". Удба. Нема листића. Само откуцан текст. Проверио сам. Проверите па се јавите ако хоћете. Ово остало није битно.Ако ви на основу текста који сам поставио тако закључујете, заиста не знам шта да кажем. Кажете да сте и проверили, заиста чудно. Да неко напише такав текст а оно да се испостави да то није тачно.
Уважићу објашњење само од приређивача рукописа. Нека вам пусте на мејл, па ви пренесите овде. Заиста немам времена да претражујем Архив Србије.
Али са или без папирића остаје необорив утисак да је ово заплењени рукопис Стевана Мољевића, који је због своје важности, а због тога што су помињани неки још увек живи непријатељи режима, придружен његовом досијеу. Ја ту немам сумње, јер као што сам рекао, све се поклапа, а све остало је огромно прецењивање домета Удбе.
(07-08-2019, 06:16 PM)Kaludjer Пише: Зна ли неко зашто Стеван Мољевић није рехабилитован. Како је могуће да баш нико није однео захтев за рехабилитацију, ћерка Радмила мислим да је преминула 1998, а за другу ћерку Мирјану нисам сигуран, али да баш нико није поднео захтев то ми је јако чудно.Одлично сте приметили ово. Господин Самарџић се упиње да рехабилитује Калабића, човека који је срамота покрета, који је издао Дражу, а са друге стране Стеван Мољевић је потпуно заборављен. Не знамо ни где је његов гроб, а имали смо времена од 90-тих наовамо да то сазнамо.
И још поврх свега одузимате му и ауторство над овим рукописом. А само због Николе Калабића и ничега другог. На чијој су заправо страни неки овде, мени није до краја јасно.
Друже из Службе, шта то теби није јасно? Има вас на све стране, само извирете као печурке после кише