16-08-2019, 10:37 PM
Овај интервју је и више него наиван. Каже да Мољевић и Дража дуго нису могли да проговоре један са другим, и онда када им се указала прилика Мољевић га не пита ништа друго него "Ко те издаде?". Зашто га је уопште то питао, па још користећи тај термин? Одакле Мољевић зна да је Дража уопште издан од било кога, па га баш то пита?
Друго, нетачна је и тврдња да нису могли да разговарају током процеса; позната је она фотографија, мислим да је има и на знаци.нет, где се види како Дража и Мољевић, у паузи суђења, разговарају неометано и слободно (као и остали оптужени). Тада је Дража могао све да му издекламује о Калабићу, да је имао шта.
Друго, нетачна је и тврдња да нису могли да разговарају током процеса; позната је она фотографија, мислим да је има и на знаци.нет, где се види како Дража и Мољевић, у паузи суђења, разговарају неометано и слободно (као и остали оптужени). Тада је Дража могао све да му издекламује о Калабићу, да је имао шта.
"Не бојте се Турака је мало, а нас је много, они се бију за господство, а ми за Слободу, да можемо данути душом" - Карађорђе Србима пред ослобођење Баточине марта 1804. године