06-02-2014, 10:03 PM
(06-02-2014, 12:24 PM)ватхра Пише: Шико,
па ти у овом прегледу лепо написа колико је ко био активан, и то у периоду кад су четници били најактивнији.
Било би занимљиво да видимо и извештаје из новембра, као и шта су радили "Недићеви" четници.
Видећемо, не брините, радим на томе

Има разлике у активности и ефективности. Човек је подједнако активан и кад бежи и кад гони

Налетео сам случајно на један документ из мало каснијег периода где се каже отприлике, парафразирам: да су комунисти изгубили већу територију од оне коју су добили капитулацијом Италије. Мислим да је то из документације почетком 44.. Нисам забележио, пронаћи ћу га па ћу цитирати.
Али у праву сте, изгледа да је, као што сам написао горе, Британцима битна била првенствено "активност", због "ширења дезинформација о наредном потезу савезника", да би везали немце, олакшали себи труд и могли да попричекају са напредовањем кроз север Италије, исппоштовали договор са Совјетима...
(06-02-2014, 09:27 PM)Милослав Самарџић Пише: Дакле, дефинитивно Хинслијеви и Крипсови закључци немају везе.
Једино ако Ватра обори овај твој рад. Видећемо, баш је неизвесно...
Ма какви. Хинсли је узео здраво за готово оно како пише у дефе документима,није улазио у суштину. Тамо пише да "Михаиловић и Недић одржавају контакт", његов закључак је да Михаиловић сарађује са Немцима - јер Недић сарађује са њима.
Југославија и Балкан нису његова специјалност, томе је посветио пар редова, успут, реда ради.