06-01-2020, 01:39 PM
(06-01-2020, 01:29 PM)Бенито Пише: Мућните главом па се запитајте да ли је логично да када се правила нова држава, администрација тражи и добија стање сваког села, општине, среза, жупе, округа... А нису тражили од локалних писара, полицајаца и чиновника да им доставе број убијених, погинулих и несталих лица за време Првог светског рата.
Другим речима, сви ти пописи су сигурно урађени. Остављам могућност да нису најпрецизнији за подручје Славоније због Зеленог кадра и комунистичке државе у Мађарској, 1919-1920. године.
Са друге стране, врло добро знамо антисрпски карактер власти у Југославији после Другог светског рата. Која је логика да нису уништавали документа везана за жртве Првог светског рата, када је позната њихова посвећеност уништавању културне баштине српског народа, а поготово везаним за Први светски рат и прву Југославију.
Из те исте кухиње, да се Власи не сете, иде и прича о томе "како то Ми нисмо пописали жртве". Ми смо их пописали, а ви комунисти сте уништили или сакрили те спискове жртава.
Уосталом, број од 1250000 жртава које је дао српски народ у Првом светском рату, први је дао Никола Пашић на Мировној конференцији у Паризу. Погрешно се интерпретира да су то били грађани Краљевине Србије. И тада се знало, а зна се и данас да је број жртава Краљевине Србије у Првом светском рату око 940-950 хиљада, а да је преостали број од око 300000, до броја који је изговорио Пашић, онај који припада Србима из бивше Аустроугарске и Краљевине Црне Горе.
Толико.....
Већ 1921. је рађен попис што би се рекло "у бобу",да не рачунамо црквене књиге итд. . . Баш није могуће да једна држава која је пре рата поприлично добро израђивала статистику и која зна у број колико има по којој општини неписмених,тек тако не изброји тачан број погинулих . . .
А знајући да од 41. овде лако књиге горе . . .
''...Видиш ли пријатељу она три чобана на ливади? Е све док та тројица могу да надгласају мене и Сократа и услед тога доносе одлуке, ја у демократију не верујем... ! " - Платон
(„Држава“)