10-01-2020, 08:36 AM
Хајд да пробамо овако:
Будући да су католици након раскола склизнули у јерес, појам "Рим" се односи на центар православног, то јест правог и јединог хришћанства. Дакле, појам се односи на континуитет главног града државе која је најмоћнија хришћанска држава. То јест, нико не тврди да је руски патријарх бољи од српског или антиохијског. И нико не тврди да је неки Рус већи Хришћанин од неког Грка или Бугарина. Поента је у томе да је Москва заправо наследник Рима. Наиме, Београд или Софија немају нуклеарно оружје.
Иван "Грозни" је имао савршени CV да постане хришћански цар.
Иначе, ја бих лично волео да је Србија имала више среће у историји, па да Београд данас буде Трећи Рим. Ја бих, као нуклеарни физичар, радио на пројекту ланчане реакције у бојевим главама са нуклеарним пуњењем. Ево, на пример, иде ова наша Нова година. Па бих ја тачно у поноћ, мало припит, распалио тактичким ракетама по јеретичком латинском небу. А и германском. Нова година је, мора да се прослави.
Будући да су католици након раскола склизнули у јерес, појам "Рим" се односи на центар православног, то јест правог и јединог хришћанства. Дакле, појам се односи на континуитет главног града државе која је најмоћнија хришћанска држава. То јест, нико не тврди да је руски патријарх бољи од српског или антиохијског. И нико не тврди да је неки Рус већи Хришћанин од неког Грка или Бугарина. Поента је у томе да је Москва заправо наследник Рима. Наиме, Београд или Софија немају нуклеарно оружје.
(09-01-2020, 09:29 AM)ПРОСВЕТАР Пише: Трећи Рим је у животној пракси васпоставио Иван Васиљевич Велики (по душманима познатији као Грозни) који се прогласио за Руског Цара, и своју Државу, до тада, Московију - за Руско Царство.
Цар Иван је био Србин и то по трострукој линији, мушкој, јер му је баба по оцу, Софија Палеолог, била је чукунунука Деспота Дејана и Теодоре Немањић, сестре Цара Душана а такође и преко Лазаревића-Бранковића, јер је Кнегиња Милица била кћер Кнеза Вратка, праунука великог Кнеза Вукана, рођеног брата Краља Стефана Немањића (Првовенчаног), и по женској линији преко његове бабе по мајци Ане Јакшић, кћери Војводе Стефана Јакшића и унуке Војводе Јакше.
Иван "Грозни" је имао савршени CV да постане хришћански цар.

Иначе, ја бих лично волео да је Србија имала више среће у историји, па да Београд данас буде Трећи Рим. Ја бих, као нуклеарни физичар, радио на пројекту ланчане реакције у бојевим главама са нуклеарним пуњењем. Ево, на пример, иде ова наша Нова година. Па бих ја тачно у поноћ, мало припит, распалио тактичким ракетама по јеретичком латинском небу. А и германском. Нова година је, мора да се прослави.

Порука студентима у штрајку - јебите им мајку!